ג'יי-
חחחח בקשר למתקפה של טראפינץ' די התבלבלתי הוא כעיקרון יודע קבר אבן ולא קבר חול, אבל שיהיה ואפשר, אצל וולטרוב הצבע האדום נמצא בחלק העליון ואצל אלקטרוד הוא נמצא בחלק התחתון.
"טראפינץ',מתקפת חול ואז תתחפר אל תוך האדמה במהירות! חכה שוולטרוב יתגלגל שנית ואז קפוץ מאחוריו וקבר אבן עוד פעם בכל הכוח!" אתה פוקד על טראפינץ', בעזרת רגליו הקטנות טראפינץ' מתחיל לזרוק כמויות חול גדולות על וולטרוב שמתחיל להסתחרר ככדור זוהר בצבע כסוף השועט לכיוונו של טראפינץ', תנועת הסחרור מאפשרת לוולטרוב ללהסיט ממנו את החול ולפגוע בטראפינץ' בעוצמה. טראפינץ' מנענע את ראשו ומתעשת במהירות, מתחיל מיד להתחפר בקרקע של זירת הקרב. "וולטרוב תהיה מוכן לכל התרחשות" וואטסון אומר בקול רציני. עיניו של וולטרוב סוקרות את השטח, כשלפתע טראפינץ' מגיח מתחת לוולטרוב ופוגע בו במהירות, וולטרוב נפגע אך אינו מוותר, הוא מיד מתחיל להסתגלגל לכיוונו של טראפינץ' שפוער את פיו בשנית ומזמן 4 עמודי אבן אשר נוחתים אחד אחרי השני כנגד וולטרוב, שמתחמק בזריזות מכולם ופוגע בטראפינץ' בחוזקה. טראפינץ' נהדף אחורנית, משתדל לנשום כראוי, כשלפתע פיו נפער וקרן ירוקה בעלת אורות צבעוניים יוצאת מפיו של טראפינץ' ופוגעת בוולטרוב, מעלפת אותו לחלוטין. טראפינץ' למד קרן ממיינת! (signal beam) וואטסון משיב את וולטרוב לפוכדור, ומחייך מעט. "זה היה נחמד. אבל שני הפוקימונים הבאים שלי לא יהיו קלים בכלל" וואטסון מוסיף בקול מבטיח וזורק פוכדור לזירה, ממנו יוצא פוקימון בצורת מגנט עם שלושה עיניים, שלאחר סריקה מהירה בפוקידע אתה מבין שמדובר במגנטון
מה תעשה?
מאט-
"אוקיי צ׳ארמנדר להביור, הפג את עלי התער ותקוף ישירות על רוזליה! אלקטריק, קפוץ שוב על אילומיזיה במתקפה מהירה ואז ניב חשמל משולב עם ניצוץ! סוואבלו אייס אווירי על וולבט!" אתה קורא. צ'רמנדר יורה להביור עוצמתי במיוחד, ששורף את עלי התער של רוזליה והופך אותם לאפר. הלהביור עושה את דרכו לרוזליה ופוגע בה חזיתית, מעלף אותה מיד. אלקטריק מתמרן ברגליו הזריזות וקופץ על אילומיזה ותוקף אותה במתקפה מהירה, הוא איננו מרפה, אלקטריק מקיף את עצמו בחשמל ורץ לכיוונה של אילומיזה ככדור חשמלי ופוגע בה, נושך אותה תוך כדי הפגיעה. אילומיזה נפגעת מכמות חשמל גדולה מאוד, שמעלפת אותה גם. סוובלו מתעופפת ופוגעת באס אווירי בוולבט, שאיננו מתעלף. הוא רק מתעופף לכיוונה של אילומיזה, מעיר אותה ושניהם נמלטים מהמקום. מה תעשה?
