למרות שאני יודע שרוב הילדים פה בני 11- אני אעשה את הסקר הזה... מה הדעה הפוליטית שלכם? ימין או שמאל? ואין כזה דבר מרכז נוטה לימין מרכז נוטה לשמאל או מרכז (בשבילי מרכז= מישהו שמתכחש לדעות שלו)
Printable View
למרות שאני יודע שרוב הילדים פה בני 11- אני אעשה את הסקר הזה... מה הדעה הפוליטית שלכם? ימין או שמאל? ואין כזה דבר מרכז נוטה לימין מרכז נוטה לשמאל או מרכז (בשבילי מרכז= מישהו שמתכחש לדעות שלו)
ימין.
אני מזכיר - בלי ויכוחים בנושא.
לא הייתי קורא לזה וויכוח יותר דיון סוער...
בכל מקרה לא נראה לי שהרבה אנשים יגיבו פה או אפילו יטרחו להצביע כי זה סקר פומבי (כמובן) ויש לי הרגשה שהרבה פה מפחדים להביע את הדעות האמיתיות שלהם... (אל תשאלו אותי למה גם אני לא יודע)
ימין ואני גאה בזה!
מי שמפחד להביע את דעתו בימין או שמאל הוא כנראה גם מפחד להביע דעה בדברים אחרים (כגון ועד או דיון כיתתי)...
מרכז וזה לא מתכחש.
מרכז אומר, אני איפשהו באמצע.
כן, אני בעד מדינה פלסטינית. בגבולות 67. ואני בעד הבדואים בנגב, ועוד הרבה דברים.
אבל, אני לא בעד להפקיר את יושבי אריאל, אני בעד סיפוח גושי התנחלויות, אני בעד עונש מוות לרוצחים, ההסגר על עזה, ונגד עסקת שליט. והכי חשוב- אני בעד קפיטליזם (אבל לא קפיטליזם קיצוני, כמובן).
אני מאמין שבשתי הגישות יש חולשות. השמאל מתרפס והימין מנותק מהמציאות. אני מאמין שכל בני האדם שווים, וגם מאמין שצריך להרוג טרוריסטים, שהם בעיני אפילו לא בני אדם.
אני לא בעד תגי מחיר, ולא בעד היהודים שעושים דה-לגיטימציה לישראל בעולם. אני מרכז. ואני לא מתכחש ל"דעה האמיתית שלי". אבקש שתשנה את הבחירות בסקר כי הם פוגעות בי בתור איש מרכז. מרכז הוא לא מתכחש. מרכז זו דרך פוליטית כמו שמאל וימין.
[quote=Pizza;1241923]מרכז וזה לא מתכחש.
אבל, אני לא בעד להפקיר את יושבי אריאל, אני בעד סיפוח גושי התנחלויות, אני בעד עונש מוות לרוצחים, ההסגר על עזה, ונגד עסקת שליט. והכי חשוב- אני בעד קפיטליזם (אבל לא קפיטליזם קיצוני, כמובן).
אני מאמין שבשתי הגישות יש חולשות. השמאל מתרפס והימין מנותק מהמציאות. אני מאמין שכל בני האדם שווים, וגם מאמין שצריך להרוג טרוריסטים, שהם בעיני אפילו לא בני אדם.
אני לא בעד תגי מחיר, ולא בעד היהודים שעושים דה-לגיטימציה לישראל בעולם. אני מרכז. ואני לא מתכחש ל"דעה האמיתית שלי". אבקש שתשנה את הבחירות בסקר כי הם פוגעות בי בתור איש מרכז. מרכז הוא לא מתכחש. מרכז זו דרך פוליטית כמו שמאל וימין.[/quote]
הוצאת לי את המילים מהפה
[טוב נו לא באמת אבל אני חושב בערך אותו דבר]
בכלל, אני מוגדר (לא מגדיר את עצמי) כימני, אבל אלו הגדרות שטחיות וחיצוניות.
מי שמגדיר את עצמו לזרם מסויים בעצם ממציא לעצמו הגדרה שלא קיימת על זרם שלא קיים (אבל הדעה שלי חריגה טיפה).
יש קצת יותר מידי סטיגמות בהודעה שלך pizza
ימין זה לא תגי מחיר, ימין זה לא התנגדות לעסקת שליט, הימנים לא מנותקים מהמציאות.
