מאט-
קוראים לה רוזליה
אתה מוצא לנכון לאתגר לקרב את צמד החיפושיות, לאחר סריקה בפוקידע אתה מבין שקוראים לחיפושית האדומה וולבט ולחיפושית השחורה והסגולה אילומיזה. בנוסף לרוזליה. אתה משחרר החוצה את צ'רמנדר, סוובלו ואלקטריק ונותן להם פקודות לקרב "צ׳ארמנדר בוא נתחיל, להביור על מלקטת הפרחים! סוואבלו! מכת כנף ברזל על החיפושית האדומה ואלקטריק מתקפה מהירה על החיפושית השנייה!". צ'רמנדר שואף אוויר לריאות ופולט מטר של אש בוערת, למזלה של רוזליה היא מצליחה להבחין בכך ומצליחה להתחמק הצידה ברגע האחרון. "רוזז!" היא קוראת בזעם. כנפיה הצמריריות של סוובלו זוהרות בלבן כשהיא נוחת על וולבט ומטיחה אותו על הקרקע מאחוריו. שובל של אור לבן נוצר מאחורי אלקטריק כשהוא מתנגש באילומיזה שמתעופפת בעצבנות סביבו. וולבט מגיב בקרן מסמנת (signal beam) ופוגע בסוובלו אך היא נשארת איתנה באוויר. אילומיזה משיבה לאלקטריק במתקפה מהירה משלה שמכשילה אותו אך כמו סוובלו הוא עדיין עומד. רוזליה משגרת מטח של עלי תער אותם צ'רמנדר שורף במהירות אחד אחרי השני במיומנות. כרגע רוזליה משתמשת בעלים קסומים על אלקטריק ואילו וולבט ואילומיזה משתפים פעולה במתקפה משותפת של זימזום (bug buzz) מה תעשה?
פטריק-
חחחח האמת באמת לא חשבתי על זה, אתה לא חייב כי אייפום אוהבת להילחם, אתה תרצה להחליף אותה? אתה לא חייב זה סתם לידע הכללי שלי. והמשחה שהביאו לך בחנות הפרחים היא עוזרת לגרוטל להחלים יותר מהר מקרבות וסתם אם בא לך לפנק אותו. ואתה יכול להרוג את פרסיאן..כאילו קיי התכוון רק לחיילים של צוות גלאקטיק אבל מה שבא לך.
אתה חושב לעצמיך כמה גרוע המצב, ואתה משחרר את אייפום במהירות מהפוכדור ' איפום, מהר! צאי ותחומי את פרסיאן בשבירת לבנים! '' אתה פוקד עליה במהירות, אייפום מקפצת על זנבה במיומנות ואתלטיות, נושמת את אוויר הקרב וחובטת בראשו של פרסיין בזנב האגרוף שלה, מה שגורם לפרסיאן להתעצבן רק יותר! פרסיאן יורה מזנבו כוכבים צהובים ומהירים שאייפום מצליחה להתחמק מהם, אך ברגע האחרון פרסיאן מצליח לשרוט את אייפום בעוצמה. באותה נשימה אתה מוציא החוצה את גרוטל. '' לך לנערה הזו. אני יודע שאז עם גרדניה לא הצלחת, אבל עכשיו זה באמת חשוב! נסה לסגור את הפצע של הנערה עם סינתזה, '' אתה מבקש מגרוטל בתחינה. "גרו טל" גרוטל מהנהן וניגש למאמנת, אתה מורח את המשחה הירוקה שמטיבה לגרוטל ונראה שהוא מאוד אוהב אותה מהחיוך שלו. עליו מתחילים לזהור, ולאט לאט הם עוברים לכיוון הפצע של הילדה, הפצע מצליח להגליד מעט אך לא בצורה מלאה, אתה מבין שנדרשים עוד אימונים לכך. לאחר מכן אתה משחרר את לוקסיו, ואופייני לפוקימוני חתולים גדולים, הוא מפתח יריבות בשניה עם פרסיאן. שניהם נוהמים בשיניים רושפות האחד על השני, מהלכים באיטיות, עד שלוקסיו האמיץ עושה את הקפיצה הראשונה, והשניים מתחילים להחליף שריטות ונשיכות, מתחולל כאן קרב לא קל. המאמנת חודלת מלבכות אך הדם עדיין יורד. "בבקשה תיקח אותי מכאן.." היא ממלמלת כשלפתע אתה מועף קדימה ונחבט בגזע עץ ומקבל מהלומה בראשך. בקושי רב אתה מסתובב ומבחין ב-

