בתיקיית קרטון בת 300 עמודים מסתתר הסיפור כולו. היא מונחת בזהירות על אחד המדפים במשרדי מלפאסו, חברת ההפקה של קלינט איסטווד, הממוקמת מאז שנות ה-70 באולפני וורנר בברבנק, בקליפורניה. בתיקייה חבויים אוצרותיו של הבמאי - מסמכים המתעדים את סיפור החיים האמיתי שסיפק את ההשראה לסרטו החדש, "The Changeling" (הילד המוחלף). דיוק ונאמנות הם הערכים שהנחו את שחזור הסיפור, שהעסיק את עיתוני לוס אנג'לס בשנות ה-20 המאוחרות של המאה הקודמת. כריסטין קולינס, אם במשפחה חד-הורית, האשימה את משטרת לוס אנג'לס, כי לאחר חטיפת בנה וולטר, הביאו לה השוטרים ילד אחר שברח מהבית, שהיה בינו לבין בנה דמיון קל, ואמרו לה שהוא בנה. קולינס מעולם לא זיהתה אותו כבנה האמיתי, ובהמלצת קצין משטרה היא נשלחה למוסד פסיכיאטרי.

צילומי הסרט הסתיימו כבר בנובמבר 2007, אבל במאי 2008, בזמן הראיון, עדיין לא הושלמה עריכתו. איסטווד בדרכו לאולפנים, לסיים את המלאכה. בעודו מדפדף בדפי התיקייה שלו, הוא נעצר כל פעם שהוא נתקל בתמונה של כריסטין קולינס, המגולמת בסרט על ידי אנג'לינה ג'ולי, ומתבונן בה. "אני רדוף על ידי האשה הזאת. במבט ראשון היא נראית מבוגרת מכדי שיהיה לה ילד בן 9. היא לא יפהפייה, אבל יש לה פנים מעניינות ומלאות הבעה באופן יוצא דופן. זה גורם לי לחשוב שהיא יותר צעירה משהיא נראית. המראה שלה משקף את קשיי התקופה ההיא, שלנו יש רק זיכרון רחוק ממנה".

הפנים האלו סיפקו השראה לאחד מהסרטים הכי שאפתניים של קלינט איסטווד. מה שהתחיל כסיפור בנאלי של חטיפה, הפך לדיוקן נפלא של אשה חופשייה, שרצונה להיות עצמאית נראה בהתחלה כאיום על החברה הגברית, ושהופך לאחד השחזורים המשכנעים ביותר עד היום של תקופת תור הזהב בלוס אנג'לס. גורלו של הילד מהווה בסרט את המפתח להבנתן של עיר ושל תקופה. לוס אנג'לס כבר לא היתה מקום שבו הכוכבים חגגו את עצמם, מקום שבו הם הביטו מכרזת הקולנוע הענקית לתושבי העיר. לוס אנג'לס הפכה לעיר מזיקה, הדומה ליערות מכושפים באגדות, שבולעים עוברי אורח תמימים, אל מול האדישות הכללית. "אני לא מאמין שהיה אי פעם תור זהב בלוס אנג'לס", אומר איסטווד, ומביט בדיוקן של קולינס בפעם האחרונה לפני שהוא מניח את התיקייה. "בכל מקרה, לא עבור האשה הזאת".

לכתבה המלאה, המכילה קטעים של הבמאי על תעשיית הסרטים של היום, על אנג'לינה ג'ולי וכמובן התרפקות על שנות ה-30 של המאה הקודמת, אתם מוזמנים להכנס לפה -
http://www.mouse.co.il/CM.articles_i...09,28448,.aspx