בעקבות הסדרה החדשה של חיים הכט "מה אתם הייתם עושים ?" החלטתי לפתוח סדרה של דיונים בנושא.
נתחיל מהדבר שלפי דעתי הכי קשה להתערב;
אב מכה את בנו.
עם הייתם רואים אב שמבחינה פיזית הוא חזק מכה את בנו, אתם הייתם מתערבים ?
Printable View
בעקבות הסדרה החדשה של חיים הכט "מה אתם הייתם עושים ?" החלטתי לפתוח סדרה של דיונים בנושא.
אב מכה את בנו.
עם הייתם רואים אב שמבחינה פיזית הוא חזק מכה את בנו, אתם הייתם מתערבים ?
[quote][i]Originally posted by Ke$ha[/i]@Mar 14 2010, 02:43 PM
[b] בעקבות הסדרה החדשה של חיים הכט "מה אתם הייתם עושים ?" החלטתי לפתוח סדרה של דיונים בנושא.
אב מכה את בנו.
עם הייתם רואים אב שמבחינה פיזית הוא חזק מכה את בנו, אתם הייתם מתערבים ? [/b][/quote]
הייתי הולך אל האבא ודוחף אותו הצידה/צועק עליו.. תלוי במצב, במקום ואיך שהוא התנהג (בצורה חריפה או לא כל-כך נוראה)
תשמע, זה לא כקל כמו שזה נראה. שים לב שכשזו הייתה אימא התערבו ישר, אבל מהאבא אנשים פחדו, כי אולי הוא היה שולף עליהם סכין או מרביץ גם להם. חיים הכט הוא עיתונאי שאני בד"כ מעריך, אבל לדעתי הפעם הוא עושה דברים לא מוסריים.
אם אב היה מכה את בנו,קודם כל הייתי מדווח על כך למשטרה בטלפון ורק לאחר מכן,בא להגן על הבן ולבזבז את הזמן כמה שיותר עד שהמשטרה יגיעו..
כל אחד אומר לעצמו עכשיו בלב שהוא היה עושה משהו בנידון
אבל זה לא קל ,במיוחד כשאתה רואה אבא כל כך תוקפני וזועם
אני אישית לפחות הייתי מנסה ,
אהבתי את התוכנית מאוד .
דבר ראשון מתקשרים למשטרה ומנסים ליצור איזו שהיא הסחה לאבא המכה ולהרחיק משם את הילד עד להגעת המשטרה.
אם זה לא עובד פשוט להחזיק את הילד ולברוח משם לתוך חנות או בניין או ואטאבר העיקר להרחיק אותו מהאבא.
לריב עם האבא זה כמו רולטה רוסית. יכול להיות שיש לו סכין\אקדח בכיס. מה תעשו אז? ואני אומר את זה בתור אחד שסבור שהוא יכול להגן על עצמו. 11 שנה בקראטה, אבל אם יכוונו לי אקדח לראש מה אני אוכל לעשות? אתם צעירים, אתם לא חושבים על הדברים האלה...
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 15 2010, 12:41 PM
[b] לריב עם האבא זה כמו רולטה רוסית. יכול להיות שיש לו סכין\אקדח בכיס. מה תעשו אז? ואני אומר את זה בתור אחד שסבור שהוא יכול להגן על עצמו. 11 שנה בקראטה, אבל אם יכוונו לי אקדח לראש מה אני אוכל לעשות? אתם צעירים, אתם לא חושבים על הדברים האלה... [/b][/quote]
תראה,אם יש לו אקדח או סכין,אתקשר למשטרה ואנסה כמה שיותר לעקב אותו בדיבורים..כמובן שאקח לי איזה מקל ביד ולפני שהוא יספיק לכוון עליי את הנשק אני אכה בו בראשו ואגרום לו לזעזוע מוח.
בכל מקרה לרוב האבות אין אקדח אלא נגיד סכין אז זה דיי מקל עליי...
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 02:09 PM
[b] תראה,אם יש לו אקדח או סכין,אתקשר למשטרה ואנסה כמה שיותר לעקב אותו בדיבורים..כמובן שאקח לי איזה מקל ביד ולפני שהוא יספיק לכוון עליי את הנשק אני אכה בו בראשו ואגרום לו לזעזוע מוח.
בכל מקרה לרוב האבות אין אקדח אלא נגיד סכין אז זה דיי מקל עליי... [/b][/quote]
מאיפה אתה יודע אם יש לו אקדח? ואם בנאדם שולף עליך אקדח, אתה יכול לצאת מזה במכות, אבל לא בוודאות. עם סכין או מכות אפשר להחלץ אם אתה מספיק מאומן, אבל מול אקדח לא משנה כמה אתה מאומן, יש לך סיכוי של 50 50 לחיות.
