גרייס-
חחח שכחת להגיד לו לתקוף
"קווליבה תתעורר! בבקשה!" את צועקת בחרדה לגורל הקרב ולקווילבה עצמו, את מאמצת את הגרון שלך אך זה לא הולך, קווילבה נשאר רדום וישנוני לנוכח מתקפת השירה של האני. "אני סומכת עלייך! תתעורר ותתחמק הכי מהר שאתה יכול! המכה הזאת תפגע בך אם לא תקום עכשיו" את מוסיפה אך לשווא. מכת הברק של האני פוגעת בקווילבה בחוזקה. שנשאר רדום. אך את בטוחה שהוא נפגע. "האני שלי. הגיע הזמן לסיים את הקרב!" וויטני אומרת ופוקדת על האני להשתמש בכדור צל. האני נעמדת על הקרקע ומניפה את זוג ידיה קדימה, שתי ידיה הקטנות יוצרות כדור סגול ושחור אשר נשלח לעבר קווילבה. הכדור מוסיף להתקרב כשלפתע קווילבה פוקח את עיניו. קופץ ומתחמק במתקפה מהירה הצידה, להבות כחולות יוצאות מראשו ומגבו התחתון וקווילבה פותח את פיו ומשגר להביור עם אש כחולה ואימתנית שפוגעת בהאני ומעלפת אותה לחלוטין. וויטני מופתעת למראה האש הכחולה, "קווילבה עם אש כחולה? זו הפעם הראשונה שאני אי פעם רואה דבר שכזה" וויטני אפילו משפשפת את עיניה כשהיא משיבה את ג'יגליפאף לפוכדור שלה. "אז הנה הפוקימון האחרון שלי..אני בטוחה שהיא תהיה אתגר הולם לקווילבה המותש שלך!" וויטני קוראת בחיוך וזורקת פוכדור לאוויר, מול קווילבה עומדת פרה ורודה בעלת 4 פטמות בבטנה, "מילטאנק!" הפוקימון קורא ונראה שהוא מוכן לקרב
מה תעשי?
ג'יי-
"לומברה, ערפל עכשיו!" אתה קורא מיד. לומברה פולט מפיו ערפל סמיך שמערפל את כל האזור, ומבעד לעננה הכבדה שיצר זרעים זהובים ומהירים משתגרים לכיוון סוויפר שנפגע מן המתקפה. "סווייי וויפר!" סוויפר מלחשש כנחש ומניף את זנבו הגדול, מעיף את כל הערפל מסביב. לומברה בדיוק נוחת על סוויפר באגרוף שאיבה שזוכה לתגובת נגד של זנב רעל אימתני. שתי המתקפות מתנגשות ויוצרות מן חיכוך. אתה מעלה בראשך כי הסוויפר הזה מאוד חזק. לומברה נראה מאותגר, והוא נחוש להוכיח לך כמה חזק הוא, לומברה רץ באגרוף רעם לכיוונו של סוויפר כשלפתע עיניו ופרצופו גדלים ויוצאים החוצה לכיוון לומברה, יוצרים מעין אשליה של פרצוף מפחיד ומאיים, לומברה קופא במקום ומתחיל לרוץ אחורה. "סויי סייי סיייי" סוויפר מצחקק ונראה משועשע מן הקרב, "סוויפר סוויפר" סוויפר אומר אליך ולפתע זוחל מן המקום, כנראה שרק רצה קרב להשתעשע בו, אתה ולומברה צופים בסוויפר שלאט לאט מתרחק מן המקום. עכשיו הדרך פנויה. מה תעשה?
מאט-
מאצ'וק יודע זריקה נמרצת (vital throw) ולא הטלה סיסמית, זה משהו שיהיה אפשר להתאמן עליו ולשפר אותו. ואתה נגד צוות מגמה אתה יודע את זה נכון?
