גרייס-
בשביל מה מיקוד אנרגיה בסוף אם את לא עושה איתו כלום?
"דחפור ואז גלגול רסיסי קרח! אל תיתן לשום מתקפת חשמל להגיע לגלסיאון!. מיי, אל תילחצי-הקרב עוד לא נגמר!" את מדברת במהירות, ולסיום מנסה לעודד את מיי שנראית מעט אובדת עצות. פאנפי מתכדרר בתוך כדור. ומקפיץ את עצמו גבוה לאוויר, פאנפי נוחת כמטאור על הקרקע וקורע אותה לחתיכות, גורם לפלאפי לחטוף נזק רב, גם לפראיימפ שמצליח מעט לקפץ לצדדים ומוריד לעצמו את רמת הנזק שצבר. פאפי אינו מבזבז זנב ואוזניו הרחבות והפיליות מתגלגלות ביחד עם גופו כשגוש של קרח נוצר ממולו והוא מתחיל לשגר אותו על שני הפוקימונים היריבים. לבקשת היריבים שלך פלאפי מסתתר מאחורי פראיימפ אשר שובר את רסיסי הקרח בעזרת אגרופים מהירים וממוקדים, אשר פעם אחר פעם מצליחים לפגוע במטרתם, אם כי בגלל פיצוץ רסיס הקרח רסיסים של קרח מתחילים להתפזר. מיי מבחינה ברעיון, ומחייכת. "גרייס! יש לי כאן רעיון למשהו שיכול להיות מאוד מוצלח!" מיי אומרת בחיוך. תבקשי מפאנפי לעמוד ולעתקרב בצעדים איטיים לפראיימפ כשהוא לא מפסיק לשגר רסיסי קרח, גלסיאון. אתה יודע מה לעשות! תרגיל הקור שלנו!" מיי קוראת בחיוך לגלסיאון אשר מהנהן למיי בהתלהבות. פאנפי לבקשתך נעמד, ממקד את האנרגיה שלו ומשגר רסיסי קרח במהירות גבוהה אחר אחרי השני. פראיימפ בצורה נהדרת מצליח לפק את כל כדורי הקרח. המאמן שלו מתחיל לאבד את הסבלנות. "פראיימפ! קדימה הגיע הזמן לנצח את הקרב! אגרוף קרח על פאנפי!" המאמן מצביע על פאנפי שנראה מעט חושש, פראיימפ בצעדי ענק מתחיל לנתר והוא נמצא ממש מעל פאנפי עם אגרוף קפוא ובהיר כאשר מעל פאנפי קופץ בקפיצה מרשימה ביותר גלסיאון, "סופה! (blizzard)" מיי קוראת וגלסיאון משגר רוח מקפיאה ביותר וחזקה לכיוון פראיימפ שמועף אחורנית ומתגלגל על הקרקע. את מזהה כאן הזדמנות, ומוסיפה למהלך שפאנפי יקפוץ על גבו של גלסיאון ויתקוף בגלגול מהיר. פאנפי מהנהן ומנתר על גבו של גלסיאון ומתחיל להתגלגל באוויר, מעיף את פראיימפ מטרים רבים אחורה. מעלף אותו! פלאפי המפוחד נעמד ללא ניע בלי יכולת להתחמק, פאנפי מהיר. פלאפי מועף מיד אחרי פראיימפ במתקפת גלגול חזקה ומתעלף גם! "פלאפי ופראיימיפ לא מסוגלים להילחם! המנצחים הם פאנפי וגלסיאון!" השופט קורא בקולי קולות והקהל שואג בתשואות. לרגע את מרגישה ככוכבת רוק לקול הקהל, את ומיי מחזיקות ידיים וקדות קידה. הפוקימונים שלך מאחורה מריעים ורוקדים כשמכריזים עלייך כמנצחת. פאנפי חוזר אלייך ומחייך, את מחבקת אותו ומצטרפת לשאר הפוקימונים שלך. פיצ'ו נראה שמח יותר מכולם. כשאת מתקרבת הוא קופץ אלייך ומתנפל עלייך. "פי צ'ו!" הוא צוחק. את מביטה בעיניו, ונראה שהוא מצא אצלך בית. את מניחה אותו על הקרקע, פיצ'ו מביט בחבריו לצוות, ואז בך. בחיוך מתוק. "פיצ'ו" הוא אומר כשלפתע גופו מתחיל לזהור בלבן!! את שמה את ידייך על פיך. את לא מאמינה למה שקורה. הפוקימונים שלך מביטים פעורי פה במתרחש. גופו של פיצ'ו גדל, זנב בצורת ברק וארוך מופיע, ושתי אוזניו הופכות למחודדות וישרות!