שני אורסארינגים ענקיים ומפחידים. גרוטל מקשיח את עמדתו ויוצא בהתקלה באחד מהם, אייפום עוזרת לגרוטל ושורטת את אורסארינג כשהיא מתמרנת סביבו. בתוך כל הבלאגן אתה מצליח להבחין בבוויזל, שמביט בך ובפוקימונים שלך בהלם, נראה שהוא לומד המון. אתה מתרומם ומבחין שהתיק שלך רחוק ממך, ואילו האורסרינג השני תופס את בוויזל ולוחץ את גופו בעזרת ידיו המאסיביות. אתה צופה בכך מקרוב. "בוויייייייי" בוויזל קורא בכאב. בינתיים לוקסיו מצליח להתיש את פרסיאן אך פרסיאן הוא פוקימון מאוד עקשן, אייפום חובטת ופוגעת באורסרינג שנפגע מעלי התער וכדור האנרגיה של גרוטל, אך מי יעזור לבוויזל? מה תעשה?
דרו-
חחחח למה טמבל חח אתה לא מייעץ אבל זה סתם כאילו הורס לך, אתה אומר לי מה לעשות ואני עושה לך אז איפה ההפתעה? פשוט תסמוך עליי שאני יודע את העבודה
ולא חייב שריולו יהיה מאחורי היריב שלו כשהוא משתמש בזריקה מסובבת, כמו שראית אז בקרב.
"אוי לא כמה נורא!" אתה חושב באימה ומעלה בראשך את רצח הגוזל הקטן מול האחים והאחות שלו, "דיוואט, ריולו צאו החוצה! ריולו העף כבר עכשיו אחד מהם מן הצוק עם כפת כוח. דיוואט אקדח מים על שני האחרים!" אתה קורא כשאתה משחרר את דיווט וריולו. ריולו קופץ בתמרונים ובקפיצות לכיוון האקנס שהספיק לאכול את אחד הגוזלים, ממקד את כפתו עליו מה שיוצר פיצוץ גדול שמעיף את אקנס מגובה אדיר למותו מצוק ההר עליו אתם נמצאים. דיווט יורה אקדח מים שמרטיב את אקנס וארבוק, ומעיף אותם מעט אחורנית. "אררררר בוק" ארבוק מלחשש כשהוא משגר עוקצי רעל שדיווט מצליח להתחמק מהם. "דיוואט השתמש במיקוד אנרגיה ואז סילון אקווה, ריולו לך על האקנס השני. עמוד דרוך והמתן שיבצע מהלך. ואז חמוק אל מאחוריו עם זריזות ולאחר מכן זריקה מסובבת!" אתה מוסיף. דייוט מרכז את האנרגיה שלו ויוצא בסילון אקווה לכיוון ארבוק, אתה מבחין שמהירות הסילון איטית יותר מבדרך כלל, מה שמאפשר לארבוק להתחמק במהירות ולתקוף את דיווט בזנב ברזל שמקרב אותו ליד הצוק!!! ריולו מתחמק ממתקפת חנק של אקנס ומתנגב מאחוריו בעזרת מהירות, ואז בקצב מהיר הוא תופס את גופו הנחשי ומרחיק אותו מהאזור, אך אקנס במהירות זוחל חזרה אליכם. השמש הקופחת של המדבר מקשה על הדברים, ואתה מבחין שהיא בעיקר משפיעה על דיווט, שכנראה מתייבש מהר יותר מכל הפוקימונים, הוא מתחיל להתנשם, ארבוק כמעט פוגע בו במתקפת נשיכה. מה תעשה?