"אני לא רק שהולך להפריע, אני הולך לעצור אותכם. לאיש אסור לנהוג כך לפוקימונים!" אתה קורא בזעם לעבר השניים ומשחרר את מאצ'וק שיעזור לאלקטריק בקרב. "צא ותקוף את מנטיאנה בבעיטה נמוכה ואז תפוס אותו לזריקה נמרצת! אלקטריק מתקפה מהירה ואז תנעל על ליינון בניב חשמלי!" אתה פוקד מיד על מאצ'וק. גופו המסיבי של מאצ'וק רץ במהירות לכיוונו של מנטיאנה, מאצ'וק מתכופף מיד ובועט בעיטה חזקה ושוברת במנטיאנה שנפגע מן הבעיטה מאוד. מאצ'וק לא מבזבז זמן ותופס בשתי ידיו החסונות ומרים את מנטיאנה שמצליח לנשוך את מאצ'וק בכתפו, הנשיכה מסבה למאצ'וק כאב אך למרות זאת מאצ'וק זורק את מנטיאנה למרחק של כ-5 מטרים וגורם לו להתגלגל בקרקע. "מנטי..אנה" מנטיאנה מיילל בכאב ונראה שרגלו נפגעה, מהצד השני של הקרב אלקטריק פוגע בליינון במתקפה מהירה ומנצל את הקרבה בינהם כדי לנעול את שיניו סביבו, זרמים חשמליים עוברים מגופו של אלקטריק לליינון שגורמים לחשמול טוטאלי של ליינון. ליינון מנער במהירות את אלקטריק ותוקף אותו במתקפת שריטות צורמת, שאלקטריק מתמרן מצד לצד ומתחמק מרובן. לפתע הנער השני משיב את ליינון לפוכדור שלו ושניהם רצים. אתה ניגש לקקניה שנראה שיורד לו דם מאחת מידיו, בלטוי מרחף לכיוון חברו ומנסה איכשהוא לעזור אך חייבים לפנות את קקניה לטיפול במרכז פוקימונים קרוב. "היי! אני יכולה לעזור!" אתה שומע לפתע קול מלפניך, אתה מרים את ראשך ומבחין בבחורה צעירה שרצה לכיוונך
אשר מתכופפת לקקניה ומוציאה מהתיק שלה משחה, כפות ידיה של הבחורה מורחות את המשחה על פצעיו של קקניה ונראה שזה מאוד מקל עליו. "מה קרה לו? מסכן קטן" הבחורה שואלת אותך בסקרנות כשאתה לפתע מבחין בכרזה מוטלת על הקרקע, היא מעוררת בך מעט חשד. מה תעשה?
פטריק-
"לאקסיו, תתחמק בקפיצה!" אתה מיד מורה על לוקסיו שמתחמק מכדור הצל בקפיצה חתולית מרשימה למדי. "חכה שהנרות יאירו באור הכי חלש שלהם, ואז השתמש במכת הברק הכי עוצמתית שלך. תאיר את הזירה כמו שמי היום וסנוור את דריפבלים, ואז תתקיף אותו עם זנב ברזל, ולאחריו תנשוך אותו בחוזקה ונער אותו. אל תשחרר עד שהוא לא מתעלף" אתה מיד מוסיף. לוקסיו נמצא באוויר כעת והאורות בדיוק באור הכי חלש שלהם, אשר מהווים כעת יתרון לדריפבלים שנע בינם. ראייתו של לוקסיו מאוד חדה, למדת על כך עם קיי, לוקסיו ובעיקר ההתפתחות של לוקסיו לאקסריי יכולים לראות בחושך בצורה טובה מאוד. לוקסיו מבחין בדריפבלים ומבצע סלטה אחורית כשזנבו מתחיל לזהור בלבן ומצליח לפגוע בדריבפלים. לוקסיו לאחר מכן מתהפך ונושך בחוזקה את דריפבלים ומתחיל לנער אותו כמו טרף קל. "דריבפלים שלי! על חושי!" פנטינה מיד פוקדת ועיניו של דריפבלים מתחילות לזהור בכחול, לוקסיו מפסיק לזוז ושיניו משתחררות מהיריב שלו, לוקסיו מועף לאוויר ומוטח על הקרקע בעוצמה. "רוח מאיימת דריבפלים! רוח מאיימת!" פנטינה מוסיפה לדריבפלים שמרחף באוויר כעת כשלפתע רוח סגולה ומציקה מתנגשת בלוקסיו שנאחז בקרקע אך מתקשה מאוד, היא מזיקה לו ואף מזיזה אותו אחורנית. "היה חכם להשתמש בלוקסיו. פוקימון שיכול לראות בחושך..אך זה לא יעזור לך! דריפבלים שלי חזק! תמשיך עם הרוח!" פנטינה אומרת ביהירות ודריפבלים אינו נח לרגע, לוקסיו נושך שפתיים. אתה שומע את עידודה של שלי והפוקימונים שלה מהיציע "קדימה פטריק אתה מסוגל!". מה תעשה?
