ג'יי-
הכל טוב! לימודים הרבה יותר חשוב שים אותם במקום הראשון. וזה העיר מיובל לא מאוול! חחח
"חשבתי שהשוק יהיה קצת יותר מעניין." אתה אומר מעט מאוכזב, אתה שואל עוברי אורח על הדברים שניתן לרכוש כאן, זוג בשנות ה-30 מסביר לך במעט עצב. "היו כאן מלא דברים..פוכדורים מיוחדים, צמידים לפוקימונים, חכות, בגדים ואפילו דוכן של חפצים לקרב ואבני התפתחות! אבל ידוע שצוות אקווה היה עוקב אחרי משלוחי האספקה והיה גונב את הכל..לכן הפסיקו לייבא אותם לכאן" הזוג אומר ומתרחק ממך, אתה מרגיש צביטה בלבך. "לא נורא. אני לא יכול להרשות לעצמי לישאר כאן יותר מדי, וסלאטפורט בכל מקרה זאת רק עצירה בדרך למאוויל. כדאי שנתקדם" אתה אומר לעצמיך ומתחיל ללכת לכיוון העיר מיובייל, שם נמצא המכון השלישי שלך. אתה יוצא מהיציאה הצפונית של העיר סלאטפורט, ניגש לתחום האופניים כדי לבצע מעבר מהיר יותר לכיוון העיר, אך לצערך נגמרו האופניים, כולם מושכרים. אתה ניגש לדרך הארוכה, מן דרך הליכה החוצה את הים באור של כמה קילומטרים. מאמנים מסבירים לך שעל הגשר ישנם כמה פוקימונים, ככה שלא יהיה משעמם. אתה יוצא לכיוון הגשר ומתחיל ללכת, לאחר הליכה של כעשר דקות, בהן העיר עדיין איננה נראית באופק, אתה מצליח להבחין במספר פוקימונים בקרבת מקום

מה תעשה?
מאט-
חחחחח עצם זה שזה קצת עיצבן אותי לא אומר שזה שינה את השיפוט שלי על הקרב. לסוובלו באמת אין איך להתמודד בקרב מול מגנטון, אם היית מוציא את קירליה שהיה יכול לפחות להשתמש בעל חושי כדי לנתב את המתקפות של מגנטון בחזרה אליו הייתי אומר לך שזה הגיוני, אבל המתקפות שסוובלו יודעת באמת לא משפיעות על מגנטון ממש, שזה פוקימון עם הרבה הגנה. חחח אם היית בוחר באלקטריק לא הייתי מתעצבן אבל פשוט היית מפסיד, כאילו לא בקטע רע אבל זה פשוט הגיוני, אלקטריק לא מאומן בעוד שהמפותח שלו נלחם בקרבות מכון הרבה זמן, זה בסך הכל לטובתך. עצם זה שבחרת את מאצ'וק כבר טובה. אני פשוט ריאליסטי, ואם אתה רוצה להפסיד אין בעיה זה דווקא יכול להשתלב יפה בעלילה כאילו שאתה מתאמן וחוזר לאתגר אותו שוב, אבל מה שבא לך. ומאצ'וק יודע הטלה סייסמית אבל החלפתי אותה לזריקה נמרצת (vital throw) שזה תכלס אותה המתקפה פחות או יותר פשוט שם אחר.
"אוקיי סוואבלו! חזרי!" אתה קורא במהירות, סוובלו מסתובבת אליך ומביטה בך בעיניה החמודות ובמקורה העגול, סוובלו מתעופפת ונעמדת ליד מארשטומפ, הוא רוצה להילחם ולהראות את הכוח שלו בקרב אבל מכבד את החלטתך. מבין שכנראה אתה רוצה לשמור אותו כשבאמת תצטרך אותו. אתה משחרר מהפוכדור את מאצ'וק שנעמד על הקרקע בעמידה חסונה ובטוחה "מאצ' מאצ' מאצ'וק!!" מאצ'וק נוהם ומאגרף פעמיים את האוויר מולו, וואטסון מביט במבט אסרטיבי. "נראה טוב. מאוד" הוא משבח את רוח הקרב האיתנה של מאצ'וק. לבקשתך מאצ'וק מתרכז, עומד בעמידת קרב וכשהוא מיקד את האנרגיה שלו הוא יוצא ביד שלופה מוכן לפגוע, "מגנטון בוא לא ניתן לו להגיע אלינו. מתקפה משולשת! (tri attack)" וואטסון קורא ומגנטון משגר שלוש סוגי קרניים לכיוונו של מאצ'וק, האחת בוערת,האחת קפואה והאחרונה חשמלית. מאצ'וק מפגין מיומנות גופנית מרשימה כשהוא מתחמק מן הקרניים שמגנטון שיגר, תופס תנופה בעזרת רגליו המאסיביות, קופץ ונוחת על מגנטון כשהוא פוגע בו באופן מלא כשהוא מנחית עליו את ידו בשבירת לבנים. מגנטון מועף לאחור, "מאג מאגנטון.." מגנטון מזמזם וחוזר לרחף, אם כי נראה שספג נזק לא קל בכלל. לידך מרשטומפ וסוובלו מעודדים את מאצ'וק במרץ, נהנים מצורת הלחימה שלו. "מגנטון בוא נמשיך להילחם! אני גאה בך! תשתמש בפצצת מגנט מסביב למאצ'וק, אל תיתן לו מרחב פעולה או בריחה, ואז הכה בו במהירות במכת ברק נוספת!" וואטסון אומר בביטחון ומצביע על מאצ'וק, את גופו המתכתי של מגנטון מתחיל לעטוף אור כסוף, הוא מתכונן לפגוע. מה תעשה?
