המדריך הגדול לטופס הרשמה וליצירת דמויות
[CENTER][B][U][SIZE=6][COLOR=blue]המדריך הגדול לטופס הרשמה וליצירת דמויות![/COLOR][/SIZE][/U][/B][/CENTER]
[RIGHT][B][SIZE=4][COLOR=blue]הקדמה-[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black]בחרתי לכתוב את המדריך הזה כדי לעזור למשתמשים למלא את טופסי ההרשמה שלהם למשחקים, ולשה"מים בכתיבת טופסי הרשמה למשחקים שלהם.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]מומלץ שגם שה"מים יקראו את החלק לשחקנים, הוא יעזור להם בבניית דמויות למשחקים.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]האמת היא שהייתה לי מוזה לכתוב לחת"ם את זה ואלו התוצאות, תהנו [=[/COLOR][/SIZE][/RIGHT]
[RIGHT][SIZE=4][COLOR=blue][B]שחקנים-[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]קודם כל, קראו את הרקע של המשחק טוב, תצרכו אותו. מומלץ לפתוח 2 חלונות, אחד עם התגובה, ואחד עם הדף הראשי של המשחק.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]בדרך כלל שיפתח משחק תדרשו לכתוב רקע, שהוא בעצם העבר של הדמות עד לאותה נקודה שבה המשחק מחל.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]ניגע בו אחר כך, אל תדאגו. הייתי רוצה שנתחיל בדיבור על הסעיפים האחרים הפחות נפוצים- אופי ותיאור מראה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000][B][SIZE=3]אופי[/SIZE][/B]- מומלץ לעשות אופי מאוזן, תכונות רעות ותכונות טובות באותה כמות.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]יש גם תכונות שיכולות להיות טובות ורעות, תלוי איך תסווגו אותם, כך למשל, עקשנות יכולה להרוס בסיטואציות מסויימות ולהשיג את מה שרציתם באחרות.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תכתבו אופי שתוכלו לדבוק בו. אל תכתבו אם אתם מתחילים את האופי ההפוך שלכם, אתם ממש לא תסתדרו.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]כך לדוגמא אדם שמשחק דמות זקנה ויהיה בסיטואציה של שוד בנק, לא פתאום יחל לתקוף את השודד בקונג פו.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תשתמשו באופי לרקע, כך אם למשל רשמתם שהדמות תלותית, תרשמו ברקע משהו שקשור לזה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]למשל, שלדמות הייתה אמא שהיא הייתה מאוד קשורה אליה והיא מתה, ומאז היא השתנתה. [שזה כאילו הופך את התלותיות לחשובה].[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]ותזכרו- [U]כלל ברזל[/U]- אפילו אם תבנו את הדמות הכי שטחית ורדודה שיש, תזכרו שחייב להיות אפילו לה גבולות, כן- גם ל"דמויות יופי" צריך אופי, קטן ככל שיהיה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000][B][SIZE=3]תיאור מראה[/SIZE][/B]- חשוב מאוד אם מבקשים מכם לתאר את הדמות- לחפור... והרבה![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]זה יראה שאתם רצינים, תארו כל פרט בגוף, כמו: גובה, רזה/שמן, יכולות בגפיים [למשל ידיים גמישות], סגנון ואורך שיער, צבעים בשיער והעיניים, צלקות, סגנון לבוש, תוספות [לדוג': תמיד יש ניצוץ בעיניים, הגוף תמיד חבול ומלא שריטות...] וכל מה שאתם יכולים לחשוב עליו.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תקשרו את הרקע אליו ותקשרו אותו לאופי, אם למשל אתם משחקים חננה, משקפיים ושיער ממש מבולגן ומוזנח/מסודר יתר על המידה יוכלו להוסיף מאוד.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]מומלץ לכתוב קטע של מראה, לא רשימה, תראו את הקטע שלי בהמשך.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]דוגמא לקטע מעולה שכתבתי: [למדריך..][/COLOR][/SIZE][/RIGHT]
[quote]
[RIGHT][SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=black]ניק בעל גובה ממוצע, לא גמד אך לא גבוה מדי.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=black]שיערו מבולגן בצורה טבעית, תמיד זוקר אל על במין העדה על כך שבעלו בדחן וציני.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=black]בעיניו האפורות תמיד יש ניצוץ של אושר, למרות שנראה כי עיניו ראו הרבה רוע והרס בעבר.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=#000000]גוון עורו בהיר, אך תמיד שזוף. הוא רזה, לא יותר מדי, אך גם לא בעל כרס.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=#000000]הוא נוהג ללבוש מעיל חום ארוך המשתרך על הרצפה, ומתחתיו גופייה ומכנסי ג'ינס.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=#000000]ידיו ניחנו בגמישות, ניתן לראות צלקת על כתפו הימנית המשתרעת עד לפרק היד שלו.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/RIGHT]
[SIZE=2][COLOR=black][SIZE=2][COLOR=#000000]הוא בעל שרירי רגליים מפותחים המעידים על כך שהוא ספורטאי. גופו תמיד מכוסה שריטות ופצעים, כתוצאה מספורט.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[/quote]
[RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]אני חושב שהבנתם גם קצת על אופי הדמות, תראו מה אפשר לעשות בתיאור אחד פשוט..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]איך אפשר להגיד שדבר כזה פחות טוב מספרייט? כי הוא נותן הרבה יותר..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]אז אם כך, אני ממליץ לכם במשחקים שיש לכם בחירה בין תיאור מראה לתמונה, תבחרו בתיאור מראה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]ועכשיו.. לדבר שחיכיתם לו.. הגיע הזמן... ל[SIZE=3][B]רקע[/B][/SIZE][SIZE=2]![/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]הרקע הוא חשוב בעיקר בשביל שהשה"ם יידע על עברה של הדמות ויוכל לנצל זאת בשביל טוויסטים בעלילה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]ברקע אני ממליץ לפרט כמה שיותר ולהעניק מניעים לדמות שלך.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]לדוגמא: אם רשמת שהדמות שלך שדדה בנק שנה לפני התחלת המשחק תכתוב גם למה היא שדדה את הבנק.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]זה יאריך את הרקע ויהפוך אותו למושקע יותר, ויש יותר סיכויים שהשה"ם יקבל אותך ככל שתפרט יותר.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תשלבו את הרקע לעלילת המשחק, שה"מים אוהבים לראות שקראת את העלילה וחיברת אותה לדמות.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]כמה נקודות שכדאי להוסיף לרקע:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]איפה הדמות נולדה, איפה היא גרה כעת, משפחתה של הדמות, מקרה חשוב שקרה לה בעבר, מצב חברי, מצב כלכלי של משפחתה [+התוצאות של זה.. לדוגמא אם הדמות ממשפחה ענייה שלחו אותה בתור ילדה לעבוד וכו'...] וסגנון מקום מגורים [כפר/עיר/קיבוץ/ליד אגם/צמוד למוזיאון וכו'...].[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]תזכרו היטב את הרקע שלכם, תוכלו להכנס היטב לדמות.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]ד"א- הוספת מניעים תעזור לכם בהחלט לחשוב כמו הדמות ולהתנהג כמוה.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT]
[RIGHT][B][SIZE=4][COLOR=#0000ff]שה"מים-[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black]כאן אני כתבתי על טיפים לבניית דמויות במשחק ובניית טופס הרשמה.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=2][SIZE=3][B]טיפים לבניית דמויות[/B][/SIZE][/SIZE][SIZE=2], טוב, כשאתם בונים דמות לא צריך לחשוב כל כך ולהשקיע הרבה מאמץ, אבל חשוב לא לעשות את הדמות פשוטה מדי.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=2][COLOR=black]אני אישית ממליץ לבחור בתכונת אופי אחת ולהקצין אותה, להשתמש בכך גם במראה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]לדוג': אם אתם מתארים חנון, אני הייתי מתאר אותו מדען או סטודנט, בעל משקפיים עבות, חלשלוש, בעל שיער מאוד מסודר/מאוד מבולגן.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]תראו איך מתכונה אחת, כבר בניתם דמות שלמה.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]בנוסף, יש תכונות שילכו בצרורות, לדוג': אם הוא חנון, יהיה קשה לו בחברה, הוא יהיה חכם, הוא יהיה ביישן.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]ראיתם כמה תכונות מצאתי בעשרים שניות שזה נכתב?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]פשוט קלי קלות..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][B][SIZE=3][COLOR=black]טיפים לבניית טופס הרשמה[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=2][COLOR=black], עכשיו הגענו לחלק שהוא אחד החשובים במ''תים.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT]
[SIZE=2][COLOR=#000000]כאן כתבתי אילו סעיפים אני ממליץ לכם לכלול בטופס הרשמה שלכם ולמה.[/COLOR][/SIZE]
[LIST][*][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]שם פרטי, אף פעם לא רע להכיר שם של אדם שאתם גולשים איתו, יעזור לכם בפניות אליו.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT][*][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]שם במשחק. יותר כיף להמציא דמות חדשה ולא לשחק עם השם של עצמך, שמי שרוצה יוכל לבחור לעצמו שם.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT][*][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]תיאור מראה או תמונה. ככה תוכלו לראות בערך איך השחקן רוצה שדמותו תראה, אני ממליץ על תיאור.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT][*][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]רקע, כדי שתוכלו לראות את רמתו של השחקן וכמה הוא רציני בטופס.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT][*][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]חפצים וכסף. אופצייה שהוא לא ייגע בה, אך שתכיל מידע על חפציו וכספו בהמשך המשחק.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT][*][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]אופציה חופשית, שאם יש למשתמש הערות/הארות/בקשות/משו אחר להגיד הוא יוכל להגיד.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT][/LIST][RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]טוב אז זהו, זה המדריך הראשון שלי לחת"ם [=[/COLOR][/SIZE][/RIGHT]
[RIGHT][SIZE=2][COLOR=#000000]תגיבו XD[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#000000]את ההחלטה אם להכניס ללינקייה אתן למנהל.[/COLOR][/SIZE][/RIGHT]