גרייס-
חחח כן זאת אותה מיי מהסדרה, הדמויות מהסדרה קיימות אצלי במשחק, איזה כיף נכון? חח
את מקשיבה למיי. "או, היי! בטח. האמת שאני בדיוק בדרך לשם אז נוכל ללכת ביחד. לי קוראים גרייס" את מציגה את עצמיך בחינניות ומיי נראית מוקסמת. "איזה כיף להכיר אותך גרייס! קוראים לי מיי ואני מגיעה מהמחוז הואן. שם אני גרה. אבא שלי מנהיג מכון באותו מחוז, ואני כאן כדי לזכות בגראנד פסטיבל הרשמי של ג'וטו! ביוטיפליי, גלסיאון הציגו את עצמיכם!" מיי מבקשת מהפוקימונים שלה, "ביוטטיפליי" פוקימון הפרפר של מיי מציג את עצמו בקול מתוק כדבש בעוד גלסיאון נוהם לעברך בחיוך. "מזל שאת גם הולכת לשם! תודה רבה לך!" מיי מודה לך מקרב לב ומחבקת אותך. את משחררת את הפוקימונים שלך ומבקשת מהם להציג את עצמם בפניי מיי, ביוטיפליי וגליסאון. מיי נראית מתלהבת מאוד. "וואו! אילו פוקימונים מהממים! אני רואה שיש לך קווילבה. היי וזה פאנפי!" מיי עוברת אחד אחד עד שהיא מגיעה לפיצ'ו. "פיצ'ו! הוא עתיד להתפתח לפיקצאו' את יודעת? כדאי שתחזקי איתו את הקשר. אלו פוקימונים שמתפתחים מאהבה למאמנים שלהם. לשותף שלי, שמו אש, יש לו פיקאצ'ו חזק מאוד. הפיקאצ'ו הזה הצליח להביס פוקימון אגדי של אחד ממוחות הפירמידה!" מיי מסבירה לך בחיוך ומלטפת את ראשו של פיצ'ו. שתיכן מתחילות לעבור את מסדרון העצים. את פותחת את המפה ומביטה בדקדוק, עינייך חדות ואת מכוונת אתכן בדיוק בדרכים הנכונות. מיי נראית מתרשמת מאוד, ואומרת שאם היא הייתה לבד היא בחיים לא הייתה מצליחה להגיע לשם לבד. במהלך ההליכה אתן פותחות בשיחת חולין שמהר מאוד הופכת לשיחה קולחת ומרתקת, בו כל אחת ממכן מספרת אחת על השניה. מיי מספרת לך שהצליחה להעפיל לגראדנ פסטיבל בהואן, אך הפסידה באחד מהסבבים האחרונים. לכן היא מתכננת להגשים את החלום בג'וטו. "לאיזו הצגה אני הולכת? ובכן. זאת הצגה שהיא בעצם מחזה, המציג מעין פולקלור עממי על העיר אקרוטיק. הבנתי שבמהלך המחזה יהיו כמה מהלכים של פוקימונים שאני מעוניינת לקחת כהשראה לתחרות הסרט הקרובה שלי. ניינטיילס המפורסמת מופיעה שם ביחד עם הלהקה של העיר אקרוטיק. בכללי העיר אקרוטיק היא עיר מאוד תרבותית. ומאוד אוהבת אמונות. והצורה שבה היא משלבת בין השתיים מאוד יפה" מיי מספרת לך. לכל אורך ההליכה את מבחינה כי הפוקימונים שלך מתיידדים עם הפוקימונים של מיי. "רגע חכו שתכירו עוד קצת חברי צוות שלי!" מיי אומרת בחיוך ומשחררת מהפוכדורים עוד שני פוקימונים נוספים

שמיד מצטרפים להמולת הדיבורים בשפת הפוקימונים. מאנצ'לאנקס מצטרף לפורט ואילו וורטולטל מתחיל לשוחח עם קווילבה על נושא שמלהיב את שניהם. לאחר הליכה של כ-20 דקות בין סבכי היערות המפרידים בין הערים, אתן מגיעות למן שביל פתוח וכפרי, בו אתם רואים מספר פוקימונים שונים 

. מיי מבחינה שאיווי וגלאסיאון נמצאים אחד ליד השני לכל אורך הדרך, והבעה סקרנית מתפרסת בפניה. "תגידי גרייס. אני חייבת לשאול. למה חשבת לפתח את איווי? הוא פוקימון מאוד מיוחד. אני מניחה שבגלל שאת מאמנת מכון את תאמני אותו לדעת להילחם. על מה חשבת?" מיי שואלת אותך בקול מתעניין. את שומעת את השאלה הזאת הרבה לאחרונה ואת מחייכת מעט במבוכה. היא בנוסף מציעה לך ללכת איתה לאחת מההצגות בהזדמנות, "אם את רוצה. שמעתי שמתרחש טורניר זוגות בעיר, משהו לחודש הרוחות שמתקיים עכשיו. אם תרצי להצטרף אליי..." מיי מציעה לך בחיוך כשאתן עוצרות ליד חבורת הפוקימונים. מיי מחכה לך להמשיך. מה תעשי?