אם הוא לא היה נראה איזה עבריין או מר עולם הייתי צועק עליו משהו בסגנון:"זה רק ילד!! מה אתה מרביץ לו?" ולוקח אליי את הילד שלא ייגע בו עד שהמשטרה תגיע.
[quote][i]Originally posted by SexStyle[/i]@Mar 16 2010, 06:18 PM
[b] אם הוא לא היה נראה איזה עבריין או מר עולם הייתי צועק עליו משהו בסגנון:"זה רק ילד!! מה אתה מרביץ לו?" ולוקח אליי את הילד שלא ייגע בו עד שהמשטרה תגיע. [/b][/quote]
זה כבר יותר הגיוני... אני חושב שאני הייתי מתקשר למשטרה, ואז מנסה למנוע מהאבא להרביץ לילד עד שהם יבואו. אם זה היה בחנות, אז לאבטחה, ובמקרה הזה זה היה עניין של שניות
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 16 2010, 06:23 PM
[b] מאיפה אתה יודע אם יש לו אקדח? ואם בנאדם שולף עליך אקדח, אתה יכול לצאת מזה במכות, אבל לא בוודאות. עם סכין או מכות אפשר להחלץ אם אתה מספיק מאומן, אבל מול אקדח לא משנה כמה אתה מאומן, יש לך סיכוי של 50 50 לחיות. [/b][/quote]
מה אתה מעדיף? להציל חיים או לברוח ולהשאיר את חבריך מאחור?
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 05:21 PM
[b] מה אתה מעדיף? להציל חיים או לברוח ולהשאיר את חבריך מאחור? [/b][/quote]
תיהיה ריאלי אחי,אם יגידו לי שלאבא יש אקדח אני ישר טס משם ואולי כשאני במרחק 100 מטר עושה טלפון למשטרה.
פחדן.
אני מעדיף להקריב את עצמי בשביל שהילד יחיה!
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 06:21 PM
[b] מה אתה מעדיף? להציל חיים או לברוח ולהשאיר את חבריך מאחור? [/b][/quote]
א. זה לא חבר, זה ילד שאני לא מכיר.
ב. זה לבחור ביני לבינו. יש ניסוי בסוציולוגיה שאומר שאתה וחבר שלך הולכים במדבר. החבר הכי טוב שלך. אתם רחוקים ממקור מים ובמימייה שלך יש מספיק מים כדי להגיע לשם. אבל אם שניכם תשתו לא יהיה מספיק. כלומר רק אחד מכם יכול להגיע. אז מה תעשה, תשתה אתה או שתתן לחבר שלך ותמות?
במקרה הזה,אף אחד לא ישתה,נתחרה עד שנגיע למקור המיים.תאמין לי אם שנינו נאמין בעצמנו ולא נשתה ובעזרת התחרותיות שלנו אנחנו נגיע למקור המיים ונעזור אחד לשני!
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 06:25 PM
[b] במקרה הזה,אף אחד לא ישתה,נתחרה עד שנגיע למקור המיים.תאמין לי אם שנינו נאמין בעצמנו ולא נשתה ובעזרת התחרותיות שלנו אנחנו נגיע למקור המיים ונעזור אחד לשני! [/b][/quote]
זה לא ככה. זה היפוטתי. אם תעשו את זה, שניכם תמותו
אז שנינו נמות,אני לא מעדיף לאבד את חברי הטוב ביותר או לאבד ואז למות אחריו...שנינו נמות באותו הזמן.
כל אחד מכבד את השני.כל אחד עוזר אחד לשני,זו חברות!
אחד למען כולם וכולם למען אחד!
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 06:30 PM
[b] אז שנינו נמות,אני לא מעדיף לאבד את חברי הטוב ביותר או לאבד ואז למות אחריו...שנינו נמות באותו הזמן.
כל אחד מכבד את השני.כל אחד עוזר אחד לשני,זו חברות!
אחד למען כולם וכולם למען אחד! [/b][/quote]
בסדר. אם זאת הגישה שלך. אין לי מה לומר יותר. אז תתאבד בשביל להציל אנשים. מחר יהיה עוד ילד שאבא שלו מכה אותו בקניון, אבל אף אחד לא יעשה כלום, כי אתה מת וכולם שמעו על זה אז הם מפחדים.
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 15 2010, 11:41 AM
[b] לריב עם האבא זה כמו רולטה רוסית. יכול להיות שיש לו סכין\אקדח בכיס. מה תעשו אז? ואני אומר את זה בתור אחד שסבור שהוא יכול להגן על עצמו. 11 שנה בקראטה, אבל אם יכוונו לי אקדח לראש מה אני אוכל לעשות? אתם צעירים, אתם לא חושבים על הדברים האלה... [/b][/quote]
פחחחחחח XDDD
גרמת לי להתפוצץ מצחוק, אתה מדבר כמו ילד בן 9, למה שיהיה לבן אדם אקדח עליו?
