כפי שאולי הרבה ממכם מכירים מכל הפעמים שפירסמתי את זה, אז כתבתי את זה בפורום אנימקס בצורת דו-שיח (מסוף ד' עד תחילת ז', אני עכשיו בי', אז אז לא ידעתי ממש לכתוב מסודר חחח) כ550 פרקים לא פחות ולא יותר, עד לנפילה הגדולה =\, שלצערי גם גרמה למחיקתם של מספר פרקים. לאחר מכן גם בפורום פוקבלוק פורסם הסיפור בגירסה מחודשת אם רוב הדמויות, אבל גם זה זכה לנפילה קלה ובערך בפרק 20 נעצרתי, וגם זה לא נשמר כי פוקבלוק נפל גם כן. אני מקווה שגם כאן לא ייפול, ותהנו זה הכל =]
פרק 1- וכאן הכל מתחיל...
הקדמה:עומר הוא ילד כבן 12, המתגורר בפאלט. הינו בעל שיער שחור, עיניים כחולות וחדות כתער, לבוש תמיד עם חולצה לבנה וג'ינס קצר עד לגובה הברך, ונעליים אדומות-לבנות, וכפפות חצי(עד למחצית האצבע), וכובע עם סימן של O בצבע כחול-לבן מונח על ראשו בדר"כ. חלומו של עומר היה להיות מאסטר פוקימון, אך בשל צעירותו לא התאפשר לו להגשים חלום זה, אך כמו שאנו יודעים? בחיים? הכל יכול לקרות. אז הבא נראה מה קורה עם עומר...
*זהו היה עוד יום שגרתי בבית משפחת רובין, עומר קם בבוקר עייף, אך עם כוחות חדשים*
"מה השעה? נראה לי שקמתי מ..." מילמל עומר כמה מילות עייפות בעודו מגרד עיניו ומכין עצמו לקימה ממיטתו, עד שלפתע נדהם ועצר מילמוליו.
"הפתעההההההההההההההההההההה!!" נשמעה צעקה המולה של אנשים רבים, חיוך עלה על פניהם בעוד מגישים עוגה לעומר בעודו מנסה להתאושש משינתו ולהתאים את עצמו לסביבה, ומסתבר לנו כי נערכה לו מסיבת הפתעה.
"אתם לא באמת עשיתם את זה.." אמר עומר בתדהמה ובעייפות קלה, וקם ממיטתו לחבק את חבריו והוריו כאות תודה על ההפתעה שהוקירו לו לכבוד יום הולדתו.
"מזל טוב ילדי!! אתה כבר בן 12!!" ניגשה ג'יין רובין, אימו של עומר, אישה כבת 35 עם שיער שטני מתולתל קצרצר עד לגובה הכתפיים, צרת גוף, לבשה עליה שמלה חגיגית בצבע אדום וקבקבים שחורים וחיוך עלה על פניה רוב הזמן.
"תודה רבה אמא!! הפתעת אותי לטובה!!" חיבק עומר בהתרגשות רבה את אימו בעוד דמעות רגש נוזלות בקלילות מעיניו.
"חכה אחי!! עוד לא קיבלת תחלק הטוב!!" נשמע עידוד מצד קנטה, חברו הכי טוב של עומר, ילד כבן גילו, שחור שיער וחום עיניים, לובש חולצה חומה ומכנס חאקי 7 שמיניות ונעליים לבנות, אשר מיהר לכסות את עיניו של עומר.
"מה הולך פה?!?" נבהל במהירות הבזק עומר, בעוד מנסה להבין מה מתרחש סביבו.
"חכה בסבלנות, יש לי הפתעה בשבילך" מתח קנטה את עומר, שהניף ידיו סביב על מנת להינצל מהמצב שנקלע אליו, בעוד קנטה מגחגך מצידו.
"אתה חושב שהוא יאהב את מה שהכנו לו?" ליחשה ג'יין לג'וני, אביו של עומר, איש זקן כבן 50, שיער לבן חום עיניים, לבקן עור שלבש חולצה מכופתרת לבנה, ג'ינס ארוך ונעליים חומות.
"נראה לי שיאהב זה לא המילה.. אפילו יותר מזה" גיחגך ג'וני לגיין, בעוד עומר מובל בביתו בחוסר מעש ובחוסר ידע על כיוונו.
"קנטה לאן אתה לוקח אותי?!?!" החל להילחץ עומר בעודו מסיים לרדת את מדרגות ביתו, ומתקרב לפתח דלתו בפסיעות קלות.