יש ימנים כמו מה שהבאת נח נחים מפגרים... אבל רוב הימנים (ושאני אומר רוב אני מתכוון למעל ל85%)
נגד תגי מחיר מברכים את עסקת שליט ומחוברים מאוד למציאות שבה אי אפשר לחיות בשלום עם צד אחד מעונין להשמיד את הצד השני ועוד מפרסמים את זה ב"אומות המאוחדות" (האו"ם). (ראה נאומי אבו מאזן ואחמדינג'ד מעל בימת האו"ם)
כנ"ל יש מס' סטיגמות על השמאלנים אבל אני מקוה שמישהו אחר כבר יעשה את העבודה.
[QUOTE=Pizza;1241923]מרכז וזה לא מתכחש.
אני לא בעד תגי מחיר, ולא בעד היהודים שעושים דה-לגיטימציה לישראל בעולם. אני מרכז. ואני לא מתכחש ל"דעה האמיתית שלי". אבקש שתשנה את הבחירות בסקר כי הם פוגעות בי בתור איש מרכז. מרכז הוא לא מתכחש. מרכז זו דרך פוליטית כמו שמאל וימין.[/QUOTE]
אין כזה דבר מרכז מצטער להגיד לך. עכשיו אני אשאל למה ימנים מנותקים מהמציאות?
עוד משהו עם כבר משחקים עם סטיגמות למה שאני לא אדביק סטיגמה על ה"מרכזיים"?
אם [B]אתה[/B] אמור לייצג את המרכז אז כשאתה כותב: "אני בעד מדינה פלסטינית. בגבולות 67." דבר שכל שמאלני חורט על דגלו אז בעצם המרכז הוא דומה לשמאל... רשמת שאתה לא בעד הפקרת אריאל וההתנחלויות אבל ע"י תמיכה בחזרה לקווי 67 [B][COLOR=red][U]אתה מפקיר את כל המדינה![/U][/COLOR][/B]
[B][U][COLOR=#ff0000][/COLOR][/U][/B]
[B][U][COLOR=#ff0000][/COLOR][/U][/B]
[COLOR=dimgray]נ.ב. רותם אני יודע שאמרת בלי ויכוחים אבל זה קצת קשה לנו... אז סליחה.[/COLOR]
[quote=Picho;1241987]יש קצת יותר מידי סטיגמות בהודעה שלך pizza
ימין זה לא תגי מחיר, ימין זה לא התנגדות לעסקת שליט, הימנים לא מנותקים מהמציאות.
יש ימנים כמו מה שהבאת נח נחים מפגרים... אבל רוב הימנים (ושאני אומר רוב אני מתכוון למעל ל85%)
נגד תגי מחיר מברכים את עסקת שליט ומחוברים מאוד למציאות שבה אי אפשר לחיות בשלום עם צד אחד מעונין להשמיד את הצד השני ועוד מפרסמים את זה ב"אומות המאוחדות" (האו"ם). (ראה נאומי אבו מאזן ואחמדינג'ד מעל בימת האו"ם)
כנ"ל יש מס' סטיגמות על השמאלנים אבל אני מקוה שמישהו אחר כבר יעשה את העבודה.[/quote]
אה, אני עם הסטיגמות?
הימנים ועוד איך מנותקים. זאת האמת.
יש בכלל משהו מאוד ילדותי בגישה הימנית. בגישה של "אכלו לי שתו לי".
לא יזיק לכם קצת ענווה. וגם אולי קצת שכל. אחמדינג'ד הוא סתם זבל שאף אחד לא מקשיב לו.
איראן לא באמת שונאים יהודים, הם פשוט מנסים לקבל נקודות זכות אצל הערבים, וזה עובד.
הכי קל בעולם להפוך להיות בעל השפעה על הערבים דרך ישראל. ובקשר לאבו-מאזן-
אם אתה באמת מעוניין בשלום, אתה צריך להבין שאין בררה. לא יהיה מנהיג פלסטיני שיודה שהוא עומד להכיר במדינת ישראל כיהודית ולוותר על זכות השיבה, כמו שלא יהיה מנהיג ישראלי שיודה שהוא עומד לפנות את כל ההתנחלויות ולפעול למען שילוב ערביי ישראל בחברה היהודית.
ואני מודה על הסטיגמות על השמאלנים, ואני מסכים עם רובן. אמרתי לך-אני מרכז. ואני לא מוכן שתנסה להפוך אותי לשמאלן. אני לא מסכים עם הסוציאליזם ובלהתרפס לפני ערבים.
[quote=Conscript;1241992]אין כזה דבר מרכז מצטער להגיד לך. עכשיו אני אשאל למה ימנים מנותקים מהמציאות?[/quote]
יש דבר כזה, ואני ועוד הרבה אנשים שנתנו 30 מנדטים לקדימה מבטאים את זה.
