באנימה המדובבת לעברית הם קוראים להקתפה הזו "מבט". אישית אני גם מעדיף לקרוא לה מבט ולא פזילהץ כי פזילה גורם לי לחשוב על בן אדם שמסתכל לצדדים נגדיים, שגם זה נקרא פזילה.
Printable View
באנימה המדובבת לעברית הם קוראים להקתפה הזו "מבט". אישית אני גם מעדיף לקרוא לה מבט ולא פזילהץ כי פזילה גורם לי לחשוב על בן אדם שמסתכל לצדדים נגדיים, שגם זה נקרא פזילה.
[u][size="4"]פרק 10 – אוניקס[/size][/u]
"העיר כורבוך" קראתי מתוך ההסברים על הערים במפה שלי, "אחת משמונת הערים המחזיקות מכון בחלקם, העיר ידועה מאוד בשל המכרה המיוחד שלה, המספק אבנים חשובות, ומתכות, אומרים שפעם גילו שם אבן שנקראת בשם "אבן האודם השחורה" אך היא נעלמה, ואף אחד לא יודע מה מיוחד באבן האודם השחורה, ואיפה היא כעת. המכון הנמצא בעיר הוא מכון המתמחה בפוקימונים מסוג נורמל"
"ממש מרתק" אמר מארק בציניות, "בוא כבר למכון!".
"אני בא!" אמרתי לו בעודי מחזיר את המפה לכיסי.
את המכון לא היה קשה למצוא, נראה שאנשי העיר גאים במכון שלהם, כי בכל מקום היה שלט, "למכון העיר כורבוך, לכאן", עם חץ ליד המילה "לכאן".
"הנה המכון!" אמר מארק לבסוף כאשר הגענו למבנה גדול מאוד, היה לו גג כתום וחלק. הקירות היו בצבע עור עם ציורים עגולים בצבעים שונים.
"מה זה, המכון סגור?!?!" אמר מארק בכעס לאחר שהתקרב וראה את השלט "סגור" על דלת המכון העשויה זכוכית.
"לפתע דלת המכון נפתחה, ומאמן גבוה עם צעיף ירוק יצא מתוך המכון.
"סליחה, למה המכון סגור?" שאלתי אותו.
"ממש אין לי זמן עכשיו, אני מנהיג המכון, ואוניקס עצבני תוקף את המכרות שלנו, אחרי שאחסל אותו אלחם בכם" אמר האיש ורץ במהירות.
"בוא נעקוב אחריו" אמרתי למארק ורצנו אחרי מנהיג המכון, לבסוף הגענו לפתח גדול למערה, עם שלט עץ קטן שעליו היה כתוב "מכרות העיר כורבוך", מנהיג המכון נעלם בתוך המכרות, וכך גם אני ומארק.
המכרות היו מוארים באורות פנסים מהתקרה, ונראה שהמקום היה שומם.
"בוא נלך לכאן" אמר מארק ופנה לפנייה, אך לפתע הוא נעצר במקום.
"מה קרה?" שאלתי אותו, והסתכלתי למקום שבו הוא הסתכל, וגם אני קפאתי במקומי.
מולי עמדה תולעת ענקית, העשויה מסלעים מחוברים אחד לשני, בראשה היתה קרן אבן גדולה.
[i]"אוניקס, פוקימון האבן, פוקימון ענק וחזק מאוד, הרבה אנשים רוצים להשיג אותו, אך ניתן להשיג אותו רק במערות, וקשה למצוא אותו"[/i], אמר הפוקדע.
"איפה מנהיג המכון?" אמר מארק בפחד.
"לא יודע, אבל נהיה חייבים להילחם בו בעצמנו!" אמרתי למארק.
"אייפום, אני בוחר בך!" אמרתי והוצאתי את אייפום החוצה.
"אייפו..." אמר אייפום בפחד כשהבחין ביריבו.
"אל תדאג אייפום, אנחנו יכולים לעשות את זה!" עודדתי אותו.
"אוניקס!" נשמעה שאגתו האדירה של אוניקס. הוא הרים שלושה אבנים גדולות בזנבו, וזרק אותם על אייפום.
"אייפום תחמוק!" אמרתי לו. אך אייפום עמד מפוחד, בלי יכולת לזוז, ושלושת האבנים פגעו בו חזק.
[i]"אייפום למד הדהמה"[/i] אמר לפתע הפוקדע שלי בלי שום סיבה.
"הדהמה?!" אמר מארק לאחר כמה שניות שחלפו עד שחזר למארק כושר הדיבור.
"אממ... אייפום, תשתמש בהדהמה" אמרתי לאייפום בחשש.
אייפום קפץ לאוויר ותקף את אוניקס תוך כדי עשיית כמה פעלולים.
"זה היה... מוזר" סיכם מארק.
אך החגיגה שלנו הייתה מוקדמת, אוניקס היה כועס, והוא הוקף בהילת זעם, הוא לקח את כל גופו קדימה, ונשען על אייפום בחבטה חזקה.
"אייפום איי..." אמר אייפום מעולף על הרצפה.
"אייפום לא!" אמרתי ורצתי אליו מיד לראות מה שלומו.
"עכשיו זה הזמן שלי להציל את היום!" אמר מארק. "צא סקווירטל!".
"סקוויר" אמר סקווירטל בפחד.
"קדימה סקווירטל! תשתמש בבועות!" אמר מארק.
"סקוויר", אמר סקווירטל ושלח בועות על האוניקס העצום.
נראה שהמתקפה השפיעה מאוד על אוניקס, והוא צרח בכאב.
למעשה הוא צווח, הוא השתמש במתקפת צווחה. סקווירטל סתם את אוזניו עד שאוניקס סיים.
אוניקס זרח לרגע באור אפרפר, ונראה שכמה סדקים שהיו באבנים שממנו הוא עשוי נסתמו. "זוהי מתקפת התקשות" אמרתי למארק, "אל תוותר!"
"אהה" אמר מארק וזיעה קרה כיסתה את כולו. "סקווירטל הצלפת זנב" אמר מארק וסקווירטל קפץ והצליף בזנבו על אוניקס.