"אני לוקח אותך למקום שמשם אתה לא תצא עצוב בחייך" ניסה קנטה לעודד את חברו, והשניים יצאו מדלת ביתו של עומר, והתחילו לפסוע על מדרכות העיר.
*לא רחוק משם, היה יער קטן ושם מעבדת פוקימונים. לא רחוק משם, הייתה כנופייה של כ3 אנשים- טריני, בעלת שיער לבן-סגלגל ולובשת תמיד שמלה עד לגובה הירך, ביל, בעל שיער סגלגל ולובש תמיד חולצה אדומה ומכנס שחור, ורטטה, פוקימון עכבר אשר ידע לדבר וציית לפקודת נתיניו. הם כינו את עצמם כנופיית הרשע, והם תמיד ניסו לגנוב ולשדוד פוקימונים ממעבדת הפוקימונים בפאלט, הבא נראה*
אי שם בשיחים, לא הרחק מהמעבדה, הסתתרו להם השלישייה.
"תקשיבו עלה לי רעיון!!" צצה טריני בסיפתח מרגש לעוד ניסיון שדידה נוסף, וגרם להתכנסותם של רטטה, ביל וטריני.
"דברי אלינו!!" ענו רטטה וביל כחיילים בפה אחד לפקודותיו של רס"ר טריני.
"קודם כל, רטטה, אתה תהיה הכוכב שלנו. אנחנו כביכול נפצע אותך, ואז הפרופסור המסריח הזה יעזור לך ברוב תמימותו, ובזמן הזה אני וביל נפעל מיידית וניקח כמה שיותר פוקימונים!" סיפרה ברתק רב טריני לחבריה את תוכניתה, מה שהעלה בהם חיוך ומוטיבציה להצלחה.
"איך נעשה את זה אבל?" תהה ביל להיות המוח של הכנופייה, והוביל את חבריו לתסביך קליל.
"לא בעיה.. לוקחים ממרח או רוטב אדום קצת מלכלכים את רטטה וזהו ^^" עודדה טריני את תוכנית השדידה, בעוד רטטה היה נראה כחייל מוכן ומזומן למזימה הבאה.
"ומאיפה משיגים את זה?" שוב החזיר ביל את חבריו לתסביכים שטותיים, מה שגרם לו לקבל כאפה מטריני לראשו ומשיכה באוזן לאחר טריני ורטטה.
"אני חושב שתהיה לנו קצת בעיה.." אמר רטטה בקול חרדה קליל והצביע לעבר מעבדתו של הפרופסור, בעודו רואה חבורה של ילדים מתקרבת למעבדה. במקרה הזה אלה היו עומר וקנטה.
*וניגש קצת יותר קרוב למעבדה*
"קנטה אני כבר שעה כמו טמבל הולך כאן!! בא לך להסביר לאן אתה לוקח אותי?" התפוצץ עומר בעצבים מלכתו כאידיוט ברחבי פאלט, והוריד את כיסוי עיניו מבלי שום הוראה מפורטת מקנטה, ועיניו התמלאו הלם.
"עכשיו אתה מבין למה אתה צריך להיות סבלני?" הפנה קנטה חיוך ישיר לעומר, שהתמלא אושר פנימי והרגיש כאילו העולם עמד מלכת.
"רגע למה הבאת אותי לפה?" פסק עומר את רגעי האושר במשפט אחד ולא נתן לאופטימיות להשתלט עליו.
"אתה יודע גבר.. אתה בן 12, ולפי מה שידוע לי מהגיל הזה ניתנת האפשרות להתחיל להיות מאמן!" הקדים קנטה את ההפתעה ברמיזה קלילה, מה שהחזיר לעומר את החיוך ואת ההתרגשות.
"תודה רבה חבר!! אתה רוצה להגיד לי שאני מעכשיו יכול?!?!כןן?!" הודה עומר בפני קנטה והחל להילחץ על יתר המידה.
"זה הנער הצעיר שהיום הולך לפתוח במסע חדש?" לפתע נראה אדם מבוגר, כבן 40, בשם אוק, שלבש חולצה לבנה ומכנס חאקי ארוך, אשר פסע לעבר חברינו.
"נער צעיר?! כאילו שאתה לא מכיר אותי!" פתח עומר בעוקצנות שהתמלאה ברגשות הפתעה, וניסה להבין האם היום מסעו יתחיל.
"עומר!! אני שמח לראותך כאן!" פתח הפרופסור בלחיצת יד ידידותית כלפי עומר, שהדבר היחיד שראה בעיניו- זה להתחיל את מסעו שהוא מייחל לו זמן רב.
"כן.. גם אני אותך" נהיה עומר ממורמר במקצת, אך זרם עם דבריו של אוק.