וימנים מנותקים מהמציאות, זו האמת.
להגיד "אין עלינו והעולם יכול לקפוץ" זה להיות מנותק מהמציאות. להגיד "מי צריך את הטורקים" זה להיות קצר-רואי. להגיד "בוא נצא למלחמה במצרים ונחזיר את סיני" זאת טיפשות.
ולחלל קברים של ערבים רק כי "הם עשו לנו קודם" זה ילדותיות.
[quote=Picho;1241999]עוד משהו עם כבר משחקים עם סטיגמות למה שאני לא אדביק סטיגמה על ה"מרכזיים"?
אם [B]אתה[/B] אמור לייצג את המרכז אז כשאתה כותב: "אני בעד מדינה פלסטינית. בגבולות 67." דבר שכל שמאלני חורט על דגלו אז בעצם המרכז הוא דומה לשמאל... רשמת שאתה לא בעד הפקרת אריאל וההתנחלויות אבל ע"י תמיכה בחזרה לקווי 67 [B][COLOR=red][U]אתה מפקיר את כל המדינה![/U][/COLOR][/B]
[COLOR=dimgray]נ.ב. רותם אני יודע שאמרת בלי ויכוחים אבל זה קצת קשה לנו... אז סליחה.[/COLOR][/quote]
נו באמת. זו הבעיה של המרכז. הימני מסתכל ואומר "זה שמאל" והשמאלן מסתכל ואומר "זה ימין".
ומה מפקיר את כל המדינה? אני אומר שלדעתי לפלסטינים מגיע מדינה. עזוב את העבר, בתור אחד שקיבל 95 בבגרות בהיסטוריה אני די בטוח שאני יודע אותו יותר טוב ממך. אני מדבר על המצב כיום שבו יש עם ביהודה ושומרון שדורש עצמאות ואי אפשר באמת להרוג אותו או לגרשו.
מפקיר את המדינה? לא. ממש לא. ובכלל, חשבתי שאתם הימנים הם אלה שמאמינים בכוח של צה"ל ושהוא כל יכול. אם הוא כל יכול, הוא יסתדר בגבולות 67. במיוחד אם מדינת הפלסטינים תהיה מדינה נחשלת שתלויה במדינת ישראל (והיא תהיה, אני מבטיח לך).
וד"א, אם אני שמאלני, איך אני לאומן? וכן. אני לאומן. אני חשבתי ועדיין חושב הרבה על שנת שירות ועוד כמה שנות קבע בצה"ל. אני מתרגש כשאני שומע את התקווה ואם היית רואה איזו תגובות אני רושם באתרים בינלאומיים לערבים ולאירופאים שהלכו שבי אחר התעמולה הארסית של הפלסטינים לא היית מפקפק בזה.
המרכז לא דומה לשמאל ולא לימין. הוא גם לא מתכחש לשום דבר. הוא פשוט מאמין שיש היגיון בשתי הגישות.
וד"א, הנושא הזה מועד לויכוחים. זה ברור כבר מראש.
אם רותם לא רוצה ויכוחים, שינעל אותו כבר עכשיו.
[QUOTE=Pizza;1242038]אה, אני עם הסטיגמות?
הימנים ועוד איך מנותקים. זאת האמת.
יש בכלל משהו מאוד ילדותי בגישה הימנית. בגישה של "אכלו לי שתו לי".
לא יזיק לכם קצת ענווה. וגם אולי קצת שכל. אחמדינג'ד הוא סתם זבל שאף אחד לא מקשיב לו.
איראן לא באמת שונאים יהודים, הם פשוט מנסים לקבל נקודות זכות אצל הערבים, וזה עובד.
הכי קל בעולם להפוך להיות בעל השפעה על הערבים דרך ישראל. ובקשר לאבו-מאזן-
אם אתה באמת מעוניין בשלום, אתה צריך להבין שאין בררה. לא יהיה מנהיג פלסטיני שיודה שהוא עומד להכיר במדינת ישראל כיהודית ולוותר על זכות השיבה, כמו שלא יהיה מנהיג ישראלי שיודה שהוא עומד לפנות את כל ההתנחלויות ולפעול למען שילוב ערביי ישראל בחברה היהודית.
ואני מודה על הסטיגמות על השמאלנים, ואני מסכים עם רובן. אמרתי לך-אני מרכז. ואני לא מוכן שתנסה להפוך אותי לשמאלן. אני לא מסכים עם הסוציאליזם ובלהתרפס לפני ערבים.
