גרייס-
חחח את די משוגעת אם את רוצה לתפוס ממוסוואין בסופה הזאת, ואם שכחת. סקווירטל אצל הפרופסור!! וטוגפי לא איתך. שכחתי לכתוב אבל השארת אותו במרכז הפוקימונים באקרוטיק.
"גלסיאון! איפה אתה?" את צועקת, מנסה לאתר את גלסיאון בתוך ערפל הסופה ההולך וגובר. רקיעות הממוסווין על השלג גוברות. הם מאוד קרובים אלייך. ובמקום להתחבא מאחורה הסלע (משוגעת כבר אמרתי?) את משחררת את מיסדריווס שמתאמצת לרחף לידך בגלל הסופה. את משחררת את קווילבה, מיסדריווס יורה קרן בלבול חזקה על הממוסווינים המובילים אשר מתבלבלים בדרך ומתחילים להתנגש האחד בשני. אחד הפילוסוואינים מבחין בך, ומקבץ את כל חבריו שאינם מבולבלים ומתחיל לעוט בדרך אלייך. קווילבה קופץ קדימה ותוקף בלהביור חזק. הלהביור מרתיע את פילוסוואין שחוזר אחורה. לפתע את רואה את גלסיאון מולך, הוא נוהם על העדר ומנסה להבריח אותם, אך הממוסוואינים כבר לא מבולבלים. הם מבחינים בבגדים שלך ונראים כועסים במיוחד. "מאמוסווין!!!!!!" אחד מהם שואג ורוקע את שתי רגליו הקדמיות על הקרקע ויוצר שקע גדול. ממוסווין השתמש ברעידת אדמה! את נופלת קדימה, כשבאוזניה וונסה נשמעת, והיא לא נראית שמחה במיוחד "גרייס מה לעזאזל את עושה?! היינו אמורות לעשות את זה חלק!!". את משתדלת לקום מהשלג הסמיך, גלסיאון רץ בקירבך ובקושי רב את מתרוממת, פורט שנמצאת בתוך המעיל שלך די מפחדת אך מקבלת ביטחון כשאת עומדת בשנית. את מבינה שהעסק לא יצליח, ואת מתחילה לרוץ לכיוון הקופסא ביחד עם הפוקימונים שלך. הריצה במדרון לא קלה כלל וכלל. את משתדלת לעשות את זה בצורה הטובה יותר, להתעלם ממכשולים ומבעיות עד שאת מגיעה לסלע גדול מאחוריו עומדת קופסא שחורה ויחסית גדולה. את מפחדת, אחד הממוסואוונים בדרך אלייך, מרעיד את האדמה כשהוא רץ. את מתחילה לפחד. כשלפתע צליל תותח נשמע מכיוון הבסיס, ממוסווין נפגע ונופל. "ממו" הוא פולט בכאב רב, את מבחינה בדם שמתחיל לנזול לו מצד הגוף, הוא כושל ונמלט לכיוון העדר שלו..מדמם.. "גרייס..הם ירו בממוסווין בגללך..מה קורה לך?" קולה של וונסה נשמע מאוד מאוכזב ממך. "הטיפ היחידי שאני יכולה לתת לך עכשיו הוא להחזיר את הפוקימונים שלך, לא כדאי שיראו אותם. את כנראה הולכת להיכנס לבסיס באופן מאוד רשמי. רק תזכרי שאת מייצגת חיילת בשם דריה. תקחי מהר את הציוד ותעטי אותו. תחביאי את הקופסא" קולה של וונסה נבלע בתוך קריאות רמקול. "חיילת ראינו אותך. אנא היחשפי כדי שנכניס אותך לבסיס. על ההצלה הזאת את צריכה להודות לי אחר כך בדרך שאמצא לנכון.." קול צחקוק גס נשמע בסוף, את פותחת את הקופסא ומבחינה בעדשות צבע בצבע ירוק, בסכין מתכת חדה ואיך לא, במסיכה שוונסה העניקה לך. הפוקימונים שלך נראים מפוחדים..וקר להם. חוץ מלגלסיאון. מה תעשי?