"כפי שאתה יודע, היום אתה בן 12 לפי מה שידוע לי, ואתה רשאי לפתוח ברישיון למאמן פוקימון, אך, כפי שאתה יודע, זה לא יקרה במיידית. עליי לבחון מבחן מאמנים צעיר, שהוא מעשי וגם בוחן את הידע הכללי שלך בעולם הפוקימונים." הציג אוק את תנאי הקבלה לעולם מאמני הפוקימונים בצורה שנראית מאוד נוקשה ומעיקה להתקבל, מה שגרם לעומר להיישיר מבט לקנטה שאומר "למה לא אמרת לי קודם?!", אך עומר לא איבד את התקווה.
"ובמידה ואני נכשל, מה קורה?" התעניין עומר בעודו מלא אמוציות להיות מאמן במלוא המהירות.
"אתה רשאי רק בעוד חודש לגשת לבחינה נוספת, ואולי אף לצאת" השיב אוק בעניינות לדברי עומר, שהבין שהוא חייב הרבה מזל, ומילא את עצמו באמונה.
"למה התנאים כל כך קשים?" ניסה עומר לטשטש את המציאות ע"י התחמקות מהמבחן תוך כדי שאלות שאמורות לעורר בו רחמים.
"מפני שמאמן פוקימון מחויב להכיר את עולם הפוקימונים סביבו, שמותיהם, תכונותיהם ואף להסתדר איתם" השיב אוק תוך כדי פירוט רב מלל לשאלתו של עומר, מה שהוריד לו במקצת את האופטימיות.
"בהצלחה חבר!!" טפח קנטה לעומר על שכמו עם קול מעודד, מה שקצת נתן לעומר כוח.
"אבל אני לא מו.." התחיל לגמגם עומר מילים, וקנטה דחף אותו קדימה ושידר לו מסר בסגנון "אל תוותר! אני יודע שאתה יודע!", ועומר,קנטה ואוק נכנסו לחדר הבחינות, שהיה חדר גדול, עם 5 כיסאות ושולחן, ומקרן שהיה לו מסך רחב במיוחד וברור, ובנוסף כלובים רחבים מסביב, שאת התכולה שלהם נגלה בהמשך, ועומר וקנטה נדהמו מהיקף החדר, ומיהרו להתיישב.
"החלק הראשון יהווה לך כ30 נקודות, ויכלול 6 שאלות בנוגע לפוקימונים. החלק השני יבחון את היכרותך עם עולם הפוקימונים, ויהווה 28 נקודות על 4 שאלות, והחלק האחרון שאף הוא 42 נקודות הוא החלק המעשי שלך עם הפוקימון, ועליך לקבל מינימום 85 על מנת ליהפך למאמן, ומשם תוכל לבחור פוקימון התחלתי ממני." הסביר אוק לעומר את מבנה המבחן, ועומר רק רצה שזה ייגמר והוא יוכל להיות כבר מאמן, ואוק הציג במקרן את שאלתו הראשונה.
שאלה: מי מהפוקימונים הבאים אינו פוקימון מים? א.ב.
ג.
ד.
"אני חושב שאפשרות א', כי כל השאר נראיים מימיים כאלה.." חירבש עומר תשובה מופלצת מרוב לחץ, וקיווה לאימות דבריו.
"טעות! מינוס 5 נקודות! עוברים לשאלה הבאה" הכריז אוק בפני עומר, שהתחיל להילחץ עוד לאחר שגיאתו.
שאלה: מי מהפוקימונים הבאים מהווה יתרון בסוג מתקופתיו על פוקימוני מים? א.ב.
ג.
ד. 2 תשובות נכונות (עליך לפרט אילו)
"אני יודע!! אפשרות ד', וב' וג' הם הפוקימונים שמהווים יתרון!" צעק עומר בעודו מתמלא בלחץ ומזיע בגבו, ואוק הינהן עם פרצופו לאשר את תשובתו של עומר, מה שזיכה אותו ב5 נקודות ראשונות והשכיח אותו מטעותו האחרונה.
"שאלה הבאה" העביר אוק שאלה והכין את עומר בכוננות מירבית.
שאלה: אם אתה נלחם עם פוקימון מים והיריב שלך עם פוקימון אש. מה הסיכויים יהיו שתנצח?
"יש סיכויים רבים שאני ינצח!! הרי פוקימון מים מהווה כנקודת תורפה לפוקימון אש, ויש לי יתרון משמעותי עליו" ענה עומר קצר ולעניין על השאלה, ואוק הינהן בראשו לאשר עוד 5 נקודות לעומר, מה שהגביר את שמחתו, ואוק העביר שאלה.