יש דבר כזה, ואני ועוד הרבה אנשים שנתנו 30 מנדטים לקדימה מבטאים את זה.
וימנים מנותקים מהמציאות, זו האמת.
להגיד "אין עלינו והעולם יכול לקפוץ" זה להיות מנותק מהמציאות. להגיד "מי צריך את הטורקים" זה להיות קצר-רואי. להגיד "בוא נצא למלחמה במצרים ונחזיר את סיני" זאת טיפשות.
ולחלל קברים של ערבים רק כי "הם עשו לנו קודם" זה ילדותיות.
נו באמת. זו הבעיה של המרכז. הימני מסתכל ואומר "זה שמאל" והשמאלן מסתכל ואומר "זה ימין".
ומה מפקיר את כל המדינה? אני אומר שלדעתי לפלסטינים מגיע מדינה. עזוב את העבר, בתור אחד שקיבל 95 בבגרות בהיסטוריה אני די בטוח שאני יודע אותו יותר טוב ממך. אני מדבר על המצב כיום שבו יש עם ביהודה ושומרון שדורש עצמאות ואי אפשר באמת להרוג אותו או לגרשו.
מפקיר את המדינה? לא. ממש לא. ובכלל, חשבתי שאתם הימנים הם אלה שמאמינים בכוח של צה"ל ושהוא כל יכול. אם הוא כל יכול, הוא יסתדר בגבולות 67. במיוחד אם מדינת הפלסטינים תהיה מדינה נחשלת שתלויה במדינת ישראל (והיא תהיה, אני מבטיח לך).
וד"א, אם אני שמאלני, איך אני לאומן? וכן. אני לאומן. אני חשבתי ועדיין חושב הרבה על שנת שירות ועוד כמה שנות קבע בצה"ל. אני מתרגש כשאני שומע את התקווה ואם היית רואה איזו תגובות אני רושם באתרים בינלאומיים לערבים ולאירופאים שהלכו שבי אחר התעמולה הארסית של הפלסטינים לא היית מפקפק בזה.
המרכז לא דומה לשמאל ולא לימין. הוא גם לא מתכחש לשום דבר. הוא פשוט מאמין שיש היגיון בשתי הגישות.
וד"א, הנושא הזה מועד לויכוחים. זה ברור כבר מראש.
אם רותם לא רוצה ויכוחים, שינעל אותו כבר עכשיו.[/QUOTE]
ואתה אומר שימינים מנותקים.
מה בדיוק חסר לערבים שהם רוצים מדינה ממש כאן? יש חמש מדינות ערביות, גדולות משטח ישראל בהרבה, מסביבינו, יש להם די והותר שטח.
ושכחת כבר את נצרים? את גוש קטיף? שטחים ענקיים של אדמה ניתנו לפלסטניים, ומה קרה? איפה שהיהודים הוציאו ירוק, ואת תוצרת החקלאות הטובה בארץ, עכשיו הדבר היחיד שם זה חולות, שממה, בשביל מה הם רצו את השטחים האלה?
הדבר היחיד שיצא מזה זה שעכשיו הם רוצים עוד חלק נוסף ממדינת ישראל, מהמדינה שה' הבטיח לנו. וזה חבל.
[quote=RabbiKingler;1242045]ואתה אומר שימינים מנותקים.
מה בדיוק חסר לערבים שהם רוצים מדינה ממש כאן? יש חמש מדינות ערביות, גדולות משטח ישראל בהרבה, מסביבינו, יש להם די והותר שטח.
ושכחת כבר את נצרים? את גוש קטיף? שטחים ענקיים של אדמה ניתנו לפלסטניים, ומה קרה? איפה שהיהודים הוציאו ירוק, ואת תוצרת החקלאות הטובה בארץ, עכשיו הדבר היחיד שם זה חולות, שממה, בשביל מה הם רצו את השטחים האלה?
הדבר היחיד שיצא מזה זה שעכשיו הם רוצים עוד חלק נוסף ממדינת ישראל, מהמדינה שה' הבטיח לנו. וזה חבל.[/quote]
הם גרים כאן. זה מה שהם רוצים. כמו שאתה נולדת כאן, גם הם.
גם הם מרגישים שייכות לכאן, ולא למצרים, סוריה או ערב הסעודית.
לא משנה שמשם הם הגיעו, העובדות בשטח שהם מרגישים שייכות לפה.
מרגע שהם הוכיחו שהם מוכנים למות עבור האדמה הזאת, אי אפשר להגיד שאין להם זכות עליה.