ג'יי-
אם שכחת, הרגע נלחמת בדאסטוקס עם קומבאסקין, אז קומבאסקין לידך אתה לא צריך לשחרר אותו החוצה
"ראיתי מספיק אנשים שמזלזלים בפוקימונים ללא סיבה. אתה גאוותן וגם טיפש, אם אתה חושב שיש פוקימון ללא חולשות, ואני הולך להוכיח לך את הטעות שלך כאן ועכשיו." אתה משיב לנער שמחייך חיוך רציני. "שתיזהר במילים שלך. אולי אתה עוד תפסיד בגללן.." הנער אומר בארסיות ופוקד על גרובייל להתכונן לקרב. קומבאסקין צועד בביטחון לכיוון גרובייל ונעמד מוכן לקרב. מתח שורר באוויר, ואתה פוקד על קומבאסקין את המהלך הראשון. "בכל הכוח, קומבאסקין! תשתמש במיקוד אנרגיה וכוון אותו לאזור פלג הגוף העליון שלך, הכה בגרובייל באגרוף הכי חזק שלך!". קומבאסקין אוגר את האנרגיה שלך ורץ לכיוון גרובייל במהירות רבה, פוגע בגרובייל, שהאמת מופתע מאוד ממהירותו של קומבאסקין. גם הנער עצמו. "גרובייל! אני יודע שאנחנו ננצח את הקרב הזה אבל אל תזלזל ביריבים שלך. גם לא בחלשים." הנער מסביר לגרובייל שקופץ אחורנית ומתאושש מן החבטה שקיבל. "קליע זרעים!" הנער קורא וגרובייל יורה על קומבאסקין מטח של זרעים זעירים וזוהרים שפוגע בקומבאסקין שמגן על עצמו בידיו, מחכה לפקודות ממך. מה תעשה?
מאט-
זה קצת לא הגיוני שמאצ'וק ישתמש בשבירת לבנים. כאילו הוא זורק עליו סלע איך הוא גם יזרוק עליו סלע ועוד לפני זה ישתמש בשבירת לבנים? הבנתי אותך הפעם נזרום חח
"אוקיי מאצ׳וק הזדרז ותפוס את הסלעים וזרוק אותם חזרה על סלאגמה וצרף שבירת לבנים בדיוק לפני שהם פוגעים בו! אלקטריק מתקפה מהירה על השני ואז ניב חשמל כדי שלא יוכל להשתמש בהגנה שוב! מארשטרומפ בוא נהפוך את טארקול! מתקפת בוץ לעבר טארקול ואז השתמש בדחיפה כלפי הקרקע כדי שיתהפך!" אתה פוקד על הפוקימונים שלך. מאצ'וק רץ לעבר האבנים המושלכות שסלוגמה יוצר ובצעד מרשים אוחז אותן בידיו השריריות ומשליך אותן על סלוגמה שנפגע מהן נזק חזק ביותר. לפני שהסלע בכלל פגע בו, מאצ'וק פוגע בסלוגמה בשבירת לבנים חזקה ביותר שמחלישה עוד יותר את סלוגמה וגורמת לו לסגת מעט לאחור. אלקטריק מתחיל לרוץ מצד לצד כששובל בהיר נמצא מאחוריו, הוא פוגע בסלוגמה ומיד לאחר הפגיעה ניביו נאחזים בסלוגמה ומחשמלים אותו בחוזקה. מעלפים אותו. אלקטריק מחייך אך הוא מתחיל להיות מוקף בלהבות. היכולת של סלוגמה הופעלה, שגורמת לעיתים לפוקימונים אשר יוצרים עם סלוגמה מגע פיזי להיכוות. מארשטומפ מאזין לך ומחייך כשהרעיון מוצא חן בעיניו מאוד. מארשטומפ משחרר גושי בוץ סמיכים וכהים אשר פוגעים בצווארו של טורקול שנאנק בכאב. מארשטומפ לא מוותר ומפלס את דרכו בעזרת גופו החזק ופוגע בטורקול באמצעות דחיפה חזקה. מארשטומפ לא עוצר שם, ידיו המאסיביות מרימות את גופו הכבד מאוד של טורקול ומניף אותו באוויר, וזורק אותו לקדימה כשטורקול נפגע. "טור טור טורקול!" טורקול זועק בכאב כשהוא נוחת על הגב מהזריקה של מארשטומפ, צמד הסלוגמות עוזרים לטורקול להתיישר וכולם נמלטים מהאזור לחלק אחר במערה. גריימר וקופינג מאחורייך מריעים לכם. אתה מביט בפוקימונים שלך. הם מתחזקים. מארשטומפ מחייך חיוך גאה מאוד. הוא מאוד אוהב להילחם. אלקטריק ומאצ'וק נעמדים זה לצד זה, נראה שהשניים התחבבו מאוד אחד על השני, מביטים בך. מה תעשה?