אוניקס הוקף לפתע בהילת זעם. "אוי לא" אמר מארק.
אוניקס הרים בזנבו ארבעה אבנים וזרק אותם על סקווירטל בפגיעה מדויקת.
"קדימה סקווירטל, תשתמש בבועות!" אמר מארק.
סקווירטל היה פצוע אך הוא פתח את פיו והוציא ממנו בועות, אך אוניקס פוצץ את כולם בזנבו.
"סקווירטל" צעק לפתע סקווירטל והוציא זרם חזק מאוד של מים מפיו.
[i]"סקווירטל למד את מתקפת אקדח מים"[/i] אמר הפוקדע של מארק.
אוניקס ניסה לתקוף את סקווירטל בחבטה, אך זרם המים החזק בלם אותו, אוניקס עצם את עיניו בכאב, והפסיק להיאבק.
שתי שניות אחר כך סקווירטל הפסיק את הזרם החזק מפיו, והוא התנשם והתנשף. אך זה כבר היה מאוחר מידי לאוניקס, ואוניקס נפל על הקרקע בחבטה אדירה ובקול רעש גדול, שהרעיד את כל המכרה.
"עשית את זה!" צעקתי למארק בשמחה.
"נכון, אבל עוד לא סיימתי!" אמר מארק וחיוך עלה על פניו.
"פוקדור צא!" אמר מארק וזרק פוקדור על אוניקס המעולף. הפוקדור התנדנד מאט, ולבסוף נעצר.
"אוניקס נתפס", צפצף הפוקדע של מארק.
מחיאות כפיים נשמעו מאחורי מארק. הסתכלתי וראיתי את מנהיג המכון של העיר.
"זה היה מרשים ביותר" הוא אמר למארק.
"טוב ברור, זה אני" אמר מארק בגאווה.
"נראה לי שהוכחת יכולות טובות מאוד, האם תרצה לקבל את תג העיר כורבוך? אני בטוח שאם הצלחת לנצח את האוניקס הזה היית מצליח לנצח אותי" אמר מנהיג המכון, והוציא תיבה כחולה וקטנה מתוך כיסו.
מארק היה מוכה הלם.
"אשמח לקבל אותו" אמר לבסוף.
"אז הנה לך" אמר מנהיג המכון ופתח את התיבה, התג נח על כרית גדולה שתפסה את רב שטח התיבה, התג היה עגול בצבע חום בוהק, עם איקס במרכז.
מארק לקח את התג והכניס אותו לתוך תיבת התגים שלו.
"תג האסטרטגיה שלי עכשיו!" אמר מארק בשמחה.
הסתכלתי על התגית שעליה היה כתוב את שמו של מנהיג המכון ושאלתי אותו.
" טד, האם תוכל להלחם איתי? הייתי שמח לערוך איתך קרב".
"בוודאי" אמר טד. "בוא מחר בשעה תשע בבוקר למכון, ונערוך את הקרב.
"תודה!" אמרתי לו בשמחה.
יצאנו כולנו מהמכרה. טד הלך לביתו, ונשארתי רק אני עם מארק.
הייתה שתיקה מעיקה, אך לבסוף שברתי אותה. "אז אתה הולך?" שאלתי באכזבה.
"אני בטוח שנתראה שוב מתישהו" הוא ענה.
"היה נעים להסתובב איתך!" אמרתי לו.
"ברור" התלוצץ מארק, "הרי זה אני"
"להתראות" אמרתי.
"להתראות" הוא ענה לי והמשיך בדרכו צפונה.
השעה כבר הייתה מאוחרת, קניתי חדר במרכז הפוקימונים, והשארתי את הפוקימונים שלי אצל האחות ג'ואי לטיפול, ואחרי יום מתיש כמו זה, נרדמתי בקלות. מצפה לקרב הגדול של מחר.
המשך יבוא...
שם הפרק הבא: אייפום נגד אייפום!
תג האסטרטגיה: [URL=http://img687.imageshack.us/i/stragetybadge.png/][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/605/stragetybadge.png[/IMG][/URL]
פרק ממש טוב! אהבתי את הרעיון של הכנת התג בעצמך.
תודה, אשמח לעוד תגובות.
נ.ב. דרוש לוגו, אם מישהו מוכן להכין שיגיד לי בפרטי
פרק טוב אהבתי את הקרב
[u][size="4"]פרק 11 – אייפום נגד אייפום![/size][/u]
"ואייפום לא יכול להילחם! המנצח הוא טד, מנהיג מכון העיר כורבוך!" אמר השופט.
"אהה" התעוררתי מסיוטי בבהלה.
שפשפתי את עיניי ובדקתי את השעה. "עשרה לתשע, יש לי עוד זמן" מלמלתי לעצמי.
"עשרה לתשע?!" קמתי מהמיטה בבהלה.
התארגנתי במהירות, לקחתי את הפוקימונים שלי ורצתי אל מכון העיר, הגעתי בדיוק לשעה תשע.
"אתה בוודאי ג'ון מהעיר טווילאף, היכנס" אמר השומר.
נכנסתי למכון, בחדר ההמתנה ראיתי כל מיני כיסאות שבהם ישבו ילדים שחיכו לתורם, בצד הייתה עמדה של קפה ועוגה. בדקתי את השלטים, היו שם דלתות עם הכיתוב "חדר אימונים, זירת המכון, מזכירות" על הקירות ראיתי תמונות ומתחתם כיתוב של שמות אנשים, ומתי ניהלו את המכון הזה.
"למה אתה מחכה? התור שלך עכשיו" אמרה לי הפקידה בקבלה והכניסה אותי לחדר שבו הייתה זירת המכון.
הזירה הייתה זירה גדולה, ויציעים מסודרים הקיפו אותה, הבחנתי במספר אנשים שישבו כדי לצפות בקרב.
"לכאן" אמרה לי הפקידה והובילה אותי למקום שבו צריך המאמן לעמוד. לאחר כמה שניות נכנס טד לזירה, ועמד במקומו בצד השני של הזירה.
