מאט-
"אני אטפל בזה מיד." אתה אומר ומנסה לחשוב על תוכנית פעילה שתצליח. לבסוף אתה משחרר את מארשטומפ שנעמד חזק ומוכן כנגד היריב שלו. "השתמש באקדח מים על טרקול, מאצ׳וק שבירת לבנים על סלאגמה ואלקטריק ניצוץ על הסלאגמה השני!" אתה מיד פוקד על הפוקימונים שלך. והקרב מתחיל. מארשטומפ יורה אקדח מים שפוגע בטורקול ומכאיב לו, טורקול מיד מתחיל להסתחרר ולהשתמש בסחרור מהיר, ובעצם מנווט את המים לצדדים בגלל פעולת הסחרור. טורקול נעמד בשנית ומשתמש בלהביור כנגד מארשטומפ, שמתגונן כנגד בעזרת ידיו הגדולות והלחות, אשר מספקות לו הגנה. מאצ'וק רץ במהירות ופוגע בשבירת לבנים בסלוגמה שמנצל את הקרבה כדי להשתמש בחומצה (smog) ובכך מאצ'וק נופל על הקרקע ומתנשם בכבדות. נחנק מן הריח המצחין. אלקטריק מתחיל לרוץ כשגופו עטוף בחשמל נוצץ, הוא פוגע בסלוגמה אשר משתמש בהגנה כדי להגן על עצמו. ומיד משתמש במפולת סלעים. סלעים נוצרים מהאוויר ומשתגרים לכיוון אלקטריק, אשר מתחמק מכולם. אך לא יחזיק כך זמן רב. מה תעשה?
ג'יי-
"פוקימוני מים? כבר יש לי לומברה, אני מסודר" אתה ממלמל לעצמיך ומתגאה בחוזקה של לומברה. אני מאוד רוצה ללכת ולבדוק איזה פוקימונים פראיים יש כאן בסביבה... לבקר במערת המטאור יהיה נחמד." אתה מניח שההצעה השניה תהיה עדיפה יותר אך אתה הבטחת ללילי שתגיע לתחרות שלה, ולכן אתה מחליט שלא מפרים הבטחות! אתה מתחיל לצעוד לכיוון הבניין התחרויות המטופח, נכנס לתוך הלובי של המבנה, אוויר המזגן גורם לך לתחושת הקלה עצומה כאשר הדבר הראשון שאתה מבחין בה הוא לילי

ואתה מאוד מופתע לגלות חברת צוות חדשה איתה
"ג'יי הגעת! איזה כיף!" לילי קוראת באושר ורצה לחבק אותה בחוזקה, אתה מעט מסמיק מכך. גלום ואיווי מברכים אותך ואילו סוובלו מצייצת בנינוחות. "תנחש מה? זאת אותה הסוובלו שעזרנו לה להציל את החבר שלה דודו מאותם הנערים המתועבים..לקחתי אותם בצ'יק צ'אק למרכז הפוקימונים כאן בעיר והם טיפלו בדודו מצוין, והשיבו אותו לעדר של דודואים שנמצא באזור של ההר. מסתבר שסוובלו מאוד אוהבת תחרויות ולכן החלטתי היא ממש רצתה להצטרף אליי! אני מאוד שמחה על כך" לילי מספרת לך בהתלהבות ומלטפת את ראשה הנעים של סוובלו שנראית מאושרת לא פחות ממנה. אתה מבחין שהפוקימונים של לילי לבושים בתלבושות טקסיות יפות, בצבעים שונים ומגוונים. "אנחנו מתאמנים..התחרות תהיה עוד שעתיים. אני מאוד מתרגשת! הכנתי כמה מהלכים ממש טובים! שיפרנו מהלכים ואני כמעט בטוחה שננצח!" לילי אומרת בחיוך. אתה מבין שהתחרות של לילי תתחיל בעוד שעתיים, ואין טעם לחכות לה כאן כי היא צריכה להיות עסוקה בהכנות ובאימונים לתחרות. לכן אתה נפרד ממנה ומבטיח לה שתגיע, אתה עובר את הגשר ומגיע לעזור מערת המטאור כאשר 
שוטרות ג'ני עוצרות אותך באזור הסלעי של ההר. "אסור לעבור. אתה לא יודע? יש כאן פעילות מבצעית" אתה מעט מאוכזב, מאוד רצית לראות את הפוקימונים שנמצאים בתוך המערה, לכן אתה הולך למדשאות היכן שנמצאים שאר המאמנים. בין המאמנים המבקשים להילחם, אתה מצליח למצוא מספר פוקימונים שונים
מנקה את נוצותיו
רץ ומתאמן על ריצה על צמרות עץ גבוה
מנפנף את כנפיו ומחפש פרחים 

אשר אוכלים אוכל שאנשים הביאו להם והניחו על הקרקע. מה תעשה?