דרו-
זה לא כמו מיקוד אנרגיה, אבל אם תביט בקרב שהראתי לך למעלה, תראה שלוקח לריולו כמה שניות להתרכז ולהעתיק את המתקפה, זה לא בא לו ישר. בהמשך תוכלו להתאמן על זה שזה ייקח לו פחות זמן, כאילו גם עכשיו זה לא לוקח לו הרבה זמן, פשוט לוקח כמה שניות של ריכוז. אוהב גם אותך! והכל טוב תגיב כשנוח לך.
״ררר...״ אתה חורק את שינייך, דוויבל בהחלט יריב לא קל, גם הקרב עצמו לא קל ודורש הרבה מאוד ריכוז ויצירתיות, האופייני לקרב מכון שלישי. ״ריולו הכן כפת כוח בידייך ורוץ במהירות מצד לצד אל דוויבל. כשתגיע לפניו תעשה קפוץ על הידיים ובצע סלטה מעליו והכה בעצמה בקרקע, סנטימטרים מעליו. פוצץ אותה והעף אותו מהשיריון! רוץ אל השיריון עם זריזות והשתמש בזריקה מסובבת, אתה תצליח הפעם אני מאמין בך״ אתה מסביר לריולו במהירות אך מדגיש את החלקים שצריכים הדגשה, "רי רי ריולו" ריולו מהנהן לכיוונך ונושם נשימה עמוקה, ומיד יוצא לקרב. ריולו רץ במהירות לכיוונו של דוויבל אך מבצע קפיצה לאחור. "אסטרטגיה נחמדה מאוד. אבל כדאי שתיתנו שם למהלך שכזה, כי גם אני שומע את מה שאתה מתכנן" בארג' אומר בחיוך. "דוויבל היכנס לתוך השריון שלך. תספוג את מכת המחץ" בארג' אומר במהירות ודוויבל מקשיב לו, מתכנס לתוך הקונכייה ונשאר שם. ריולו מגיע למאחוריו, משתמש בכפת כוח על הקרקע, שניה עוברת ופתאום פיצוץ גדול נוצר, הפיצוץ מעיף את הקונכיה של דוויבל ומגלגל אותה כמעין כדור כדורגל, דוויבל מגיח מהקונכיה, הפגיעה הייתה חזקה, אך השריון הצליח לספוג חלק ניכר ממנה. האטסטרגיה שלך כשלה, דוויבל נשאר בשריון ויהיה לא קל להוציא אותו משום. ריולו נושך את שפתיו ומחליט שאת הקרב הזה הוא מנצח, ריולו משתמש בזריזות ומזנק לכיוון דוויבל במהירות הבזק, תופס את השריון בשתי ידיו, מיישר את גופו כלפי מטה כשדוויבל וקונכייתו מעליו, ובעזרת רגלו הימנית בועט בחוזקה את דוויבל והקונכיה אחורה, גורם לדוויבל ליפול מן הקונכייה ולהתגלגל!! "דווי דוויבל!" דוויבל מזמזם בלחץ כשהוא שם לב שהוא רחוק מהשריון שלו! ריולו למד זריקה מסובבת! בחיוך מאושר אתה מניף את אגרופך לאוויר ומריע לריולו, אך אתה יודע שכאן זה לא הזמן לעצור. ״קדימה ריולו, כשהוא חשוף! הטח בו מספר אגרופי קליע חזקים! קדימה אלוף אנחנו מסוגלים״ אתה אומר בהתלהבות ובנחישות וריולו נראה ששום דבר לא יוכל להביס אותו, ריולו רץ במהירות כשידו הימנית זוהרת באור כסוף, דוויבל ללא השריון מהיר יותר, אך לפני שדוויבל מספיק לחזור לשריון שלו ריולו מפתיע אותו ופוגע בו 3 פעמים באגרוף קליע מהיר וקטלני, שהאחרון מרים את דוויבל לאוויר וגורם לו לנחות על הקרקע. מעולף לגמרי. "רי ריולו!" ריולו קופץ באושר על כך שהצליח ללמוד את המתקפה ולנצח את דוויבל, "הריולו שלך מאוד מוכשר. זה היה קרב פשוט פנטסטי" בארג' אומר בחיוך ומשיב את דוויבל לפוכדור שלו. "ועכשיו..הפוקימון האחרון שלי. זה כל מה שנשאר לי. זהו הפוקימון הראשון שלי דרו, והוא מאוד מיוחד בשבילי" בארג' אומר בהחלטיות וזורק פוכדור לאוויר, קרן אור לבנה מתרפצת מתוכו ולפתע עומד מולך
"לי ליבאני!" הפוקימון אומר בקול נעים ורך, "ליבאני שלי. אתה מוכן לקרב?" בארג' אומר בחיוך וליבאני מניף את אחת מידי העלים שלו בחיוב. "ריולו מתנשם אך נראה שהוא יכול להמשיך. "אני אתחיל את הקרב. ליבאני עלי תער!" בארג' אומר בקול נחוש ומצביע על ריולו, ליבאני מניע את ראשו ומטח של עלים מהירים עושים את דרכם לריולו. מה תעשה?