אדם אחר שהחזיק בידיו שתי דגלים בצבעים שונים: אדום וירוק, עמד במקום נפרד מרוחק מעט מהזירה.
"אני אהיה השופט" אמר האיש עם הדגלים. "הקרב יהיה קרב של שתיים על שתיים, רק למאמן מותר להחליף פוקימונים, המאמן יהיה ג'ון מהעיר טווילאף, אפשר להתחיל בקרב!" הקהל צעק בהתרגשות. לא ידעתי מה לעשות ראיתי את השופט מסמן לי בסתר לשלוף פוקדור ולהוציא את הפוקימון שלי. אז עשיתי את זה.
"באגון צא!" צעקתי והוצאתי את באגון לזירה. "באגון הוא פוקימון נחמד מאוד" אמר טד, "אבל הוא לא יצליח לנצח את הרטטה שלי, צא!" הוא אמר והוציא פוקימון סגלגל עם שן אחת גדולה אל הזירה. בדקתי בפוקדע. "[i]רטטה, פוקימון הנורמל, השן היחידה שלו חזקה מאוד, ורטטה הוא פוקימון מהיר מאוד, אך הוא לא מבוקש בקרב רב המאמנים"[/i]
"באגון פזילה!" אמרתי לבאגון ובאגון פזל פעם אחת.
"רטטה מתקפה מהירה!" אמר טד ורטטה התחיל לרוץ במהירות לעבר באגון, "באגון תחמוק!" צעקתי לו, אך רטטה היה מהיר מאוד והצליח לפגוע בבאגון.
"לא נורא באגון, תשתמש בנשיכה!" אמרתי ובאגון התעשת והחל לרוץ אל רטטה.
"רטטה תחמוק ותשתמש בחבטה!" אמר טד, ורטטה קפץ לאוויר ובאגון פספס אותו ולאחר מכן רטטה חבט בבאגון חזק.
"פוקימון חלש מחוסל מהר, זה הזמן לחסל את הבאגון שלך! רטטה תשתמש בריכוז אנרגיה ואז נשיכה!" אמר טד.
רטטה עצם את עיניו והתרכז, ולאחר מכן התחיל לרוץ לעבר באגון בשן חשופה.
"לא סתם קוראים לתג של המכון תג האסטרטגיה נכון?" אמרתי וחייכתי במסתוריות.
"באגון תחסום את המתקפה של רטטה בעזרת הראש הקשה שלך!" אמרתי לבאגון, ובאגון התכופף וחשף את ראשו.
"רטטה עצור!" צעק טד, אך זה כבר היה מאוחר מידי, המתקפה של רטטה הייתה מרוכזת וחזקה, והשן נתנה בום חזק לראש של באגון, רטטה לא זז, ופתאום השן של רטטה פשוט נשברה.
"זה כבר יצמח לו בחזרה..." אמר טד, "רטטה חבטה!"
רטטה כבר היה קרוב לבאגון והוא חבט בבאגון בהפתעה, באגון החליק לאחור בכאב.
"באג באג!" זעם באגון והוקף בהילת זעם, הוא רץ במהירות מדהימה לעבר רטטה ונשך אותו חזק.
"רטט" אמר רטטה בכאב, גם רטטה וגם באגון היו פצועים מאוד. אך באגון פצוע יותר.
"רטטה מתקפה מהירה!" אמר טד בהפתעה. רטטה רץ במהירות לבאגון הפצוע, והעיף אותו חזק לאחור, באגון נפל על האדמה, מעולף.
"חזור באגון" אמרתי והחזרתי את באגון לפוקדור. "היית נהדר" לחשתי אל הפוקדור.
"באגון התעלף, למאמן נשאר רק עוד פוקימון אחד", אמר השופט.
"צא אייפום!" אמרתי והוצאתי את אייפום לזירה.
" אייפום תשתמש בהדהמה!" אמרתי. אייפום קפץ לאוויר ועשה מספר סלטות, מחיאות כפיים נשמעו מהקהל, לבסוף הוא קפץ וחבט ברטטה. רטטה כבר בקושי עמד.
"קדימה רטטה, מתקפה מהירה!"אמר טד, רטטה החל לרוץ לעבר אייפום. "אייפום חבטה!" אמרתי. אייפום נשאר במקומו וחיכה לרטטה, וכשרטטה הגיע, הוא חבט בו, אייפום אמנם נפצע, א רטטה נפצע הרבה יותר, הוא עף לאחור והתעלף.
"רטטה התעלף, למנהיג המכון נשאר רק עוד פוקימון אחד", אמר השופט.
"תהיה מוכן לפוקימון הטוב ביותר שלי!" אמר טד.
"צא... דיטו!" אמר טד והוציא מתוך הפוקדור פוקימון ג'לי ורדרד.
[i]"[/i][i]דיטו, פוקימון הנורמל, דיטו הוא פוקימון שאין לו מתקפות משלו, והוא משנה צורה לאויב שלו, ומתקיף בדיוק באותן מתקפות"[/i] אמר הפוקדע שלי.
"דיטו תשנה צורה לאייפום!" אמר טד, דיטו הביט באייפום בעיניים, וכעבור כחמש שניות, הוא התחיל להתערבל, עד שלבסוף במקום דיטו, עמד שם אייפום.
"כוחותינו אומנם השתוו אך אני עדיין יכול לנצח" אמרתי.
"אתה טועה" ענה לי טד, "לא השתווינו, האייפום שלך קצת פצוע מהקרב עם רטטה, וההתקפה שלי יותר חזקה מההתקפה שלך, גם אם יש לנו אותם מתקפות בדיוק".
"אייפום תקוף בהדהמה!" אמרתי בעצבנות.
"אייפום, תחמוק בעזרת ניתור בניתור!" אמר טד לאייפום-דיטו שלו.
"ניתור?" שאלתי בהפתעה.
"אל תגיד לי שאתה לא יודע את יכולותיו של האייפום שלך!" לגלג עליי טד, "ניתור היא אחת היכולות הבסיסיות ביותר של אייפום".
אייפום-דיטו ניתר לאוויר כך שהאייפום שלי פספס אותו.
"עכשיו תשתמש בתנופה שלך כדי לתקוף את האייפום שלו בחבטה!" אמר טד.
ואייפום-דיטו קפץ על האייפום שלי וחבט בו חזק.
'אני חייב למצוא אסטרטגיה חדשה, אם לא, אני אובס', חשבתי לעצמי.
"אין לך סיכוי!" אמר טד שראה שאני מנסה לחשוב על דרך לנצח את האייפום שלו. "הדיטו שלי יותר חזק משלך!"
'זהו זה! זה הפתרון!' חשבתי לעצמי, וחיוך עלה על פניי.
"למה אתה מחייך?!" שאל אותי טד בעצבנות.
"שום סיבה" עניתי בתמימות.
"אייפום תקוף במתקפת חול!" אמר טד לאייפום-דיטו שלו.
"אייפום, תחמוק!" אמרתי לאייפום שלי בבטחון.
אייפום חמק מהמתקפה. "נסה שוב!" אמר טד. אך אייפום שלי הצליח לחמוק גם מהמתקפה הזאת.
"תמשיך לחמוק אייפום!" אמרתי בבטחון.
כך זה נמשך קרוב לחמש דקות, טד מתקיף, אני חומק. שמעתי קול מיני הקנטות מהקהל כמו, "נו, שיתקוף כבר" או "זה לא יעזור לו בכלום", אך אני המשכתי בשלי.
לבסוף, מה שחיכיתי לו סוף-סוף קרה.
"אייפום למד את המתקפה: מתקפה מהירה" אמר הפוקדע שלי.
"עכשיו יש לי יתרון עליך! במתקפה אחת!" אמרתי לטד בשמחה. קריאות הבנה עלו מהקהל.
"אתה צוחק עליי!" אמר טד בזלזול. "כל מה שאני צריך לעשות כדי להשיג את המתקפה היא להשתנות לאייפום מחדש, בדיוק כמו שעושים ריסטארט למחשב, אייפום, תשתנה חזרה לדיטו!"
אייפום חזר להיות היצור הורוד והקטן, חייכתי. "אייפום תתחיל לקפוץ ולזוז במהירות בלי להפסיק!" אמרתי לאייפום וכעבור שנייה אחת הוא היה בתזוזה.
"נפלת בפח" אמרתי לטד, "אכן, האייפום שלך חזק יותר מהאייפום שלי, אך האייפום שלי, חזק יותר מהדיטו שלך, וכל עוד הדיטו שלך לא מצליח להסתכל בעיניו של האייפום שלי ולהתרכז, הוא לעולם לא ישתנה לאייפום, ולי יהיה יתרון לא נורמלי!"
"לא!" אמר טד בכעס.
"אייפום תשתמש במתקפה מהירה על דיטו!" אמרתי לו. אייפום רץ במהירות אל דיטו שלא הצליח לקלוט את אייפום, ואייפום חבט בו חזק בתוספת תנופה מהמהירות.
"שוב פעם!" אמרתי לו, וכך עשה אייפום פעם אחר פעם. דיטו כבר היה פצוע מאוד.
"חסל אותו אייפום!" אמרתי בנחישות ואייפום רץ בפעם האחרונה לעבר דיטו, הוא חבט בו חזק, ודיטו הפך לג'לי שנשפך על רצפת המכון, עם עיניים מעולפות במרכז הג'לי.
"דיטו לא יכול להלחם, למנהיג המכון אין יותר פוקימונים שנשארו! המנצח הוא ג'ון, מהעיר טווילאף!" אמר השופט, וקריאות הקהל החרישו את אוזניי.
"היית מעולה דיטו" אמר טד בעוד החזיר את הדיטו שלו לפוקדור. "חזור גם אתה אייפום, אתה בוודאי עייף מאוד" אמרתי לאייפום שלי והחזרתי אותו לפוקדור שלו.
לבסוף טד ניגש אליי, עם אותה הקופסא שבה החזיק את התג שנתן למארק. הוא התקרב אליי ואמר לי, "נלחמת טוב, והאסטרטגיה שלך היית מחושבת ופעלה במאה אחוזי הצלחה, אכן מגיע לך להחזיק את תג האסטרטגיה" הוא פתח את הקופסה והושיט אותה לפניי. ראיתי את השופט מסמן לי לקחת את התג, הסתכלתי בתג בהתרגשות, עברתי הרבה כדי להגיע אליו. לבסוף לקחתי אותו לבין ידיי, ואז נזכרתי. "אין לי קופסת תגים" אמרתי לטד.
"אני יכול לסדר לך אחת" אמר טד, וסימן לשופט, השופט הלך למחסן ונעלם בתוכו.
"הוא תכף יחזור" אמר טד, "יש לך עוד משהו שאתה רוצה לשאול או להגיד?"
"יש לי" אמרתי. "איפה המכון הבא, ואיזה סוג הוא?"
טד חייך, "כולם שואלים את זה, תוציא את המפה שלך". עשיתי כדבריו.
הוא הצביע על העיר כורבוך והסביר, "כאן זה העיר ריבון", הוא אמר תוך כדי החלקת אצבעו צפונה עד שהגיע לסימון של עיר.
"וכאן זו העיר שאון" אמר והחליק את אצבעו דרומה כאילו לחזור לעיר כורבוך, אך באמצע הדרך פנה מערב לשביל אחר, עד שהגיע לעוד סימן של עיר.
"בעיר שאון תמצא את המכון הבא שלך, מכון החרק, אך אני הייתי ממליץ לך לעצור קודם בעיר ריבון, שמעתי שיש שם תחרות סרט בקרוב", אמר טד.
"אני יודע" עניתי לו, "וכך אעשה".
"הנה מגיעה קופסאת התגים שלך" אמר טד בעוד השופט התקרב והביא לי קופסא ארוכה ודקה, בתוך הקופסא הייתה כרית שהתאימה בדיוק לגודל הקופסא. הנחתי את התג הראשון שלי בצד שמאל למעלה של הקופסא. "תודה" אמרתי בביישנות.
"עכשיו המטרה הראשונה שלי היא להגיע לעיר ריבון!" הכרזתי.
'ושם גם אפגוש את ניב ומארק, ואולי גם את איימי' חשבתי לעצמי, ויצאתי מהמכון, מרוצה.
המשך יבוא...
שם הפרק הבא: ההתפתחות
תודה על הפרק פרק ענק
תודה... מה אתה חושב על הפרק הבא לפי שמו?
פרק מעולה!
אומנם טיפה שינית את צורת ההתנהלות מבחינת דיטו טיפה. אך השינוי הזה היה ממש לטובה!
רק אני לא זוכר מי זה ניב? המאמן עם פוקמוני הרוח?
[u][size="4"]פרק 12 - ההתפתחות[/size][/u]
[b]/דרך 105/[/b]
"פוקדע, תן לי מידע על התחרות הקרובה בעיר ריבון" אמרתי לפוקדע שלי.
"[i]מחשב נתונים"[/i] אמר הפוקדע, וכעבור שתי שניות התחיל לפלוט מידע. [i]"התחרות הקרובה נמצאת בעיר ריבון, עד כה נרשמו 67 אנשים, שלב ראשון: שילוב מתקפות יפות: שתי פוקימונים. שלב שני: קרב אחד על אחד עם נקודות. שלב שלישי: קרב אחד על אחד עם נקודות. שלב רביעי, הגמר: קרב שתיים על שתיים עם נקודות, השופט יהיה..."[/i]
"תודה פוקדע" אמרתי והפסקתי את זרם המידע.
"בוא נחשוב דבר ראשון מה אנחנו יכולים לעשות בשלב הראשון" אמרתי לאייפום.
'הפוקימונים שלי יהיו כנראה אייפום ובאגון, אך לשניהם יש רק מתקפות פיזיות, אין לי מושג איך ליצור משהו יפה שיעלה אותי לשלב השני', חשבתי לעצמי.
נראה היה שאייפום שובר גם הוא את הראש כדי למצוא פתרון.
הסתכלתי סביבי. "זהו זה! התשובה ממש מלפני!" אמרתי לאייפום. "אייפום!" אמר אייפום והבין.
"כן אייפום, אנחנו הולכים לתפוס את הפוקימון הזה!"
כיוונתי את הפוקדע אל הפוקימון: "[i]קטרפרי, פוקימון החרק, קטרפרי מתפתח בצורת גלגול, בהתחלה הוא זחל, אחר כך הוא הופך לגולם, ולאחר מכן לפרפר, כדי להתגונן, קטרפרי קושר את האויבים שלו בחוט רך ודק מאוד שהוא יכול להוציא מתוך פיו."[/i]
"קטר" אמר קטרפרי והביט לי בעיניים. "אייפום תתקוף אותו בחבטה!" אמרתי.
"אייפום" צעק אייפום את צעקת הקרב הרגילה שלו וחבט בקטרפרי.
"קטרפר!" אמר קטרפרי בזעם, הוא פתח את פיו והוציא חוט דק מתוך פיו וקשר בעזרתו את אייפום.
קטרפרי התחיל לזחול לעבר אייפום כדי לחבוט בו. אייפום התרגז וקרע את החוט, וחמק בקלות.
"אייפום מתקפה מהירה!" אמרתי ואייפום רץ במהירות ובעזרת התנופה חבט בקטרפרי בחזקה.
נראה שקטרפרי התרגז, הוא הוציא שוב את החוט המיוחד שלו מפיו. "אייפום תחמוק!" אמרתי, אך לאייפום לא היה צורך לחמוק, קטרפרי קשר את עצמו.
"מה הוא עושה?" שאלתי את עצמי, והתשובה באה מייד. הגוש העטוף בחוטים התחיל לזהור באור לבן, מתוך שכבת החוטים. עברו ארבעה שניות עד שהחוט הפסיק לזהור, שכבת החוטים נקרעה, ומולי כבר לא עמד קטרפרי.
[i]"קטרפרי התפתח"[/i] אמר הפוקדע, "הוא פיתח את עצמו?!" אמרתי בהפתעה.
[i]"מידע על ההתפחות ינתן בעוד שלוש שניות"[/i] אמר הפוקדע. [i]"מטפוד, פוקימון החרק, ההתפתחות של קטרפרי ופוקימון גולם, ישר כשהוא מתפתח מקטרפרי הוא לומד התקשחות, ככל שהוא נפגע יותר, כך הוא מתפתח יותר מהר".[/i]
"אז מה קטרפרי? החלטת להתפתח?" שאלתי את מטפוד, "מטפ" הוא ענה לי.
"אייפום תקוף אותו במתקפה מהירה!" אמרתי לאייפום, "אייפום" אמר אייפום ורץ אל מטפוד וחבט בו במהירות.
"מטפוד" אמר מטפוד ולרגע היה נראה כאילו הוא הופך לברזל. "אייפום זוהי רק התקשחות" אמרתי.
"תקוף בחבטה!" אמרתי בזעם. אך מטפוד קפץ לאוויר וחמק מהמתקפה של אייפום, ולאחר מכן תקף את אייפום בחבטה.
"הוא יכול לקפוץ?" אמרתי בהפתעה.
"מטפ" ענה מטפוד וקשר את אייפום בחוט. התחלתי להתעצבן.
"קדימה אייפום! הוא לא אתגר בשבילינו, תשתמש בחבטה!" אמרתי ואייפום השתחרר מהחוטים. בזמן שזה לקח לו מטפוד הספיק להשתמש עוד פעמיים בהתקשחות, כך שהחבטה של אייפום השפיע על מטפוד רק קצת.
"שוב פעם אייפום!" אמרתי בזמן שמטפוד התקשח שוב. זה לקח הרבה חבטות ומספר התחמקויות של מטפוד, אך לבסוף מטפוד נפל מעולף.
"כל הכבוד אייפום!" אמרתי. "פוקדור צא!" צעקתי וזרקתי פוקדור על מטפוד. מטפוד נשאב לפוקדור והפוקדור התחיל להתנדנד, לבסוף הפוקדור התייצב.
[i]"מטפוד נתפס"[/i] אמר הפוקדע.
"יש!" צעקתי והרמתי את הפוקדור של מטפוד מהקרקע.
'עכשיו בואו נתחיל לבנות מהלכים' חשבתי. לא לקח לי הרבה זמן עד שמצאתי מהלך יפה, ועוד קצת זמן לקח לי להגיע לעיר ריבון.
"שלום, אני רוצה להירשם לתחרות הסרט" אמרתי לפקידה בקבלה של אולם התחרויות.
"יש לך מזל גדול, אם היית מאחר בשעה אחת, היית מחוץ לתחרות" אמרה הפקידה. "הנה כרטיס הכניסה שלך", אמרה והושיטה לי כרטיס כחלחל. "התחרות תתחיל מחר בשעה עשר בדיוק, להתראות"
'הגיע הזמן לפגוש כמה חברים' חשבתי לעצמי.
"ג'ון!" שמעתי קול מאוחרי, קולה של איימי.
"איימי!" קראתי והסתובבתי אליה. הבחנתי שהיא ליד עוד מישהי ושהן מחזיקות ידיים.
"תכיר, זוהי מריאנה" אמרה איימי והצביעה על חברתה.
"שלום מריאנה" אמרתי ונופפתי בידי לשלום.
"אז שתיכן נרשמתן לתחרות?" שאלתי.
"כן" ענתה איימי, "ואתה?"
"כן", עניתי.
"יש לך עוד פוקימונים חוץ מהאייפום שאיימי אמרה לי שיש לך?" שאלה לפתע מריאנה.
"כן" עניתי בגאווה. "יש לי את אייפום, וגם באגון ומטפוד"
איימי צחקה. "באגון ומטפוד? איך אתה מתכוון לעבור את השלב הראשון?"
"למה איזה פוקימונים לך יש?" שאלתי בעצבנות.
"ובכן, לי יש צ'יקוריטה, סקורפיו, ואזוריל" אמרה איימי.
"ולי יש קומבי וסניזל" אמרה מריאנה.
"אני עדיין אנצח אתכן!" אמרתי בכעס.
"נראה לך?" אמר מארק מאחורי.
"מארק?" אמרתי בהפתעה, "יש לך בכלל מהלך שאתה רוצה לעשות?" שאל אותי מארק.
"כן!" אני לא אידיוט!" אמרתי.
"עוד נראה לגבי זה..." אמרה מריאנה והסתלקה. "חכי לי" צעקה איימי ורצה אחריה.
"טוב, להתראות" אמר מארק והלך גם הוא.
'אני עוד אראה להם!' חשבתי לעצמי.
המשך יבוא...
שם הפרק הבא: תחרות העיר ריבון! (חלק א')
אני רואה שהתגובות כאן מתחילות להידלדל, בבקשה כל מי שקורא את הסיפור הזה שיגיב, זה חשוב לי מאוד, ועוד משהו אחד...
תודה לכל מי שבחר בי בנבחרי פוקימונס' 2010!
יקח לי זמן לעדכן את כל הדמויות והכל.. אז אני יעשה את זה לאט לאט.
אהבתי את הפרק, מאוד נחמד.
ולא נראה לי שג'ון יצליח, אין לו שום פוקימון שמתמחה בהתקפות מיוחדות..
אלה רק פיזיות.
פרק טוב מאוד מחכה לתחרות
הפרק היה מעניין מאד בעיקר סופו.
אבל היו שני דברים לא נכונים שכתבת ששמתי לב אליהן.
1. רשמת: "[I]קטרפרי, פוקימון החרק, קטרפרי מתפתח בצורת אבולוציה, ראשית הוא הופך לגולם, ולאחר מכן לפרפר, כדי להתגונן, קטרפרי קושר את האויבים שלו בחוט רך ודק מאוד שהוא יכול להוציא מתוך פיו."[/I]
עכשיו, כל הפוקמונים מתפתחים בשיטת האבולוציה. זה למה קוראים לזה "evolve" מתוך המילה באנגלית "evoloution". מה שהתכוונת בטח הוא: "גלגול מלא" אשר מצוי בטבע אצל הרבה חרקים. אשר בעצם עובר חרק בארבעה שלבים: ביצה, הצורה הראשונית (במקרה של פרפר, זחל ובמקרה של דבורים (על אף שזהו גלגול חסר) נקראים רימות.), גולם ולבסוף הצורה הסופית.
2. למטפוד לא לוקח 40 שנה להפתח ואפילו מתפתח במהירות רבה.
לקחתי מ-bulbapedia חלק מפסקה המדברת על כך:
"Because of its vulnerability, Metapod evolve rapidly into their final evolutionary stage."
וגם לא זכור לי שהוא מתפתח בכך שהוא עוזר למישהו.
סליחה אם אני מתנהג בצורה קצת "פלצנית" אלו פשוט דברים שהציקו לי. חוץ מזה הפרק היה ממש טוב!
[B]firechimchar[/B]
בנוגע למטפוד, האמת זה לא משנה לי (רק לשנות קצת בפרק שאני מפרסם בתגובה הזאת), אבל זה נראה כאילו זה חושב לך אז אני ישנה...
[U][SIZE="4"]פרק 13 – תחרות העיר ריבון (חלק א')[/SIZE][/U]
"ברוכים הבאים לתחרות הפוקימון של העיר ריבון!" אמר המנחה. "אנחנו גאים לארגן את התחרות הזאת, יש לנו שמונים ושלוש מתחרים, אך רק אחד מהם יזכה בסרט העיר ריבון, הנה הוא כאן לפנינו!" הוא הוציא סרט צהוב מכיסו והציג אותו לקהל.
"התחרות תלך כך: בשלב הראשון, כל מאמן ישתמש בשניים מהפוקימונים שלו כדי ליצור משהו מרהיב ומושך את העין. השופטים שישפטו במשך כל התחרות יהיו: פרופסור מארק, הפרופסור של מחוז נאבר!" מחיאות כפיים נשמעו מהקהל, אך בטלוויזיה של חדר המתמודדים, זה היה נשמע כמו מתקפת נהמה.
