תוכן עיניינים
-מבוא/מהו BBCODE
-הבסיס של BBCODE
-כתיבת קודי BBCODE
-קצת תרגול למי שרוצה
אז מהו BBCODE?
BBCODE זהו סוג של שפת תיכנות, לפי דעתי בין הפשוטות ביותר, שמאפשר עריכת טקסט באופן מינימלי.
למעשה, אתם משתמשים בBBCODE פה בפורום, כל הודעה שאתה כותבים נכתבת בBBCODE.
כאשר אתם רוצים להדגיש למשל טקסט אתם לוחצים בסרגל הכלים למעלה על הכפתור של BOLD נכון?
אז זהו כפתור שבעצם מקצר את הפעולה של הBB קוד, במקום שאתם תרשמום את הקוד הכפתור רושם זאת בשבילכם.
הבסיס
*על מנת שהקוד עצמו לא יהפוך לעיצוב אני ארשום את כל הנוסחאות בתור קוד.
אחרי שלמדנו מהו BB קוד, נלמד להשתמש בו.
ב-BB קוד יש שימוש בסוגריים מרובעים [] בניגוד לHTML, שם השימוש בסוגריים משולשים <>.
לכל תג BB קוד יש תג פותח ותג סוגר.
בשני התגים יהיה תמיד את המאפיין, אך השוני הוא שבתג הראשון (הפותח) יהיה את הערך ובתג השני (הסוגר) יהיה את סימן הסגירה שהוא סלאש (/).
קוד:
תגים פותחים:
[COLOR=The color] , [SIZE=The size] , [B] , [U] , [I] , [IMG] ועוד ועוד...
תגים סוגרים:
[/COLOR] , [/SIZE] , [/B] , [/U] , [/I] , [IMG] (תתעלמו מכך שבתג הראשון שרשום יש 2 ובאחרון אין סלאשים, זה כתוב נכון אך התצוגה של זה שגויה, הפעולה תתבצע טוב).
כתיבת BB קוד
הגענו לחלק היישומי, הכתיבה.
כמו שאמרתי בהתחלה, BB קוד בכלל לא מסובך.
בשביל לכתוב, תחילה פתו סוגר מרובע ([) , לאחר מכן רשמו את התג הפותח ולבסוף שימו סוגר מרובע נוסף (]).
אחרי שרשמתם את התג כתבו את הטקסט שלכם.
לאחר שסיימתם את כתיבת הטקסט עם המאפיין שהגדרתם בהתחלה בעזרת הBB קוד פתחו שוב סוגר מרובע, רשמו את סימן הסלאש כאשר הצד הימני למעלה והשמאלי למטה (/) ולא ההפך שלו (\)!!!
לאחר מכן סגרו את התג עם סוגר מרובע נוסף.
עכשיו לטיפים אישיים בכתיבה:
במקום כל הזמן לשנות שפה, יש לי טריק,
כאשר השפה הנוכחית היא עברית לחצו על סוגר מרובע פותח הנמצא צמוד לכפתור הENTER.
לאחר מכן לחצו על CAPS LOCK או על SHIFT לחוץ, ובזמן שהשיפט לחוץ לחצו על האותיות וזה יבצע אפקט דומה לשל קאפס לוק.
לאחר מכן סגרו את התג עם סוגריים מרובעים, וככה לא שיניתם שפה בכלל.
עכשיו לתג הסוגר:
הישארו על עברית, ופתחו את התג עם סוגריים מרובעות.
לאחר מכן לחצו על הכפתור של האות Q כאשר אתם עדיין בעברית! זה יעשה לכן את הסימן של הסלאש הנכון (/).
לאחר מכן רשמו את המאפיין בלי הערך (color,img,size...) וסגרו את התג עם סוגריים מרובעות.
קצת תירגול למעוניינים
מי שרוצה להפעיל קצת את המוח, או לראות אם הוא הבין, הנה תירגולים בשבילו.
נסו להבין את הכתוב בלי לנסות אותו, כי אז לא עשיתם כלום, אין על זה ציון, זה רק בשבילכם.
שוב להזכיר, זה לא מראה את הסוגרים טוב, אז אל תתיחסו, כל הסוגרים שלי יהיו סגורים טוב.
כמה תירגולים מהקל לקשה (בקשים יהיו כמה קודים שלא דיברתי עליהם).
1.
קוד:
[COLOR=BLUE][SIZE=5][B]דוגמא[/COLOR][/SIZE][/B]
2.
קוד:
[IMG]http://www.pokemons.co.il/forum/style_images/2/logo4.png[/IMG]
[SIZE=7][COLOR=GRAY]דוגמא[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=1][I]דוגמא[/I][/SIZE]
3.
קוד:
[URL=www.pokemons.co.il]פוקימונ'ס האתר הישראלי[/URL]
4.אתגר אמיתי, נראה אתכם...
קוד:
[align=Center][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#00FFFF]דוגמא[/ALIGN][/FONT][/SIZE][/COLOR]
*שוב אני חוזר, תתיחסו רק לסוג הקוד ולא אם הוא פותח או סוגר, כי התצוגה של זה לא טובה!
תם ונשלם המדריך המלא ל-BBCODE...
כל הזכויות שמורות לי!
כתבתי את כל המדריך לבד אז אין קרדיטים חוץ מלי D: