המדריך הגדול לטופס הרשמה וליצירת דמויות!
הקדמה-
בחרתי לכתוב את המדריך הזה כדי לעזור למשתמשים למלא את טופסי ההרשמה שלהם למשחקים, ולשה"מים בכתיבת טופסי הרשמה למשחקים שלהם.
מומלץ שגם שה"מים יקראו את החלק לשחקנים, הוא יעזור להם בבניית דמויות למשחקים.
האמת היא שהייתה לי מוזה לכתוב לחת"ם את זה ואלו התוצאות, תהנו [=
שחקנים-
קודם כל, קראו את הרקע של המשחק טוב, תצרכו אותו. מומלץ לפתוח 2 חלונות, אחד עם התגובה, ואחד עם הדף הראשי של המשחק.
בדרך כלל שיפתח משחק תדרשו לכתוב רקע, שהוא בעצם העבר של הדמות עד לאותה נקודה שבה המשחק מחל.
ניגע בו אחר כך, אל תדאגו. הייתי רוצה שנתחיל בדיבור על הסעיפים האחרים הפחות נפוצים- אופי ותיאור מראה.
אופי- מומלץ לעשות אופי מאוזן, תכונות רעות ותכונות טובות באותה כמות.
יש גם תכונות שיכולות להיות טובות ורעות, תלוי איך תסווגו אותם, כך למשל, עקשנות יכולה להרוס בסיטואציות מסויימות ולהשיג את מה שרציתם באחרות.
תכתבו אופי שתוכלו לדבוק בו. אל תכתבו אם אתם מתחילים את האופי ההפוך שלכם, אתם ממש לא תסתדרו.
כך לדוגמא אדם שמשחק דמות זקנה ויהיה בסיטואציה של שוד בנק, לא פתאום יחל לתקוף את השודד בקונג פו.
תשתמשו באופי לרקע, כך אם למשל רשמתם שהדמות תלותית, תרשמו ברקע משהו שקשור לזה.
למשל, שלדמות הייתה אמא שהיא הייתה מאוד קשורה אליה והיא מתה, ומאז היא השתנתה. [שזה כאילו הופך את התלותיות לחשובה].
ותזכרו- כלל ברזל- אפילו אם תבנו את הדמות הכי שטחית ורדודה שיש, תזכרו שחייב להיות אפילו לה גבולות, כן- גם ל"דמויות יופי" צריך אופי, קטן ככל שיהיה.
תיאור מראה- חשוב מאוד אם מבקשים מכם לתאר את הדמות- לחפור... והרבה!
זה יראה שאתם רצינים, תארו כל פרט בגוף, כמו: גובה, רזה/שמן, יכולות בגפיים [למשל ידיים גמישות], סגנון ואורך שיער, צבעים בשיער והעיניים, צלקות, סגנון לבוש, תוספות [לדוג': תמיד יש ניצוץ בעיניים, הגוף תמיד חבול ומלא שריטות...] וכל מה שאתם יכולים לחשוב עליו.
תקשרו את הרקע אליו ותקשרו אותו לאופי, אם למשל אתם משחקים חננה, משקפיים ושיער ממש מבולגן ומוזנח/מסודר יתר על המידה יוכלו להוסיף מאוד.
מומלץ לכתוב קטע של מראה, לא רשימה, תראו את הקטע שלי בהמשך.
דוגמא לקטע מעולה שכתבתי: [למדריך..]
ניק בעל גובה ממוצע, לא גמד אך לא גבוה מדי.
שיערו מבולגן בצורה טבעית, תמיד זוקר אל על במין העדה על כך שבעלו בדחן וציני.
בעיניו האפורות תמיד יש ניצוץ של אושר, למרות שנראה כי עיניו ראו הרבה רוע והרס בעבר.
גוון עורו בהיר, אך תמיד שזוף. הוא רזה, לא יותר מדי, אך גם לא בעל כרס.
הוא נוהג ללבוש מעיל חום ארוך המשתרך על הרצפה, ומתחתיו גופייה ומכנסי ג'ינס.
ידיו ניחנו בגמישות, ניתן לראות צלקת על כתפו הימנית המשתרעת עד לפרק היד שלו.
הוא בעל שרירי רגליים מפותחים המעידים על כך שהוא ספורטאי. גופו תמיד מכוסה שריטות ופצעים, כתוצאה מספורט.
אני חושב שהבנתם גם קצת על אופי הדמות, תראו מה אפשר לעשות בתיאור אחד פשוט..
איך אפשר להגיד שדבר כזה פחות טוב מספרייט? כי הוא נותן הרבה יותר..
אז אם כך, אני ממליץ לכם במשחקים שיש לכם בחירה בין תיאור מראה לתמונה, תבחרו בתיאור מראה.
ועכשיו.. לדבר שחיכיתם לו.. הגיע הזמן... לרקע!
הרקע הוא חשוב בעיקר בשביל שהשה"ם יידע על עברה של הדמות ויוכל לנצל זאת בשביל טוויסטים בעלילה.
ברקע אני ממליץ לפרט כמה שיותר ולהעניק מניעים לדמות שלך.
לדוגמא: אם רשמת שהדמות שלך שדדה בנק שנה לפני התחלת המשחק תכתוב גם למה היא שדדה את הבנק.
זה יאריך את הרקע ויהפוך אותו למושקע יותר, ויש יותר סיכויים שהשה"ם יקבל אותך ככל שתפרט יותר.
תשלבו את הרקע לעלילת המשחק, שה"מים אוהבים לראות שקראת את העלילה וחיברת אותה לדמות.
כמה נקודות שכדאי להוסיף לרקע:
איפה הדמות נולדה, איפה היא גרה כעת, משפחתה של הדמות, מקרה חשוב שקרה לה בעבר, מצב חברי, מצב כלכלי של משפחתה [+התוצאות של זה.. לדוגמא אם הדמות ממשפחה ענייה שלחו אותה בתור ילדה לעבוד וכו'...] וסגנון מקום מגורים [כפר/עיר/קיבוץ/ליד אגם/צמוד למוזיאון וכו'...].
תזכרו היטב את הרקע שלכם, תוכלו להכנס היטב לדמות.
ד"א- הוספת מניעים תעזור לכם בהחלט לחשוב כמו הדמות ולהתנהג כמוה.
שה"מים-
כאן אני כתבתי על טיפים לבניית דמויות במשחק ובניית טופס הרשמה.
טיפים לבניית דמויות, טוב, כשאתם בונים דמות לא צריך לחשוב כל כך ולהשקיע הרבה מאמץ, אבל חשוב לא לעשות את הדמות פשוטה מדי.
אני אישית ממליץ לבחור בתכונת אופי אחת ולהקצין אותה, להשתמש בכך גם במראה.
לדוג': אם אתם מתארים חנון, אני הייתי מתאר אותו מדען או סטודנט, בעל משקפיים עבות, חלשלוש, בעל שיער מאוד מסודר/מאוד מבולגן.
תראו איך מתכונה אחת, כבר בניתם דמות שלמה.
בנוסף, יש תכונות שילכו בצרורות, לדוג': אם הוא חנון, יהיה קשה לו בחברה, הוא יהיה חכם, הוא יהיה ביישן.
ראיתם כמה תכונות מצאתי בעשרים שניות שזה נכתב?
פשוט קלי קלות..
טיפים לבניית טופס הרשמה, עכשיו הגענו לחלק שהוא אחד החשובים במ''תים.
כאן כתבתי אילו סעיפים אני ממליץ לכם לכלול בטופס הרשמה שלכם ולמה.
שם פרטי, אף פעם לא רע להכיר שם של אדם שאתם גולשים איתו, יעזור לכם בפניות אליו.
שם במשחק. יותר כיף להמציא דמות חדשה ולא לשחק עם השם של עצמך, שמי שרוצה יוכל לבחור לעצמו שם.
תיאור מראה או תמונה. ככה תוכלו לראות בערך איך השחקן רוצה שדמותו תראה, אני ממליץ על תיאור.
רקע, כדי שתוכלו לראות את רמתו של השחקן וכמה הוא רציני בטופס.
חפצים וכסף. אופצייה שהוא לא ייגע בה, אך שתכיל מידע על חפציו וכספו בהמשך המשחק.
אופציה חופשית, שאם יש למשתמש הערות/הארות/בקשות/משו אחר להגיד הוא יוכל להגיד.
טוב אז זהו, זה המדריך הראשון שלי לחת"ם [=
תגיבו XD
את ההחלטה אם להכניס ללינקייה אתן למנהל.