"מר גלאיי, האדם שארגן את התחרות הזאת! תנו לו כבוד!" ושוב מתקפת נהמה מצד הקהל.
"האחות ג'ואי של העיר" הפעם לא שמעתי נהמה, כי התרגשתי יותר מידי שקרובת משפחה שלי שופטת בתחרות שאני נמצא בה.
"ואורח הכבוד שלנו, ניב, מנהיג מכון העיר סקאל!" חייכתי.
"בואו נתחיל בתחרות!" אמר השופט.
"מתמודדת מספר אחת - בלה מהעיר ברוניקה דה קאפרו " אמר השופט, ומתמודדת מספר אחת יצאה מחדר המתמודדים אל הזירה.
האמת שלא היה לי מושג איך אני יעבור את כל המתמודדים, כל הדברים שהם עשו היו ממש יפים.
"ומתמודד מספר שלוש-עשרה – מארק, מהעיר הובימייף" אמר המנחה, והתרכזתי טוב טוב בטלוויזיה.
מארק נכנס, בעודו מחלק נשיקות לכל הקהל.
'מעניין אם הוא כבר היה פעם בתחרות סרט, אולי בעיר הובימייף' חשבתי לעצמי.
"אוקיי" אמר מארק. "הפוקימונים שאני אבחר יהיו, פאנפי וסקווירטל!"
"בחירה מסוכנת" אמר פרופסר מארק.
"מסוכנת אך מעניינת מאוד, שניהם פוקימונים בעלי יכולת גלגול מדהימה" אמר מר. גלאיי.
"לפי דעתי עדיין אי-אפשר לדעת" אמרה האחות ג'ואי, אני חשבתי כמוה.
"בחירה מצוינת, אני בטוח שהוא יעלה לשלב הבא" אמר ניב.
"תתחיל" אמר לו השופט.
"אוקיי, סקווירטל, פאנפי תעשו את התרגיל כמו שהתאמנו" אמר מארק.
"פאנפי". "סקווירטל". ענו פוקימוניו של מארק.
סקווירטל הרים את ראשו למעלה, והשתמש באקדח מים. פאנפי קפץ מעל הזרם, והחל להסתובב במהירות, מה שיצר משהו שנראה כמו מזרקה גדולה. לפתע פאנפי התחיל לבעור באש.
'הוא לימד את פאנפי גלגל להבה' חשבתי לעצמי.
עמוד אדים עלה מעל פאנפי, וזה יצר מראה מרהיב ביותר.
לבסוף זרם המים התחיל להיחלש, ואיתו זרם האדים. עד שנפסקו לגמרי.
"תודה לכולם" אמר מארק והחזיר את פאנפי וסקווירטל לפוקדור.
"עכשיו זה ברור שזו הייתה בחירה נכונה" אמר פרופסור מארק.
" שילוב נחמד של מים ואש" אמר מר. גלאיי.
"יפה מאוד" אמרה האחות ג'ואי.
"הכי טוב שהיה עד עכשיו" אמר ניב.
"אתה רשאי ללכת" אמר המנחה למארק.
"נחמד מאוד" אמרתי למארק כשחזר לחדר המתמודדים.
"תודה, שיהיה גם לך בהצלחה" ענה לי.
"אל תדאג, אני רק מתמודד שבעים ושבע"
"ומתמודדת מספר חמש-עשרה, איימי מהעיר טווילאף!" אמר המנחה.
"בהצלחה" אמרתי לאיימי לפני שיצאה מהחדר אל הזירה.
"ובכן, הפוקימונים שלי יהיו צ'יקוריטה, ואזוריל!" אמרה איימי.
"עשב ומים כמעט תמיד מסתדרים ביחד" אמר פרופסור מארק.
"אני מסכים איתך" אמר מר. גלאיי.
"אם זאת אזוריל הוא פוקימון תינוק, וכישורי עדיין לא מושלמים" אמרה האחות ג'ואי.
"עוד נראה..." אמר ניב.
"אזוריל בועות!" אמרה איימי, ואזוריל התקיף בבועות.
כישוריו של אזוריל עדיין לא היו מושלמים, והבועות התפזרו בכל עבר מרחפות.
"צ'יקוריטה עכשיו נהמה!" אמרה איימי. צ'יקוריטה השתמשה בנהמה, אך זה היה נשמע יותר כמו שירה של כוכבת על.
הבועות התפוצצו מהקול, ויצרו מראה מדהים של נצנצים באוויר המלווים בשירה של צ'יקוריטה.
"השירה של צ'יקוריטה עם הנצנוץ, מדהים" אמר מר. גלאיי.
"וואו" אמר פרופסור מארק.
"אני עדיין לא בטוחה לגביה" אמר האחות ג'ואי.
"הטריק עם הבועות והנצנצים מוכר מידי" אמר ניב.
אזוריל התחיל לפרוץ בבכי. 'מתקפת דמעות מזויפות, טריק מושלם' חשבתי לעצמי.
"ועכשיו מתמודדת מספר שש-עשרה! מריאנה מהעיר מיומא!" אמר השופט, ואיימי ומריאנה החליפו מקומות.
"באיזה פוקימונים תשתמשי?" שאל השופט את מריאנה.
"אני אשתמש בסניזל וקומבי" אמרה מריאנה.
כאן כבר פחות הקשבתי לשופטים, אבל נראה לי שכולם אמרו משהו כמו "קומבי חסר-מתקפות", "בחירה מאוד מסוכנת" ומשהו בסגנון. היה נראה שמריאנה מאוד עצבנית על התגובות האלה.
"סניזל, מתקפת אפילה!" אמרה מריאנה ותקרת האולם הפכה לפתע לאפילה מרחפת.
"קומבי, תעלה מעל האפילה ותשתמש באבקת שינה, וסניזל, תבנה פסל!"
סניזל הכין לעצמו קובית קרח בעזרת קרן קרח והתחיל לעבוד על הפסל שלו עם הציפורניים. קומבי עלה למעלה עד שלא ראו אותו, ובדיוק כשהפסל של סניזל היה מוכן, אבקה נוצצת נפלה מתוך האפילה, פסל קרח של מריאנה עם קומבי וסניזל לידה, עמד בעודו מוקף בנצנצים זוהרים הנופלים מהשמיים האפלים.