ג'יי-
חחחחחח אתה מרגיש מקופח? אם לא שמת לב, טל עכשיו מתחילה את המשימה שלה, ותאמין לי שיחכו לה דברים כמו שלך..ופטריק מתחיל את המבצע שלו עכשיו. אתה גם השתתפת בתחרויות סרט! לפחות צפית..קיצר אל תדאג המשחק עוד לא נגמר חחחח
אתה מעלה צער רב על טרופיוס המסכן, ולפחות מסתפק בנחמה שהוא מת מוות מהיר. אתה קם מהכיסא ומספר לרנלי ודניאל תירוץ משכנע. שניהם נראים בוטחים בסיפור כשאתה ניגש לכיוון היציאה. בלית ברירה אתה ניגש לגופת הטרופיוס ומתחיל לבעוט בה בלהט, נגעל מעצמיך מבפנים. לאחר שסיימת עם המעשה הנוראי אתה עומד יציב מול שני השומרים. "תנו לי לעבור" אתה אומר לשניהם ושני הרי האדם מתחילים לצחוק. "לתת לך את האגרוף עכשיו או אחר כך?" אחד מהם אומר לך בקול כועס, כשאתה מספר להם על משימה סודית, שניהם נראים מאמינים לרגע, אך הבעתם מיד מתחלפת בלגלוג. "תקשיב לי טוב גארט. אם אתה לא רוצה לגמור את היום שלך בתוך האסלה בשירותים אני מציע לך לעוף לי מהעיינ-" קולו של אחד הבחורים נבלע כשדמות מופיעה מאחורייך, משום מה הדמות הזאת גורמת להם לעמוד זקוף בלי לזוז"שומרים יקרים..אני בטוח שתניחו לי לצאת ביחד עם גארט. יש לנו על מה לדבר" קול מסתורי ומטריד נשמע מפיו של הבן אדם. עיניו הארסיות גורמות לשניהם לזוז הצידה. "בוא איתי. גארט" הבן אדם אומר וכמו עלה נידף ברוח אתה הולך אחריו. אתה מזהה את הבן אדם כאחד המדענים של הארגון, פרופסור אגוואנטוס. "גארט ידידי.. רציתי לדבר איתך על זה. התרשמתי מאוד מהביצועים שלך בבזיזות האחרונות על הכפרים באזור ליליקוב. זה היה נהדר. עושה הרושם שאתה באמת חייל ממושמע, ואו התגייסת רק לפני חצי שנה..זה משהו בהחלט נדיר" אגוואנטוס מספר לך, אתה הולך לצידו באיטיות. שניכם פונים למעלית, אגוואנטוס בוחר את הקומה התחתונה ביותר. אתה מביט על התקרה. משום מה אין כאן מצלמות אבטחה. "אני מעוניין לצרף אותך לפרויקט ייחודי ביותר.. פרויקט המוטציות..פרויקט חסר תקדים" אגוואנטוס אומר בקול גאה. שניכם יוצאים מן המעלית לתוך מסדרון ארוך וריק, עד ששניכם עומדים מול דלת ברזל קשה. אגוואנטוס אוחז בידו מפתח רחב. נראה שהוא מתכונן לפתוח את הדלת. "האם תהיה מעוניין בכך?" אגוואנטוס שואל אותך, אתה מביט בו כמה רגעים.. ההמתנה הקצרה כנראה מעצבנת את אגוואנטוס שמביט בך בהבעה נרגזת. "לוקח לך הרבה זמן לענות..אני מניח שאתה לא רוצה לבלות את הלילה שלך בצינוק. לא כל אחד מקבל הצעה שכזאת.." אגוואנטוס אומר בשנית, אתה מקבל הוראה מסטיבן לעלף את הפרופסור, לחטוף את המפתח ולפתוח את הדלת. לצערך מאחורי הפרופסור במרחק של כמה מטרים עומד חייל נוסף שנראה שומר על המסדרון, אתה יודע שהחייל הזה יכול לחשוף אותך.. מה תעשה?