זה כמו שאני אשאל למה היהודים רוצים את הנגב והגליל? בתור אחד שגר בגליל אני יכול להגיד לך שגם פה שממה, כלום. רק עכשיו בונים ביישוב שלי קניון. 60 ומשהו שנה אחרי קום המדינה.
אבל למה אנחנו רוצים את הנגב והגליל? כי יש לנו קשר לאדמה הזאת. זאת האדמה שאנחנו קשורים אליה ונלחמנו ומתנו עליה זה אלפי שנים.
ואני לא אכנס עכשיו לענייני אמונה, ואני מקווה שתכבד את החלטתי.
[QUOTE=Pizza;1242060]הם גרים כאן. זה מה שהם רוצים. כמו שאתה נולדת כאן, גם הם.
גם הם מרגישים שייכות לכאן, ולא למצרים, סוריה או ערב הסעודית.
לא משנה שמשם הם הגיעו, העובדות בשטח שהם מרגישים שייכות לפה.
מרגע שהם הוכיחו שהם מוכנים למות עבור האדמה הזאת, אי אפשר להגיד שאין להם זכות עליה.
זה כמו שאני אשאל למה היהודים רוצים את הנגב והגליל? בתור אחד שגר בגליל אני יכול להגיד לך שגם פה שממה, כלום. רק עכשיו בונים ביישוב שלי קניון. 60 ומשהו שנה אחרי קום המדינה.
אבל למה אנחנו רוצים את הנגב והגליל? כי יש לנו קשר לאדמה הזאת. זאת האדמה שאנחנו קשורים אליה ונלחמנו ומתנו עליה זה אלפי שנים.
ואני לא אכנס עכשיו לענייני אמונה, ואני מקווה שתכבד את החלטתי.[/QUOTE]
זה יותר מזה.
אותם ערבים שעבדו קודם בחקלאות בגוש קטיף בשביל היהודים, ניכנסו לאותם מכשירים בדיוק ולאותן חממות לאחר גירוש היהודים. אבל נחש מה? מאותה שנה רמת היבולים שלהם ירדה מהאיכות הכי גבוהה בארץ ל... אפס! שום תוצרים.
אצלך מפתחים עדיין, נכון, אומנם הפיתוח בגליל הוא נמוך מבשאר הארץ, אבל עדיין מפתחים.
ולגבי קשר לאדמה ספציפית, גם למתנחלים יש קשר לאותה אדמה בדיוק שממנה רוצים לגרש אותם ולהקים שם מדינה לפלסטינים שיבואו להתישב שם, כאלה שמעולם לא גרו שם.
[QUOTE=RabbiKingler;1242045]ואתה אומר שימינים מנותקים.
הדבר היחיד שיצא מזה זה שעכשיו הם רוצים עוד חלק נוסף ממדינת ישראל, מהמדינה שה' הבטיח לנו. וזה חבל.[/QUOTE]
מה חסר להם ?
מדינה.
כל כך מצחיק אותי שאומרים הבטיחו לנו הם גרים פה בדיוק כמו שאתה גר פה, הבטיחו לישראל שטחים הרבה יותר גדולים גם שם אנחנו צריכים להיות ?
וכן יש דבר כזה מרכז מה שאתה עשית זה לכפות דעה עלינו.
ימין
[quote=RabbiKingler;1242067]זה יותר מזה.
אותם ערבים שעבדו קודם בחקלאות בגוש קטיף בשביל היהודים, ניכנסו לאותם מכשירים בדיוק ולאותן חממות לאחר גירוש היהודים. אבל נחש מה? מאותה שנה רמת היבולים שלהם ירדה מהאיכות הכי גבוהה בארץ ל... אפס! שום תוצרים.
אצלך מפתחים עדיין, נכון, אומנם הפיתוח בגליל הוא נמוך מבשאר הארץ, אבל עדיין מפתחים.
ולגבי קשר לאדמה ספציפית, גם למתנחלים יש קשר לאותה אדמה בדיוק שממנה רוצים לגרש אותם ולהקים שם מדינה לפלסטינים שיבואו להתישב שם, כאלה שמעולם לא גרו שם.[/quote]
אז כנראה שזה לא היה לאותם מכשירים ולאותם חממות. והתגובה שלך נגועה בגזענות כמעט, לידיעתך.
