גרייס-
"פורט, תרוצי ממקום למקום ותקפצי גבוהה ככה שיהיה לו קשה לפגוע בך. אחרי זה תשתמשי בכדור צל ותתחלפי מהר עם פנאפי. פנאפי-תשתמש בגלגול משולב עם רסיסי קרח, כמו מקודם!" את ממהרת להסביר. פורט מתחילה לרוץ סביב הזירה, מקיפה אותה מספר פעמים, אוניקס מתפרץ מתוך הקרקע ומפספס את פורט שיורה עליו כדור צל שמפיל אותו על הקרקע. פאנפי ממהר להחליף את פורט ומיד מתחיל להתגלגל. פאנפי מסתובב וטוען תוך כדי רסיסי קרח ופוגע באוניקס בגלגול משולב עם רסיסי הקרח ומפיל אותו על הקרקע. "אווווווו" אוניקס שואג ומתרומם במהירות. "זנב ברזל!" אליס קוראת ואוניקס מנחית את זנבו האימתני על פאנפי במלוא העוצמה. פאנפי מועף באוויר ונוחת על הקרקע, הוא מצליח לקום אך הוא מתאמץ לעשות כך. "אני חושבת שאת תנצחי, את אלקיד ואוניקס לא הספקתי לאמן במיוחד, תפסתי אותם רק לאחרונה" אליס ממהרת להגיד, "קדימה פאנפי לא יעצור אותנו! אוניקס תשתמש בחביקה! ואז תותח פלאש!" אליס פוקדת ואוניקס יוצא לפעולה. את מביטה הצידה, מספר מאמנים נושאים את עינהם על הקרב שלכן, כולל
וונסה. מה תעשי?
ג'יי-
"הם מאומנים בצורה טובה, זה מצויין" אתה קורא וממהר לפקוד על הפוקימונים שלך לפעול. טראפינץ' מתחמק במהירות מאבקת השיתוק בעזרת מתפקפת חפירה, שלאחר כמה שניות פוגעת בגלום ומפילה אותה אחורנית. טראפינץ' פותח את פיו ומכתר את איווי וגלום סביב ארבע אבנים גדולות. איווי ממהר לחלץ את עצמו מן האבנים ותוקף בשלל כוכבים שפוגעים את לומברה, מתקפת הנשיכה של איווי כושלת כשלומברה מצליח להתחמק ולהדחיק אותו אחורה. גלום יוצאת מן קבר האבנים בזמן שלומברה משגר את עצמו לאוויר ומתחיל לטעון אגרוף שאיבה. גלום יורה פצצות רפש על לומברה אך לומברה מצליח לשבור אותן עם אגרוף השאיבה. גלום הלחוצה מניפה את אגרופה ולפתע אגרוף שאיבה זהה ללומברה מתנגש ויוצר פיצוץ, אם כי גלום מתעופפת לאחור ולומברה פחות. "גלום זה נהדר! למדת אגרוף שאיבה! תודה ג'יי" לילי אומרת בחיוך. "אני חושבת שזה מספיק. ג'יי מה התוכניות שלך להיום? אתה מאמן?" לילי שואלת בחיוך כשהיא ניגשת לגלום המתרגשת ולאיווי השמח. מה תעשה?
דרו-
אתה מביט במבט מודהם על המנדיבאזים שאוכלות במעלה ההר. אתה מציע לג'ונס את האפשרות שאולי הן מחפשות גוזל. ג'ונס מתחיל לצחוק. "מנדיבאז? הן בערך האימהות הגרועות ביותר שיש. כשהם בוקעים אחרי זמן הסתגלות הגוזלים כבר אחראים על עצמן, בין אם הם בוקעים ראפלט או וולבי." ג'ונס מסביר לך. "אם אתה כל כך רוצה וולבי, אני לא חושב שזה יהיה כזה קשה למצוא. זו סביבת המחיה שלהן. ואתה חצוף! לא סיפרת לי עליך, ואתה לא רוצה לעשן איתי!" ג'ונס אומר בקול עצוב אך הומוריסטי, כשהוא מתחיל לשיר שיר טיפשי על מנדיבאזים. "אני ודרו..הולכים במדבר! שלושה ציפורים מנדיבאזים שמן..דרו התאהבבבב דרו נפל!!! והשאיר את ג'ונס ג'ונס לבד!!!" השיר מעלה בך גיחוך, בעיקר בגלל זיופיו של ג'ונס. אתם ממשיכים להתקדם. אתה מנסה להבין אם תוכל לאתגר את אחת המנדיבאזים, אך הן נמצאות במקום כל כך גבוה ממך שהן סיכוי שתוכל למשוך את תשומת הלב שלהן. בינתיים אתה מביט לאופק ואתה מבחין בענן חום מתקרב. ג'ונס מחוויר פנים. "אוי זאת סופת חול! מבאס.. אמרו שלא יהיו סופות היום. אנחנו היינו אמורים להגיע למרכז הפוקימונים בתחנת הביניים רק בעוד שלוש שעות!" ג'ונס אומר לך בקול לחוץ, הוא ממהר להכניס את הגיטרה שלו לתיק שלה, להגן עליה מהחול,מוציא מעין מסכת אבך ומתחיל לנשום דרכה. אתה מחטט בתיק שלך ומגלה להפתעתך שיש לך אחת גם אך אין לך זמן לתהות. אתם נמצאים בנקודה שבה השביל כבר נמצא על הר סלעי, אנשים ממהרים להיצמד לשולי הדרך, רצים או נאחזים במשהו. הכל כדי להגן על עצמם. מה תעשה?