בדיוק אז איימי התיישבה לידי. "אני בטוחה שיהיו לה תגובות טובות מאוד" אמרה.
"אם גם היא תשתמש בדמעות מזויפות, כן" עניתי לה.
"ראית שזה דמעות מזויפות?" שאלה אותי איימי בהפתעה.
"ברור"
"מה אתה מתכוון לעשות?" שאלה אותי.
הסברתי לה בפרטי פרטים על התוכנית שלי.
"מעניין מאוד, אולי דווקא כן יש לך סיכוי" אמרה.
"שמעת את התגובות של השופטים?" שאלה מריאנה את איימי שנכנסה לחדר.
"האמת שלא... דיברתי עם ג'ון" ענתה.
"איזה מן חברה את?" צרחה והלכה לצד השני של החדר.
"היא עוד תתגבר על זה..." אמרה איימי.
את כל המאמנים האחרים העברנו אני ואיימי ביחד, הסתכלנו על המאמנים ותגובות השופטים, ואמרנו את דעתינו. ולבסוף הגיע הרגע הגדול. "מתמודד מספר שבעים ושבע – ג'ון מהעיר טווילאף!" אמר המנחה.
יצאתי מהחדר ועברתי במסדרון גדול מאוד, עד שלבסוף יצאתי באולם הגדול, ועמדתי ליד המנחה.
"אני אבחר באייפום ומטפוד" אמרתי בלהט. חיכיתי לתגובות השופטים אבל נראה שכולם היו ממש עייפים מכל המתמודדים. אז פשט המשכתי.
"אוקיי, אייפום מטפוד, תעשו את התרגיל כמו שתכננו!" אמרתי להם.
אייפום לקח את מטפוד לזנב, ולאחר מכן קפץ לאוויר עם מטפוד, ועשה כמה מתקפות הדהמה. ובדיוק כשהגיע הרגע הנכון, אייפום זרק את מטפוד למטה בכח. באמצע הנפילה מטפוד כיסה את עצמו בחוטים.
כשהוא התרסק, הוא קיבל מכה חזקה, וכל החוטים נקרעו ועפו קרעים לבנים שנראו כמו ניצוצות לכל עבר, מלווים בעשן שהסתיר את מה שקרה בתוכו.
'זה עכשיו או לעולם לא' חשבתי לעצמי, העשן מתחיל להתפזר... 'נו כבר' חשבתי לעצמי. ואז זה קרה.
מעל הכל עלה בטרפרי יפהפה המוקף ניצוצות של חוטים, מתבל את הכל באבקת שינה.
הפוקדע שלי התחיל לדבר בלי הפסקה.
[I]"מטפוד התפתח, מידע על בטרפרי בעוד 3 שניות. בטרפרי, פוקימון החרק המעופף, בטרפרי הוא אחד הפוקימונים המתאימים לתחרות סרט, בזכות האבקות המיוחדות שלו"[/I]
[I]"בטרפרי למדה - בלבול, אבקת שינה, אבקת רעל, אבקת הלם, רוח קלה".[/I]
"רגע... בטרפרי שלי הוא בת?!" נבהלתי.
בטרפרי התקרבה אליי ועפה לידי, "פרייייי פריייי" היא אמרה.
"יפה מאוד" אמר מר. גלאיי
"כנ"ל" אמר פרופסור מארק בעייפות.
"ההתפתחות היה רעיון יפה" אמרה האחות ג'ואי שנראתה עירנית מכלם.
"אני בטוח שהוא יעלה לשלב הבא" אמר ניב, וקרץ לי.
"זה היה יפה מאוד!" אמרה איימי כשחזרתי לחדר המתמודדים.
"אני מסכים איתה" אמר מארק.
דיברנו כל אחד על מה שעשינו, בשלב מסוים גם מריאנה הצטרפה לשיחה בלי שהרגשנו.
"ועכשיו התוצאות!" אמר לפתע המנחה וכל המתמודדים העייפים קפצו ממקומם.
"והעולים לשלב הבא הם: בלה מהעיר ברוניקה דה קאפרו!" אמר המנחה ותמונה שלה הופיעה על המסך.
"גיין מהעיר גאסט!" המשיך השופט.
"מארק מהעיר הובימייף!"
"איימי מהעיר טווילאף!"
"מריאנה מהעיר מיומא!"
"גליה מהעיר סנוופוינט!"
"מרקוס מהעיר ורידיאן!"
"וג'ואי מהעיר טווילאף!"
התאכזבתי. אני לא בשמיניה. "לא נורא" ניחם אותי מארק.
"סליחה יש לי טעות" אמר לפתע השופט.
"זה לא ג'ואי, זה ג'ון. ג'ון מהעיר טווילאף"
"הקרבות לסיבוב הראשון יופיעו עכשיו על הלוח!"
כל התמונות של כל התמודדים התחילו להתערבל עד שלבסוף עמדו תמונות של כל שתי מתמודדים בתוך משבצת.
"אני נגדך" אמרה איימי למארק.
"אני נגד מרקוס הזה" אמרה מריאנה.
הסתכלתי על הלוח, התמונה שלי הייתה באותה משבצת עם התמונה של בלה.
"אני נגד בלה" אמרתי.
"בהצלחה לכולם" אמרתי. המתמודדים שלא עלו לסיבוב הראשון יצאו מהחדר, ונשארנו רק שמונה בחדר.
המשך יבוא...
שם הפרק הבא: פרק 14 – תחרות העיר ריבון (חלק ב')
[SIZE="3"][B][COLOR="Blue"]הערה חשובה[/COLOR][/B][/SIZE]
התחרות היא חמש חלקים, וזה הרבה, אז אם תגידו בתגובה שלכם שאתם רוצים שהפרק הבא יהיה פרק כפול (גם 14 וגם 15) אם יהיו מספיק אנשים שיגידו אני אעשה את זה...
כן
פרק ממש יפה מחכה לחלק הבא