והפלסטינים לא מפתחים? מפתחים. אבל תשאל כל פלסטיני ברחוב ותגלה שכמו בכל מדינה נחשלת אצל הפלסטינים יש שחיתויות גדולות מאוד. בגלל זה הפיתוח שלהם נמוך יותר מבנגב ובגליל. אבל לפי השמועות רמאללה התפתחה מאוד יפה בשנים האחרונות.
ובקשר למתנחלים, זה כבר עניין אחר. העובדה היא שהם אומנם קשורים לאדמה ריקה, אבל האדמה הזאת מוקפת באדמה פלסטינית. זה לא בטיחותי, ואני לא מוכן שישלמו מהכיס שלי בשביל שאיזה בחור יוכל לחיות על גבעה בלב המדינה הפלסטינית. אז אולי למתנחלים יש זכות על האדמה, אבל רק בתנאי שהם יסכימו לגור בשקט במדינה הפלסטינית. ואני כבר יודע שאתה עומד להגיד לי על כמה אנטישמים מהרשות שאמרו שהם לא רוצים יהודים בפלסטין, עזוב אותם. הם טיפשים וגזענים.
לפחות בפורום הזה אין שמאלנים מטומטמים...
מרכז
[QUOTE=yairb1a;1242087]לפחות בפורום הזה אין שמאלנים מטומטמים...[/QUOTE]
חוץ מההודעה הזאת, כל ההודעות פה מקובלות עלי. אתם דנים בנושא אבל בלי לרדת לרמות של קללות ומריבות אישיות. ראה הוזהרת.
[QUOTE=Pizza;1242084]אז כנראה שזה לא היה לאותם מכשירים ולאותם חממות. והתגובה שלך נגועה בגזענות כמעט, לידיעתך.
והפלסטינים לא מפתחים? מפתחים. אבל תשאל כל פלסטיני ברחוב ותגלה שכמו בכל מדינה נחשלת אצל הפלסטינים יש שחיתויות גדולות מאוד. בגלל זה הפיתוח שלהם נמוך יותר מבנגב ובגליל. אבל לפי השמועות רמאללה התפתחה מאוד יפה בשנים האחרונות.
ובקשר למתנחלים, זה כבר עניין אחר. העובדה היא שהם אומנם קשורים לאדמה ריקה, אבל האדמה הזאת מוקפת באדמה פלסטינית. זה לא בטיחותי, ואני לא מוכן שישלמו מהכיס שלי בשביל שאיזה בחור יוכל לחיות על גבעה בלב המדינה הפלסטינית. אז אולי למתנחלים יש זכות על האדמה, אבל רק בתנאי שהם יסכימו לגור בשקט במדינה הפלסטינית. ואני כבר יודע שאתה עומד להגיד לי על כמה אנטישמים מהרשות שאמרו שהם לא רוצים יהודים בפלסטין, עזוב אותם. הם טיפשים וגזענים.[/QUOTE]
שישלמו מהכיס שלך? האנשים האלו מסתכנים ומוסרים את הנפש שלהם ובזכות זה אתה מוגן יותר.
תחשוב על זה, אתה אומר שזה לא בטיחותי לחיות בין כל כך הרבה שטח עויין, אבל מה שאתה עושה בגירוש זה רק להגדיל את כמות השטח העויין סביב ישראל. סליחה שאני לא מוכן לשלם על זה.
ומסתבר שאנחנו (המדינה) לא חושבת לא כמוני, ולא כמוך. לדעתה יש לערבים יותר זכויות על הארץ מאשר לערבים, וזה בכלל עצוב.
מפנים ישוב שנבנה על "אדמות פרטיות" שכביכול שיכות לצאצאיו של מלך ירדן, דבר שאפילו לפי החוק הירדני לא נכון, לעומת זאת, אם זה ערבים שהתיישבו על אדמה יהודית פרטית, חסר למי שיגע בהםץ.
וזה לא שלמתנחלים יש זכות על האדמה. בזכותם לכל ישראל יש זכות על האדמה, לפלסטינים לא הייתה שום טענת ביסוס למדינה, הייתה להם בתוכנית החלוקה של האו"ם, הם הרסו אותה כשהם יצאו למתקפה על ישראל במטרה למחוק אותנו.
תאמין לי, יהיה הרבה יותר טוב לפלסטינים תחת משטר ישראלי מאשר תחת משטר ערבי (שישלט על ידי אירגון טרור מן הסתם). ובטח שפלסטינים תחת משטר ישראלי יזכו לשגשוג ולהבנה רבה בהרבה מיהודים שחיים בריבונית ערבית, תאמין לי שקשה להאמין שהם יצאו חיים (כן, מיד יפי הנפש האלה).