דרו-
'וואוו... איזה טירוף, העיקר שעברנו אתזה בשלום' אתה חושב לעצמיך, סופסוף אתה יכול לנשום לרווחה. אתה עוזר לפוקימונים של לולה להשכיר חדר, אתה עוזר להם להעלות אותה לחדרם ולהשכיב אותה לישון. "סרביין!" סרבין נוהמת לפניך ומודה לך, סוגרת את הדלת כשראפלט הפעלתן מנופף לשלום לאחותו ולאחיו שנמצאים איתך, כנראה הוא ישן עם הפוקימונים של לולה היום. בתשישות מטורפת אתה, וולבי וראפלט העצלן עולים לחדר שלך, אתה מסדר בתוך הארון כריות נוחות וקטיפתיות, בתוכן מתמקמים וולבי וראפלט. ראפלט נרדם במהירות בעוד וולבי נעמדת מולך, מנקרת את ידך בידידות ומביטה בך במבט חביב. מיד לאחר מכן היא ניגשת לישון לצידו של אחיה. לאחר ששני הקטנים נרדמו אתה מנצל את הזמן כדי להניח את כל הציוד שלך בצד, אתה מצחצח שיניים ונכנס להתקלח. בעוד המים החמים שוטפים את גופך, אתה מדמיין את המראות הנוראיים של המבצע האחרון. החל מעיניו של ג'סלי אחרי שהרגת אותו, פרצופה חסר האונים והבוכה של ליסה השבי שלה, הצחוק והעידוד מחיילי צוות פלזאמה שנראה שרק נהנו מן המראה..אתה יוצא מן המקלחת, לובש בגדים חמים ונכנס למיטה, אתה נזכר בפרופסור קולורס ובניסוי המטורף..הצווחות של הניסוי לא יוצאות לך מהראש, הוא היה כל כך מרשים, יפה וגדול אך עם זאת רצחני, חזק בלי שום שליטה עצמית. מחשבותייך נודדות לכיוון ניקולס. היכן הוא? האם הוא בסדר? אולי הוא מת? אתה מאוד דואג לקצין המבחן שלך, אך מחליט כי זה לא יהיה חכם לשלוח לו הודעה. חשוב מאוד שתשמור על פרופיל נמוך בימים הקרובים. אתה נרדם במהירות וממלא אנרגיות מחודשות. ניקורים לחוצים מורגשים במצחך, אתה מתעורר כשאתה שכוב על הצד, אתה מבחין שרגליה של וולבי שמנקרת אותך בלחץ "וול וול וולבי!" וולבי מצייצת וקופצת מיד למיטה שהכנת לה, אתה מבחין שאחיה נעלם. אתה מפהק בחוזקה כשלפתע מכתב לבן מונח על השולחן בחדר שלך, עם החתימה המוכרת של ניקולס, לפניי שאתה בכלל מגיע למכתב וולבי קופצת על השולחן ובמקורה מכתב קטן יותר שכנראה הוכנס לחדר שלך מתחת לדלת. לאחר שהיא מניחה את המכתב אליך אתה מבחין שהיא מאוד עצובה, נעה מצד לצד. היא לא יודעת איפה אח שלה. המכתבים מעניינים אותך מאוד. ואתה פותח את המכתב הראשון מניקולס. כתב יד ברור וקריא, כאילו נשלח ממשרד מסודר. אתה מתחיל לקרוא. "דרו היקר. אני שרדתי. אבל אני פצוע..