שאלה: היריב שלך מוציא פוקימון עשב. איזה פוקימון הכי עדיף להוציא נגדו? א. פוקימון חשמל ב. פוקימון מים ג. פוקימון אש ד. פוקימון לוחם
"אני מניח שג'?.." היסס עומר בתשובתו, ואוק קיבל את תשובתו ואישר אותה בעזרת עיניו, ומצבו של עומר היה בינתיים - 15/20 , בעוד שנותרו 2 שאלות.
שאלה: אתה בדרך למערה מתוסבכת ביותר, שכוללת עליות וירידות שלא תוכל לעשות לבדך. איזה סוג פוקימון תעדיף לקחת? א. פוקימון סלע ב. פוקימון פלדה ג. פוקימון לוחם ד. כל התשובות נכונות
"ברור שפוקימון סלע!! מערה בנויה מסלעים זה יעזור לי פיזית הרבה!" מיהר עומר באימפולסיביות לענות על שאלתו של אוק, אך האימפולסיביות עלתה לו במועט.
"לא, עומר. אחד מכל 3 הסוגים הבאים עשויים לעזור לך, צר לי לבשר, אך אתה תקבל 2 נק' על שאלה זו." ביאס אוק את עומר, שהיה בטוח עד כה בעצמו והוריד מביטחונו, ומצבו היה 17/25.
"שאלה אחרונה בנושא!" הכריז אוק בכדי לעורר מחשבה אצל עומר, שהתמלא אמוציות ורצון לענות כשורה על החלק האחרון.
שאלה: כמה זני פוקימונים שונים תוכל למצוא במחוז אינדיגו? א. 149 פוקימונים ב. 150 פוקימונים ג. 145 פוקימונים ד. 151 פוקימונים
שאלו זו עוררה כמכשול ענק לעומר, שלא ידע מה לחשוב קודם ומה לענות.
"אני אנחש את ב'.." נלחץ עומר והחל להגיד שטויות, וקנטה חשש למצבו מפני שידע טיפה יותר מעומר את טעויותיו.
"ניחשת לא נכון! סיימת חלק זה בתוצאה של 17/30, משמע שבמידה וירדו לך מעל ל2 נקודות בשאלות הבאות הסיכויים שלך להתחיל להיות מאמן בימים הקרובים קלושים ביותר." חרץ אוק את גורלו של עומר, שהחל להתמלא פסימיות שאין כמותה, וקנטה ניסה לעודד אותו.
ולפתע, נשמעו יללות גדולות מחוץ למעבדתו של הפרופסור, מה ששם את תשומתם ליבם של עומר, קנטה ואוק במתרחש, והשלושה מיהרו למטה.
מה זה למטה?! האם עומר יעבור את המבחן ויהיה מאמן?! האם כנופיית הרשע תגשים את זממה?! כל זאת תגלו בפרק הבא!
המשך יבוא.....
תגובות בבקשה.....
שמתם לב ש...:
1. מדוע עומר כל כך התרגש ממעבדת פוקימונים אם הוא ידע שהוא צריך לעבור מבחן?! שגם אותו הוא בקושי ידע
2. המשך ל1, מדוע קנטה לא הכין את עומר מראש? ועוד הוא התפלא עליו והכריח אותו? זה חבר?
3. טריני היא כמו דיקטטור הכנופייה, כפי שראינו- היא מצווה מה לעשות ואיך. וביל- הוא המבאס של החבורה.
סיכום פרק:
דמויות: עומר, קנטה, טריני, ביל, ג'יין, ג'וני ופרופ' אוק.
פוקימונים: רטטה והפוקימונים במבחן.
סיכום אירועים(תקציר): הסיפור שלנו בעצם מתחיל שעומר קם בבוקר ולכבוד יום הולדתו מופתע במיטתו ע"י הוריו וחברו הטוב, קנטה, שגם בנוסף ליום הולדתו לוקח אותו לניסיון להתקבל לעולם מאמני הפוקימון, מה שקצת גורם לתדהמה אצל עומר, ובמקביל, חבורת אנשים רעים בשם כנופיית הרשע ינסו לבצע שוד במעבדה, בעוד שעומר מנסה להיות מאמן.
אירועי הפרק הבא(מכיל ספויילרים, ולא מכיל את תקציר הפרק הבא):
רטטה מעמיד פני פצוע וגורר תשומת לב מיותרת מעומר, קנטה ואוק, מה שמכניס את כנופיית הרשע לפעולה. כל השאר? בפרק הבא :]