[quote=RabbiKingler;1242152]שישלמו מהכיס שלך? האנשים האלו מסתכנים ומוסרים את הנפש שלהם ובזכות זה אתה מוגן יותר.
תחשוב על זה, אתה אומר שזה לא בטיחותי לחיות בין כל כך הרבה שטח עויין, אבל מה שאתה עושה בגירוש זה רק להגדיל את כמות השטח העויין סביב ישראל. סליחה שאני לא מוכן לשלם על זה.
ומסתבר שאנחנו (המדינה) לא חושבת לא כמוני, ולא כמוך. לדעתה יש לערבים יותר זכויות על הארץ מאשר לערבים, וזה בכלל עצוב.
מפנים ישוב שנבנה על "אדמות פרטיות" שכביכול שיכות לצאצאיו של מלך ירדן, דבר שאפילו לפי החוק הירדני לא נכון, לעומת זאת, אם זה ערבים שהתיישבו על אדמה יהודית פרטית, חסר למי שיגע בהםץ.
וזה לא שלמתנחלים יש זכות על האדמה. בזכותם לכל ישראל יש זכות על האדמה, לפלסטינים לא הייתה שום טענת ביסוס למדינה, הייתה להם בתוכנית החלוקה של האו"ם, הם הרסו אותה כשהם יצאו למתקפה על ישראל במטרה למחוק אותנו.
תאמין לי, יהיה הרבה יותר טוב לפלסטינים תחת משטר ישראלי מאשר תחת משטר ערבי (שישלט על ידי אירגון טרור מן הסתם). ובטח שפלסטינים תחת משטר ישראלי יזכו לשגשוג ולהבנה רבה בהרבה מיהודים שחיים בריבונית ערבית, תאמין לי שקשה להאמין שהם יצאו חיים (כן, מיד יפי הנפש האלה).[/quote]
מוגן יותר? ממה בדיוק? אני לא רואה איך הם מצילים את הנפש שלי.
הם רק מעצבנים את הערבים, מלבים את שנאתם וזה מגיע בסופו של דבר אלינו, תושבי ישראל.
שטח עוין? חוץ מסוריה ולבנון ועוד מדינות כמוהם, אחרי הקמת המדינה הפלסטינית לא יהיה לערבים תירוץ לשנוא אותנו. תאמין לי. לערב הסעודית לא תהיה. לא למדינות המפרץ, ולא למדינות צפון אפריקה, תורכיה ועוד רבות וטובות. ואמרתי כבר. בקטעים כאלה לא משנה העבר, לפי האמת ההיסטורית אין לערבים באמת זכות של ממש על הארץ, אני מדבר על העובדות בשטח שאומרות שיש כמה מיליונים של פלסטינים שרוצים מדינה. לא משנה אם הייתה להם או לא.
בקשר לזה שיהיה להם יותר טוב תחת שלטון ישראלי, אני מסכים. בהרבה. אם פלסטיני ישאל אותי אני אגיד לו שתכלס עדיף להם ללכת על אוטונומיה ולא על מדינה. אבל הם רוצים מדינה, בסדר, תן להם להרוס את עצמם.
[QUOTE=yairb1a;1242087]לפחות בפורום הזה אין שמאלנים מטומטמים...[/QUOTE]
למה לקלל?
ודרך אגב אתה לא יודע כמה יש...
פיצה...
אחרי שהם יקבלו את המדינה שלהם מה נראלך שהם ירצו? עוד שטחים, עוד ועוד ועוד! ויצאו לעוד מלחמות...
[QUOTE=Pizza;1242287]מוגן יותר? ממה בדיוק? אני לא רואה איך הם מצילים את הנפש שלי.
הם רק מעצבנים את הערבים, מלבים את שנאתם וזה מגיע בסופו של דבר אלינו, תושבי ישראל.
שטח עוין? חוץ מסוריה ולבנון ועוד מדינות כמוהם, אחרי הקמת המדינה הפלסטינית לא יהיה לערבים תירוץ לשנוא אותנו. תאמין לי. לערב הסעודית לא תהיה. לא למדינות המפרץ, ולא למדינות צפון אפריקה, תורכיה ועוד רבות וטובות.[/QUOTE]
הם לא רק מעצבנים את הערבים, זה שטח של מדינת ישראל- מותר לגור שם. אתה לא יכול שיהיה מקום ללא בעלות: או שזה שלנו או שלהם. בינתיים זה שלנו.