"פיקאצ'ו!" האור נעלם מפיצ'ו ואת מגלה שהוא שפיצ'ו התפתח! פיקאצ'ו למד גל ניצוץ! (shock wave) פיקאצ'ו למד מתקפה מהירה! פיקאצ'ו למד צוות כפול! "וואו!! גרייס הפיצ'ו שלך התפתח!" מיי אומרת בהתרגשות עצומה, את מחבקת את פיקאצ'ו שעומד על הכתף שלך בחיוך (סגנון אש קאטצ'אם חח). את הולכת עם מיי לשופט, שמסביר לכן שקרב הגמר יתנהל מחר. אין לך מושג מי יהיו היריבים שלך מחר, אך את מבינה שזה יהיה קרב אפילו קשה יותר מזה. את ומיי הולכות ומתפנקות לכן כל היום. יוצאות לבילוי משותף בבריכה ציבורית של העיר אקרוטיק, משפריצות מים אחת על השניה עם הפוקימונים שלכן, אוכלות ארוחת צהריים (את אוכלת אוכל בריא ומגוון יותר, כפי שוונסה מבקשת ממך כדי לשמור על הכושר). לפתע הפוקידע שלך רוטטת, באמצע ביס מסנוויץ' מלא בדברים ירוקים את מבחינה בהודעה של וונסה. שמסבירה לך שהיציאה למבצע תהיה היום בערב. את בולעת את הביס במעט הלם. אם כי את מבינה שאין ברירה. זאת המחויבות שלך. את ממציאה למיי תירוץ אמין לכך שלא תוכלי להגיע מחר. "אין בעיה! מקסימום ניפגש מחר לקרב הגמר שלנו" מיי אומרת בחיוך, את לא בטוחה אם תספיקי. הכל יכול לקרות.. לאחר שעתיים של כיף השעה הופכת לארבע, ואת יוצאת מהבריכה עם הפוקימונים שלך אשר שבעו, חוזרת לחדר שלך במרכז הפוקימונים וישנה שם שנת צהריים טובה. לאחר שעתיים, בהן השעה שש. את מתארגנת במהירות, לוקחת את הציוד, נועלת את החדר ויוצאת ממרכז הפוקימונים. האור מתחיל להיכבות בשמיים, ואת מבינה שמיי מתכוננת להצגה שתכננה ללכת. את מגיעה לנקודת הציון שנשלחה אלייך מוונסה, בתוך יער עבות שנמצ מזרחית לעיר אקרוטיק. את מפלסת את דרכיך בין שורשים ושיחים עד אשר את מגיעה לקרחת יער, בו עומד הליקופטר!!