דרו-
חחחח אוקיי, כמו מה?
"וואוו... וולקרונה, איזה פוקימון מדהים, כמו הוא מפחיד ומרשים בו זמנית. אם זה אכן ההוא מאגדת הממלכה זה אומר שהוא בן מאות שנים!!! מדהים!!!" אתה ממלמל ליד לוקאס, שניכם שוחים לאט לכיוון שפת המעיין, ליד ג'ונס שמוריד את משקפיו בתדהמה ומביט בפוקימון המופלא בפה פעור. "הוא חתיכת פוקימון מגניב!" אתה שומע אותו ממלמל. אתה מבחין בוולבי, אשר לא מפחדת כלל ומתקרבת לפוקימון. היי וולביי, וולביי קטנה. חזרי לכאן. אנחנו לא רוצים צרות חמודה. בואי הנההה.." אתה מנסה ללחוש לה כמה שיותר חזק, אך היא אינה שומעת אותך. היא רק מתקרבת לוולקרונה העצום שלוגם ממי המעיין, אותם הוא מרים באמצעות מתקפת על חושי ישר לתוך פיו החרקי. וולבי מתקרבת ומצייצת אליו. אמיצה מאוד. וולקרונה מסיים לשתות ומביט בה, ולאחר מכן בכם. מעט מופתע. פיגנייט מתקרב אליו וכורע ברך לפניו, כפוקימון אש, הוא נותן כבוד לפוקימון מבוגר ומלומד הרבה יותר ממנו. וולקרונה מאוד אוהב את הצעד, ומשחרר משב אש נעים לכיוונו של פיגנייט, מעין הוכרת תודה על כך שבירך אותו. וולקרונה חוזר לוולבי ושניהם מנהלים שיחת חולין קצרה, כאשר בסופה וולקרונה מברך את וולבי הקטנה. רפרוף כנפיו האדירות נשמע בכל ההיכל, גופו הגדול מתחיל לרחף כאשר הוא נפרד מוולבי וחוזר למקום ממנו הגיע. וולבי מרגישה מסופקת. "נעקוב אחריו!" לוקאס מציע בצעד פזיז. "השתגעת?! כשהייתי בג'וטו, עקבתי באגם הזעם אחרי גרידוס שמאוד אהבתי והוא כמעט אכל אותי! רוצה שנסיים את היום הזה בתור שיפוד לפה שלו?!" ג'ונס מטיח בלוקאס. פיגנייט מעט מתעצבן על המאמן שלו, כנראה שפיגנייט בעניין שיניחו לו כמה שיותר. לוקאס מסתובב אליך. "דרו מה דעתך שנתחיל ללכת לעיר נימבסה? כבר היינו כאן די הרבה זמן. או שאתה רוצה שבכל זאת נלך אחרי הוולקרונה ההוא?" לוקאס שואל אותך ואילו ג'ונס נראה לא מעריץ של האפשרות הזאת. מה תעשה?