חברים ('Friends') הינה קומדיית מצבים אמריקאית של רשת NBC, המגוללת את סיפורם של שישה חברים החיים בניו יורק.
הסדרה, הנחשבת לאחת מסדרות הטלוויזיה הפופולריות ביותר ששודרו בשנות ה-90, החלה את דרכה בשנת 1994 ושודרה עשר עונות עד לשנת 2004.
הסדרה נוצרה על ידי מרתה קאופמן ודייוויד קריין, שחברו לבמאי קווין ברייט וכתבו יחד את הפיילוט לסדרה, שזכה להצלחה מיידית.
בפיילוט שהוגש ל־NBC היה כתוב:
"זו תוכנית על אהבה, יחסים, נישואים... זמן בחיים שלך שהכול אפשרי. כי כשאתה צעיר וחי בעיר הגדולה, החברים שלך - הם המשפחה שלך."
לתפקידים הראשיים נבחרו שישה שחקנים אלמונים לחלוטין (למעט קורטני קוקס), שהחלו את הקריירה המצליחה שלהם בסדרה והפכו לכוכבים בזכות ההצלחה המיידית שלה. במהלך עשר העונות של התוכנית, הייתה הסדרה מועמדת לפרסים רבים. התוכנית זכתה בפרס האמי היוקרתי על העונה השמינית. באותה שנה זכתה השחקנית ג'ניפר אניסטון בפרס גלובוס הזהב וגם בפרס האמי על תפקידה בסדרה. ליסה קודרו קיבלה גם היא את פרס האמי על תפקידה בעונה הראשונה.
הסדרה מפורסמת גם בהופעות האורח המגוונות והמפתיעות שלה, הכוללות את כריסי היינד, ג'יי לנו, מורגן פיירצ'יילד, גארי אולדמן, קתלין טרנר , איזבלה רוסליני, בילי קריסטל, רובין ויליאמס, וינונה ריידר, ג'ייסון אלכסנדר, ג'ף גולדבלום, ריס ויתרספון, כריסטינה אפלגייט, בראד פיט, ג'וליה רוברטס, אל מקפירסון, ז'אן קלוד ואן דאם, ברוס וויליס, סוזן סרנדון, בן סטילר, דני דה ויטו, אדם גולדברג, ריקי לייק, מייקל ורטן ועוד.
קרדיט לויקיפדיה.
בנושא הזה תוכלו לדון על הסדרה ולשאול שאלות , אני מבין גדול בחברים כך שאני חשוב שאני ידע את כל השאלות שלכם.. אז תתחלו לחפור.