דרו-
אתה משיב את דרומקה, ווירליפד וריולו לפוכדורים שלהם, אתה בוחר להשאיר רק את דיווט בחוץ. לבקשתך דיווט עולה על פידג'יוט המרהיב, ומוצא מיקום נוח לשבת בו בין נוצותיו הנעימות. אתה מסביר לפוקימוניה של לולה שזהו סיכון קשה, וכמות אנשים גדולה תקטין את הסיכוי בלהחזיר אותה בריאה ושלמה, בהתחלה הפוקימונים שלה מתווכחים איתך אך לאחר מתן הסברים קצרים וברורים הם מבינים את האחריות שלהם, בנוסף שהם צריכים לשמור על וולבי ושני אחיה. "היצמדו לרשויות הביטחון שכבר הגיעו ולאחות ג'וי. מייאנפו קח את זה" אתה מוסיף ובצעד מהיר אתה שולף את היומן שלך, קורע דף ממנו וכותב "שייכים לדרו שלבי ולולה", "מיי נפו" מייאנפו קד קידה קלה אליך, ומסתיר את הפתק בגופו. ראפלט הפעלתן לא יכול להסתיר את הרצון שלו להצטרף אליכם, "ראפ ראפ ראפלט!!" ראפלט צווח בעצבים, מרצונו החופשי הוא עולה על פידג'יוט אך דיווט מוריד אותו למטה, ראפלט מתעצבן וחוזר עם הפוקימונים של לולה למרכז, וולבי מתקדמת אליך, היא עדיין לא מביעה שום רגש חיובי גדול כלפיך, אך הוא מניפה את כנפה ומצייצת, כנראה מבקשת ממך להיזהר. הפוקימונים של לולה מביטים בך בפרצוף סומך, כאילו הם מבקשים ממך מכל לשון של בקשה להשיב אליהם את היקרה להם מכל. בצעד נחוש אתה מתיישב על פידג'יוט. "קדימה! בואו נצא!" ניקולס פוקד בקול נחוש על הבראיברי שלו שפורש את כנפיו העצומות, ומתחיל להתעופף, "פידג' פידג'וט!" פידג'יוט קורא גם הוא ופורש כנפיים גדולות משל עצמו, ואתה מתחיל להרגיש איך אתה מתנתק מן הקרקע. אוויר המדבר קריר מאוד בלילה, ושניכם מתעופפים לאורך הכביש, לאחר כמה דקות אתה מבחין בחבורת האופנוענים, שחותכים את השביל המוכר בו צעדת ונכנסים למעין שממה. עיניהן החדות של פידג'יוט ובראיברי לא נותנות להם לחמוק ובעזרת הם מנווטים את הדרך. אתה מציץ מעל לגבו של פידג'יוט, המרחק בו אתה נמצא מהקרקע מלחיץ אותך מאוד, אתה לא נותן לזה לעצור אותך, אתה מבחין ששני האופנוענים מצטרפים לעוד 8 אופנוענים נוספים, שכנראה הם שדדו את האנשים שהלכו להצגה. ניקולס מביט בך בפרצוף רציני, חושב. אפילו מבשר רעות. האופנוענים נכנסים לפתחה של מערה באמצע שום מקום, ואתם נוחתים מעל פיר המערה. המערה הינה חלק מהר שאינו מופיע במפה, מקום מבודד ביותר במדבר המפלט שאיש אינו הגיע אליו בעבר. אתם מצליחים לשמוע את השיחה המתנהלת בין שני הצדדים. ניקולס מסמן לך עם היד להיות בשקט מוחלט. "איפה הכסף שלנו?!" קול קולני וצעקני צועק לכיוון אדם אחר, אתה מנחש שזהו אחד האופנוענים. "הכסף כאן. מילאתם את החלק שלכם בעסקה שלנו?" קול רך, מוזר אפילו עונה לבחור. "כן. הבאנו לכם 8 אנשים שהצלחנו לתפוס. שניים יותר ממה שביקשתם. כולם מעולפים. אני לא יודע מה תעשו איתם וגם האמת שלא כל כך אכפת לי, אני רוצה את הכסף!" קול האופנוען משיב לו, ואתה שומע מעט פעילות פיזית, אתה לא כל כך מבין מה קורה. אתה רק חרד לשלומה של לולה. "יפה מאוד. מילאתם את החלק שלכם בעסקה באופן מצוין. הנה לכם. את הציוד שגנבתם אתם יכולים לשמור לעצמיכם. אכפת לנו רק מבני האדם." הקול המוזר עונה לבחור במסתוריות. כשרעש הגז והגלגלים שוב מתחיל להתניע, רעש קולני של חריקות נשמעות מתרחקות. כולכם מחכים, כל גופך צמרמורת. ניקולס מוסיף מבט לכיוון האופנוענים, ושולף מחזיר מיוחד ומקליד בו משהו. "בהם המשטרה תטפל. לי ולך יש עסקים חשובים יותר לטפל." ניקולס לוחש לך אך עדיין נשמע ברור. "דרו..