פטריק-
הרבה מקומות! ורק לא הגבת
"כל הכבוד אמביפום!" אתה מחמיא לאמביפום שנראית קורנת משמחה. אתה מסביר לשלי שאתה מאחר, ושלי מבינה אותך לגמרי. היא גם מספרת לך על כך שלא תוכל להיפגש היום כי תהיה עסוקה בתחרות שתיערך מחר. אתה מבין ששלי לא תטריד אותך. אתה מתחיל לרוץ לכיוון החורבות כשאתה משיב לפוכדור את אמביפום ואת סטארביה. אתה ממשיך מזרחה בעיר לכיוון אזור אשר מסומן תחת שלט גדול הנושא את השם "חורבות סולייסאון". המבנה נראה עתיק במיוחד, ובפנים אתה מזהה כתובות אנון עתיקות על הקירות המתקלפים. אתה מקבל נקודת ציון מקיי אשר מובילה אותך לאולם תת קרקעי גדול בתוך החורבות כשלבסוף אתה מבחין ב-קיי אשר עומד ליד
ו-
"שלום לך" קיי מברך אותך כשאתה עוצר מולו תוך כדי כך שאתה שואף אוויר לגופך. "אני רואה שהריצה שלך משתפרת. יפה מאוד" קיי מוסיף כשאתה מבחין שהוא לבוש בבגדי ספורט. קיי מבקש ממך לשחרר את הפוקימונים שלך. הפוקימונים שלך יוצאים החוצה ומופתעים להיות במקום הנטוש הזה שאתם נמצאים בו. "אני רואה שנוצרו שינויים בצוות..איפה היפופוטאס?" קיי שואל וכשאתה עונה לו שהחלפת אותו בבוויזל, קיי מתקרב לבוויזל שמשדר ביטחון ובוהה בקיי בחזרה. "נראה שההימור הכן טוב. אני רואה שגם אמביפום התפתחה" קיי בוחן את אמביפום שנראית חזקה הרבה יותר. "היא תשרת אותנו במבצע" קיי מוסיף במסתוריות. אתה מחליף לבגדי ספורט ונעמד על מזרון גדול. אתה מבין שמתחיל אימון. האימון עצמו לוקח שעתיים. שעה אחת בה האימון הוא פיזי לחלוטין. קיי משפר אצלך את כושר החביקות, הבעיטות, האגרופים והתמרונים שלך וך כדי שאתה לומד ממנו חניקות ומהלכים שימושיים, אפילו מהלכים ששוברים את המפרקת.."זה שימושי. למקרים שאין ברירה. אם מישהו הולך לחשוף אותך" קיי מוסיף לאחר שאתה מיישם את השיטה. אתה מבין שאתה צריך להיות אחראי עם זה. הפוקימונים שלך מתחלקים לשני צוותים. גרוטל, סקורופי ובוויזל כנגד אלקטיוויר בעוד לוקסיו, אמביפום וסטארביה נלחמים כנגד וויביל הזריז. כולם מתאמנים, מנסים לפגוע ולהתחמק מהמתקפות של הפוקימונים של קיי. הפוקימונים של קיי חזקים ברמה מטורפת והם מהווים אתגר גדול לפוקימונים שלך שמתחזקים מהאימון המייגע, בוויזל מתנשף הרבה יותר מכולם, אך אתה מבין שזו הפעם הראשונה שלו והוא עוד יתרגל לקצב. עם זאת הוא נהנה מאוד, אתה מבין שהייעוד שלו זה להילחם. לאחר השעה הראשונה השעה השנייה כל כולה מוקדשת ללמידה. קיי מלמד אותך על מכשירי אזעקות וקשר, דרכים לנטרול אזעקות, נטרולים של מצלמות אבטחה ואיך לתמרן בינהן. מידע חשוב. לאחר האימון קיי והפוקימונים שלו מגישים אוכל מזין וטעים לך ולפוקימונים שלך, קיי נעמד ושותה מים. גם אתה והפוקימונים שלך מנצלים את ההזדמנות לשתות. "אנחנו כנראה נצא באמצע הלילה. או הערב. אודיע לך. לכן תישאר זמין. אני רוצה שתלך לישון ותאגור כוחות" קיי אומר לך בקול רציני, ושואל אותך אם יש לך שאלות אחרונות לפני שהאימון נגמר. מה תעשה?