לא כל מי שמרביץ לילד שלו חייב להיות עבריין, לא שאני מצדיק את זה.
כולכם חושבים בהתאם לבוחן של התוכנית, אבל אם באמת הייתם רואים סיטואציה כזאת לא הייתם עושים כלום, נכון?
כולם ילדים בני 16- זה נושא ממש לא רלוונטי לכאן.
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 16 2010, 07:33 PM
[b] בסדר. אם זאת הגישה שלך. אין לי מה לומר יותר. אז תתאבד בשביל להציל אנשים. מחר יהיה עוד ילד שאבא שלו מכה אותו בקניון, אבל אף אחד לא יעשה כלום, כי אתה מת וכולם שמעו על זה אז הם מפחדים. [/b][/quote]
אולי אני יהיה מת,אבל אנשים אחרים ישמעו עליי ויהיה מישהו אחד כמוני שיציל אותו ;)
אז אל דאגה =]
ניתאי- אני עוד מעט בן 19, ואלכס בן 10000, אז שב בשקט יא צעיר.
אלכס- הבעיה שאם באמת היה קורה משהו כזה, זה לא היה מעודד אנשים להתערב, אלא גורם להם לא להתערב.
זה באמת קורה =]
העולם לא עד כדי כך אכזרי,לא כולם אכזריים...
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 07:01 PM
[b] זה באמת קורה =]
העולם לא עד כדי כך אכזרי,לא כולם אכזריים... [/b][/quote]
ברור שלא... HELL, הרוב לא אכזריים. אבל אתה מוכן לקחת סיכון? אם כן, בכיף. אני מעדיף לתת לאנשים שזאת העבודה שלהם לעשות אותה.
אם אתה לא תיקח סיכון אז לא יהיו אחרים שיקחו עבורך סיכון.
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 07:22 PM
[b] אם אתה לא תיקח סיכון אז לא יהיו אחרים שיקחו עבורך סיכון. [/b][/quote]
מה, אתה מעדיף להסתבך בקטטה עם מישהו שאין לך מושג מי הוא, במקום לפנות למשטרה או לאבטחה?
[quote][i]Originally posted by The Captain[/i]@Mar 16 2010, 07:25 PM
[b] כנסו לסיקורים בתרבות ובידור [/b][/quote]
את בטוחה שאת במקום הנכון?
כמובן שאפנה למשטרה,אבל כשאב נגיד מכה את בנו זה לא נקרא קטטה...
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 07:27 PM
[b] כמובן שאפנה למשטרה,אבל כשאב נגיד מכה את בנו זה לא נקרא קטטה... [/b][/quote]
מה זה קשור? נראה לך שהם לא יבואו? זה בדיוק כמו קטטה. אני מסכים שעד שהם באים, צריך למנוע ממנו להכות את הילד, אבל להסתבך איתו בקטטה זה מצב שאני לא רוצה להגיע אליו.
אם כך,אתה פחדן שלא יציל אפילו את המשפחה שלו או חבר שלו ולא שווה לעזור לך אם תהיה בסכנת חיים כי אתה פחדן אבל אני עוזר בכל מקרה גם לפחדנים כמוך
[quote][i]Originally posted by ~TyLeR~[/i]@Mar 16 2010, 07:31 PM
[b] אם כך,אתה פחדן שלא יציל אפילו את המשפחה שלו או חבר שלו ולא שווה לעזור לך אם תהיה בסכנת חיים כי אתה פחדן אבל אני עוזר בכל מקרה גם לפחדנים כמוך [/b][/quote]
אתה מוציא דברים מההקשר שלהם. אנחנו לא מדברים לא על משפחה, ולא על חברים, אנחנו מדברים על בנאדם אקראי ברחוב. זה כמובן לא אומר שמגיע לו לחטוף מכות וקללות מאבא שלו, אבל אני לא צריך להיפצע או למות בגלל זה. כי אם יש לו אקדח או סכין, סביר להניח שהוא לא ידקור או יירה בבן שלו. אבל בבן אדם אקראי שמשחק אותה סופרמן ויקפוץ עליו הוא לא יהסס. לכן דבר ראשון מתקשרים למשטרה או אם יש אבטחה קוראים לה. אם זה לוקח זמן, אני מעדיף להרגיע את הבנאדם מאשר להרביץ לו כמו מפגר. אם זה ייגרר למכות, לפחות אני ידעתי שניסיתי למנוע את זה