וונסה בבגדים גוף, מסמנת לך לעלות. את נכנסת למצב מוכן לכל מצב ורצה וקופצת כמיומנת לתוך ההליקופטר שמתחיל לעוף. "גרייס. אנחנו מתחילים" וונסה אומרת לך ומתחילה להסביר לך על המבצע. את מבינה שאתן טסות לאזור בג'וטו שנקרא "אזור הקרח" שהיא בעצם מערה קפואה בתוך ההר הכי קר במחוז ג'וטו. סביבה חסרת רחמים שם צוות ניאו רוקט הקים בסיס סודי במיוחד, לשם תצטרכי להסתנן. "זה מאוד מסוכן. אסור לך להתגלות. אבל אני בטוחה שתצליחי" וונסה אומרת בחיוך. הטיסה ארוכה. את מרשה לעצמיך לשחרר את פיקאצ'ו שיושב לידך ונראה מאוד רציני ודרוך. הטיסה עצמה לוקחת שעתיים ארוכות. את משקיפה על מחוז ג'וטו היפה. בסוף השעתיים רוח קרה מקררת את זכוכית החלונות. וונסה מגישה לך בגדים של חיילת בצוות ניאו רוקט. את לובשת אותם במהירות, בנוסף את שמה על המדים מעיל גדול ומחמם, אשר מכסה את כל גופך. וונסה מדברת עם הטייס אשר משחרר חבל למחוץ להליקופטר. וונסה מביטה בך, את מבינה מעיניה שזה מתחיל. "גרייס אנחנו נהיה בקשר. כאן תוכלי לשמוע אותי בכל עת, אדריך אותך" וונסה מתחילה לדבר ומכניסה לאוזנך מכשיר קטן ושחור, כנראה מכשיר קשר. "בחרתי נקודת כניסה מיוחדת לבסיס. אני מורידה אותך באחת מהמערות הצדדיות שנכנסות למרכז ההר. בהמשך המערה תמצאי אבן קריסטלית יפה. זאת האבן שאיווי צריך לגעת בה. את תפגשי אותה. לאחר שאיווי יתפתח תשאירי אותו בחוץ. אני אדריך אותך איך הוא יעזור לך להתגנב לבסיס. בהצלחה" וונסה מסיימת ומחבקת אותך. דלת ההליקופטר נפתחת ופיקאצ'ו עולה עלייך. את יורדת בחבל. הקור מקפיא. אך את מחוממת בתוך המעיל. נעלי החורף שלך נוחתות על השלג הרך, ואת נכנסת למערה. את נושמת מספר רגעים. פיקצאו' מתנשף ומצביע לך להמשיך בדרך, האבן המיוחדת לא רחוקה מהנקודה שלך. מה תעשי?
דרו-
אל תדאג כפרה. נו אז זה כן מה שאש השתמש בו בסינו למה לא אמרת לי? כי שם נגיד בוויזל היה על הרצפה אבל צ'ימ'צאר נגיד היה באוויר כשהוא עשה את זה
"ה..הייי.. את אל...אל-אל-אנה לא?" אתה מתחיל לגמגם וחלק מהמעריצים מתחילים לצחוק עליך בסתר. אתה מביט בג'ונס, מתחנן בעיניך שיגיד משהו הגיוני שיחלץ אותך מהמצב. "ובכן. דרו הוא מאמן! אני מניח שהוא חיפש את המכון שלך. לא ככה אחשלי?" ג'ונס אומר בחיוך ושם את ידו על צווארה של אלאסה, שנראה שהיא בסדר עם זה, אחרי הכל הם חברי ילדות. אתה מסביר לאלאסה שהיית באמצע אימון. "לקראת המכון שלך למען האמת! צפי לקרב מרשים!" אתה אומר בקריצה ואלאסה מחייכת חיוך אסרטיבי. "אתה ממש בטוח בעצמיך אה? רק שתדע. כבר שבוע שלם שאף אחד לא ניצח אותי. ותאמין לי שהם התאמנו, אני מקווה שאתה טוב כמו שאתה חושב שאתה" אלאסה אומרת לך בקולה הצלול והנעים, כשלחישות המעריצים נשמעות מסביב ומצדדות אותה. אתה מודה לאלאסה על ההיכרות ונפרד ממנה, אתה חוזר לאותה הפינה שהיית בה אך הפעם משחרר