זה הולך להיות אחד הדברים הלא קלים שאנחנו הולכים לעשות. במיוחד במבצע ראשון כסוכן בשבילך. אני חושב שאני יודע למה הם צריכים את בני האדם..אני חושש שכאן החזיקו בכפייה את ליסה הלני שתחקרת ביומן שלך, ואני עוד יותר מפחד שכאן נמצא אחד הניסויים המזוויעים ביותר של צוות פלזמה בפוקימון חי.." ניקולס מסביר לך בטון רציני, הרציני ביותר ששמעת אי פעם. ניקולס מתרומם, משיב את פידג'יוט ובראיברי לפוכדורים שלהם ומוביל אותך ואת דיווט בהמשך ההר, ובעזרת ידיו פותח דלת סתרים אשר מובילה לפנים המערה. "ייתכן שלא תאהב את מה שתראה בפנים. תצטרך ליישם פה את כל מה שלימדתי אותך על התגנבות, לחימה נגד אויב אחד ונגד אויבים רבים, טקטיקות הישרדות, איתור והתחמקות ממצלמות אבטחה וחשיבה חכמה." ניקולס מסביר לך בקול אפילו לחוץ וחושש. אך נחוש. "כשניכנס אנחנו עומדים להפעיל אזעקה פנימית הפועלת על זיהוי חום, כלומר מזהה כל יצור חי שנמצא בסביבה הקרובה. גובה הנחיתה הוא כ-6 מטרים. תצטרך להתגלגל ולעמוד במינימום זמן. ממולך במרחק ריצה של 8 שניות יימצאו שני מכשירי אזעקה משוכללים. הסיסמא לנטרל אותם היא 0-5-6-3-6-3-8-7. לשניהם. את כל סדר הפעולות האלו, גם לנחות בבטחה, ההגעה למכשירי האזעקה, הקלדת סיסמאות הביטול צריכה לקחת לך כ-20 שניות." ניקולס מסביר ועוצר את דבריו. נוצרת שתיקה מלחיצה מאוד, עיניו חותכות את הבעתך, אתה כל כך לחוץ ממה שקורה ואתה נושם מספר פעמים כדי לשמור על קור רוח מינימלי. הרוח הנושבת לא מוסיפה לך להירגע. "לאחר שהדלת תיפתח יהיו עוד מכשולים, אותם אסביר לך בשפת הסימנים שתרגלנו בשיעורים". "יהיו דברים שתראה ולא תאהב, תרצה להתערב, אבל אסור לך. אסור לך להתערב במשהו שאני לא אישרתי. המשימה שלנו היא לגלות מה עושים עם האנשים שחטפו. המשימה המשנית היא לאתר את הניסוי של צוות פלזמה. אם תשמע אנשים צורחים. אתה חייב להתעלם. אם תשמע עינויים. אתה חייב להתעלם. כשאני אומר לך תברח. תברח. וכשאני אומר לך לברוח ולנטוש אותי מאחור. אתה בורח ונוטש אותי מאחור. בדיוק מה שאני אומר לך." טון דיבורו המנומס של ניקולס נעלם קליל, כעת טון דיבורו נשמע קשוח הרבה יותר, אך ממושמע מאוד. ניקולס מחטט בכיסו, ושולף סכין להב באורך של כ-10 סנטימטרים. "במקרה שמישהו מאיים לגלות אותך. אתה הורג אותו. אסור לקחת שום סיכון שיגלו אותך. הורגים בצורה הכי נקייה שיש. בדיוק כמו שלימדתי אותך. סכין ישר ללב. אחר כך אוטמים עם בד. שהדם שיתפרץ החוצה יישאר בתוך הגוף ויגרום לדימום פנימי." ניקולס מסביר לך ואתה אפילו מפחד ממנו קצת. הוא נותן לך 10 חתיכות של בד סינטטי. אתה מכניס אותם לעמדה נוחה לשליפה בכיס שלך. "דרו. אני צריך שתענה לי על השאלה הבאה שאני הולך לשאול אותך ברצינות" קולו של ניקולס מצמרר אותך יותר ויותר. "האם אתה מוכן לכל זה? אני לא יכול להבטיח לך שנצליח, אני רק יכול להבטיח לך שניתן את המקסימום. אתה מוכן לזה? כי אם לא אני יכול להחזיר אותך למרכז הפוקימונים כמה שיותר מהר ואעדכן אותך בבוקר על מה שקרה" ניקולס שואל בקול רציני, שקול, נחוש ואסרטיבי, מביט בך בעיניו, אתה לא רוצה לבזבז זמן, אם כי זאת שאלה שלא קל לענות עליה. מה תעשה?