ואני לא אוכל לתקשר איתך בימים הקרובים. הניסוי של צוות פלזמה ברח מהמתקן שלהם ומאיים כעת להיחשף לעיני כל המחוז. אסור שזה יקרה. אני נמצא במרדף מתמיד אחריו, לא אוכל לפגוש אותך עד שאלכוד אותו ואביא אותו למקום בטוח על מנת ללמוד עליו יותר. רציתי להגיד לך עד כמה חיוני ושימושי היית אתמול. הצלחת למרות כל הסיכויים, והתמודד עם מצבים לא אפשריים וקשים. לא רבים היו מצליחים ואני מבקש שתזכור זאת. הפעילות שלנו הייתה חשובה מאוד. צוות פלזמה סגר את כל המתקן שלו והוא מבצע חקירות שוטפות נגד כל החיילים במתקן לראות מה קרה. אני מבקש שתשמור על פרופיל נמוך בימים הקרובים. אתה לא צריך להתחבא. דאגתי שג'סלי ואתה בעלי עיניים דומות יחסית, לכן אין מה לדאוג יותר מדי. יש לך אישור ממני להמשיך במסע שלך, הצלחנו להשיב את כל הציוד שנגנב" ואז אתה רואה למטה נ.ב "העובדה שהצלת ממוות בטוח שלושה גוזלים גורמת לי להערכה אפילו יותר גדולה אליך, משום מה היו בארון שלך שניים, ידעתי כמה אתה רצית וולבי לכן אותה השארתי ואת הראפלט שלך אחד הפוקימונים שלי לקח לאחוזה שלי, שם הוא יטופל וידאגו לו לכל מחסור. ואני רוצה לציין בפניך עוד עובדה מוצקה למה אתה מאמן טוב כל כך. וולבי מתקשות מאוד לסמוך על המאמנים שלהם, ואני רוצה לאשר לך שוולבי שלך נאמנה לך, עברת את מבחן האישיות שלה והיא רשמית רואה בך כאחראי עליה. לא הרבה מצליחים להשיג את אמונם של וולבי\מנדיבאז שלהם. שמור על עצמיך. נתראה כמה שיותר מהר. תבקש מדרומקה לשרוף את המכתב הזה כשתסיים לקרוא אותו. באהבה והערכה רבה, ניקולס". בלי לעצור אתה פותח את המכתב השני, שהוא קצר יותר, אתה מבין שהוא מלולה. "היי דרו..הפוקימונים שלי הראו לי איפה החדר שלך. רציתי רק להגיד לך תודה על אתמול, שניסית להשיג את האופנועים. החלטתי שאני יוצאת היום מוקדם מכולם כדי לשמור על קצב, אחרי מה שכמעט קרה לי אתמול אני לא יכולה להרשות לעצמי לקחת את החיים כמובנים מאליהם. אני הולך בעקבות המסע הזה עד הסוף. חשבתי על זה הרבה כשפלזמה לכדו אותי, ראפלט הגן עליי באותו יום..החלטתי לאמץ אותו. הוא פוקימון פעלתן, חכם וחמוד! הוא יהיה תוספת נהדרת לצוות שלי. פוקימון נאמן בהחלט. תודה רבה לך. בהצלחה בהכל. מקווה שנתראה בקרוב" המכתב של לולה נגמר. מה תעשה?