את כל הפוקימונים שלך, כולל את וולבי, דיווט ווירליפד. אתה מספר לצוות על הקרב של דיווט ופיגנייט היום. דיווט לוקח צעד קדימה ומחייך בחיוך גאה כאשר אתה מספר על הניצחון. "זה העלה רעיון מעניין, מה אתם אומרים שנעבוד על אסטרטגיית תקיפה שנקרת 'מגן תוקפני'? זה יהיה מילת קוד שלנו לצורת התקפה שתפנה עצמה היקפית אליכם ותשמור עליכם מוגנים בזמן שאתם תוקפים את היריב. אני יודע שניקולס לא כאן כדי לכוון ולהקל על האימון. אבל אנו נסתדר בלעדיו כרגע עד שישוב אלינו". החברה מהנהנים וניגשים לעבודה. דיווט ודרומקה מנסים לחקות את אותו בחור, ויורים תוך כדי להביור ואקדח מים. בהתחלה יש בעיקר נפילות. ונראה שזה מאוד קשה להם. אך הם לא מוותרים בקלות כזאת. ווירליפד מקשיב לך ופועל אחרת, הוא מתחיל להסתובב בעיגול ולירות אקדח סיכות. אתה מבחין שכשהוא מסתובב במהירות אקדח הסיכות בכל פעם נבלע בקרקע ולא יוצר מעין מגן עליון שאליו ייחלת, אך אתה מבחין שכשווירליפד מתגלגל במהירות ומשתמש באקדח סיכות בהתאמה, הדבר מקפיץ אותו לגובה, ומכך עולים לך מספר רעיונות להתחמקות ממתקפות חזיתיות וגם רעיונות להתקפה (הבנת? נגיד אם הוא מתגלגל מהר ואז יורה אקדח סיכות בדיוק כשהמחושים שלו נמצאים בקרקע זה ישגר אותו לאוויר, הוא לא ינחת באותה נקודה כי מהכוח שהוא התגלגל הוא יעוף קדימה). ריולו מוצא חתיכת עץ לא קלה ומתחיל להעיף אותה מצד לצד. לאחר מכן הוא מתחיל להכות במהירות גזע עץ גדול וחזק באגרופי קליע מהירים וזוהרים אשר משאירים חתכים על העץ. הצוות שלך כשעה. וולבי מביטה ולומדת מחבריה לצוות. נראה שהיא מאוד נהנית. לאחר שעת אימון נוספת דרומקה ודיווט מצליחים ברמה בינונית את המהלך, כאשר שהם מצליחים להתגלגל נוצרים קווים של אש ומים באוויר אשר יכולים להגן ולתקוף יריבים, ווירליפד מחזק את אקדח הסיכות שלו כדי שיוכל לשגר אותו גבוה באוויר וריולו נראה תשוש לאחר שהיכה את גזע העץ פעמים רבות מאוד. וולבי נעמדת ליד ריולו ומשגרת מספר כדורי צל על אותו גזע עץ עליו התאמן. לפתע ליד וולבי נוחת
אותו אמולגה שהציק לכם. וולבי המבוהלת קופצת אחורה ומיד לאחר מכן מקרקרת על אמולגה בעצבים. אמולגה מצחקק ומתעופף באוויר. מתחיל להסתובב ולהתשמש במתקפת חשמל, אשר יוצרת תגובה הזהה לאקדח המים וללהביור של דרומקה. כנראה שצפה בהם זמן ממושך. והצליח ללמוד את המהלך מהר מאוד לפניהם. "אמולגה!" אמולגה אומר בצחקוק ומנסה להסביר לדיווט ודרומקה איפה הם טועים, השניים נראים די מעוצבנים עליו. אמולגה מעט נסוג אחורנית, נבהל ומעופף לאזור אחר של העיר. "די ווט!" דיווט פולט ומסובב את ראשו. "אתה מתאמן לקרב המכון עם אלאסה אה?" אתה שומע את קולו של ג'ונס מאחורייך
אצבעותיו פורטות מנגינה נעימה במיומנות, והוא מביט בך במבט פיקח, לא משהו שבשגרה אצלו. הוא מחייך אליך ומביט בפוקימונים שלך בהנאה. מה תעשה?