פטריק-
מצטער לא הבנתי! עכשיו הבנתי למה התכוונת. ואני כן מפתח על פי מכונים אבל לא כמו במשחקים, גרוטל יתפתח עוד הרבה מאוד זמן חח אז אל תבנה עליו. ככה גם לוקסיו. תן לי להחליט. אל תדאג!
אתה מביט בלוקסיו ומנסה לחשוב על מהלך נכון. אתה מחליט שאתה רוצה שיעשה את המהלך הקודם. לוקסיו מהנהן ומשיב מלחמה כנגד הרוח המאיימת של דריפבלים. הרוח המאיימת של דריבפלים מאוד מציקה ללוקסיו, אך הוא מצליח לזנק הצידה ולברוח ממנה. לוקסיו ממתין עד שהאורות של הנרות יהיו הכי חלשים, ואז ברק נוצץ וחזק מאיר את כל הזירה, כשהוא פוגע בדריבפלים בפגיעה ישירה. "דריפבלים לא!" פנטינה קוראת ומרימה את ידיה בלחץ. לוקסיו מתחיל לרוץ עד שהוא מוצא נקודה טובה לקפיצה, ומזנק על דריפבלים לנשיכה כואבת במיוחד. דריפבלים נאנק, לוקסיו מעמיק את הנשיכה ומסב עוד ועוד נזק. "דריפבלים! הגיע הזמן לנצח את הקרבה שלנו! היפנוזה!" פנטינה אומרת בקול מסתורי וזרועותיו של דריפבלים אוחזות בלוקסיו, הוא משתמש בכוח נסתר כדי לשחרר את עצמו מלסתתו של לוקסיו וגם מסב לו נזק על הדרך, דריפבלים מעניק ללוקסיו את אותו סימן שיש לו על המצח ואתה שם לב שלוקסיו נופל לתרדמת עמוקה. דריבפלים זורק את לוקסיו על הקרקע, "עכשיו הגיע הזמן שלנו לפגוע. דריפבלים כדורי צל!" פנטינה מבקשת מדריפבלים שיורה כדורי צל שפוגעים אחד אחרי השני בלוקסיו. אתה מביט בלחץ על מה שקורה. פנטינה צופה בקרב בשביעות רצון. מה תעשה?
דרו-
'העיר נימבסה זו עיר שכלכך רציתי להגיע אליה... ועכשיו גם אם וולבי חברת הצוות המגניבה שלי, טוב יש פה המון מה לעשות, נתחיל את היום הזה' אתה חושב לעצמיך ומחליט להתחיל את היום הזה. אתה מתארגן ולוקח את כל הציוד שלך, נועל את הדלת ויורד בלובי. אוכל ארוחת בוקר בחדר האוכל שבמרכז ויוצא החוצה לאור יום חדש ונוצץ. העיר הומה פוקימונים ובני אדם, אשר הולכים בין האחד לשני. אתה מחליט קודם כל ללכת לרכבת התחתית, מעוברי אורח אתה מבין שהרכבת נמצא באזור המערבי של העיר. אתה נכנס למבנה ההתחלתי של הרכבת, יורד במעלית ומגיע לקומת הכניסה. מסביבך מאמנים רבים. אתה מבין שסיבוב נוסף של קרבות מתחיל. מרחוק אתה מזהה את פרצופו של חברך
אשר מחייך אליך וקורא לך אליו. שניכם נעמדים האחד ליד השני. גבר בשנות ה-30 לחייו עולה על במה קטנה ומתחיל לנאום. "ובכן ידידים. מאמנים יקרים. אנחנו מתחילים עוד סבב של קרבות. הסבב שנתחיל איתו הבוקר הוא בעצם קרבות זוגות. נתבקש ממכם להתחלק לזוגות ולהירשם, לאחר מכן תחולקו לקרונות רכבת. התחרות הולכת ככה. לאחר כל ניצחון כל זוג יתקדם קרון אחד, כל פעם שמנצחים זוג אחר ממשיכים ישר. שימו לב שבכל ניצחון הקרב יהיה קשה יותר. יש לכם אפשרות לפרוש בכל עת." הבחור אומר בחיוך ולוקאס נראה נדהם. "וואו! אתה רוצה שנהיה זוג? או שאולי נהיה אחד נגד השני?" לוקאס מציע לך בחיוך אסרטיבי, אחרי הכל לוקאס הוא יריב שלך. אתה יכול גם לנסות למצוא מאמן בלי זוג. אתה מבחין שזוגות מתחילים להירשם. מה תעשה?