הערבים לא צריכים תירוץ לשנוא אותנו. וגם אם הם כן צריכים יש להם מספיק (ששת הימים, לבנון ה1,2...המשט). זה לא שהם יושבים וחושבים: "בואו נמצא תירוץ לשנוא את ישראל...". הם תמיד ישנאו. ככה זה, העם היהודי תמיד היה נרדף ולא רצוי אצל חלק מהעמים. כשתהיה מדינה פלסטינית היא תוכל להתחמש טוב יותר בעזרת מדינות ערב, ואז אפילו לצאת למלחמה.
אני קורא לעצמי שמאלני שמאמין בזכות היהודים להתיישב בכל חלקי הארץ Xd
[QUOTE=Machine X;1242315]אני קורא לעצמי שמאלני שמאמין בזכות היהודים להתיישב בכל חלקי הארץ Xd[/QUOTE]
המהות השמאלנית היא לעבור לגבולות 67... אז אתה כנראה לא שמאלני...
בואו ניקח לדוגמא את עזה... למה אנחנו מביאים להם מים? מזון? אנחנו חייבים להם משהו? אם רע להם כלכך בעזה אני מציע שיעברו לאיזה מדינה ערבית כמו מצריים או משהו...
[QUOTE=Conscript;1242317]המהות השמאלנית היא לעבור לגבולות 67... אז אתה כנראה לא שמאלני...
בואו ניקח לדוגמא את עזה... למה אנחנו מביאים להם מים? מזון? אנחנו חייבים להם משהו? אם רע להם כלכך בעזה אני מציע שיעברו לאיזה מדינה ערבית כמו מצריים או משהו...[/QUOTE]
האמת בזה אתה צודק...אם כל כך רע להם-שידאגו לעצמם.
מתכחש, ואני לא מתכוון לשום מרכז אלא למתכחש בלבד.
אין לי ראש לזה, אני רוצה לחיות בדרך שלי וזה בכלל לא מעניין אותי אם מגיע לערבים שטחים או לא. זה לא משהו שאני רוצה להשפיע בו ואני מעדיף להשאיר את זה לאנשים שמתעסקים בזה.
[quote=Conscript;1242311]
פיצה...
אחרי שהם יקבלו את המדינה שלהם מה נראלך שהם ירצו? עוד שטחים, עוד ועוד ועוד! ויצאו לעוד מלחמות...[/quote]
אתה רואה את זה באופן פשטני כשזה מאוד מורכב.
לא. הם לא יבקשו עוד ועוד. זה ניתוח מאוד ילדותי של המצב. הם לא חיות. הם לא חזירים.
הם לא יצאו לעוד מלחמות וירצו עוד שטחים. במקרה הכי גרוע יהיו מהומות, אבל מלחמה טוטאלית? לא.
[quote=Ace Ventura;1242313]הם לא רק מעצבנים את הערבים, זה שטח של מדינת ישראל- מותר לגור שם. אתה לא יכול שיהיה מקום ללא בעלות: או שזה שלנו או שלהם. בינתיים זה שלנו.
הערבים לא צריכים תירוץ לשנוא אותנו. וגם אם הם כן צריכים יש להם מספיק (ששת הימים, לבנון ה1,2...המשט). זה לא שהם יושבים וחושבים: "בואו נמצא תירוץ לשנוא את ישראל...". הם תמיד ישנאו. ככה זה, העם היהודי תמיד היה נרדף ולא רצוי אצל חלק מהעמים. כשתהיה מדינה פלסטינית היא תוכל להתחמש טוב יותר בעזרת מדינות ערב, ואז אפילו לצאת למלחמה.[/quote]
זה לא שטח של מדינת ישראל. זו בדיוק הבעיה.
השטח מצוי תחת ריבונות ישראלית, אבל לא סופח לישראל, בניגוד לרמת הגולן ומזרח ירושלים.
זו הסיבה היחידה שהממשלה מפנה התנחלויות- זו עבירה על החוקים הבינלאומיים והמקומיים.
מדינות ערב לא יחמשו את המדינה הפלסטינית, אפילו לא יתמכו בהן כלכלית. אין להם אינטרס ובכלל, יש להם דברים יותר חשובים על הראש. למשל (רק זורק רעיון) להתחיל לטפל באזרחים שלהם לפני שהם זורקים אותם לעזאזל. ובקשר לזה שתמיד ישנאו אותנו, זה טיפשי. יש הרבה מדינות שלא בהכרח אוהבות יהודים אבל הם חברות טובות של ישראל. ייקח להם זמן, אבל אם יהיה הרבה זמן של שקט הם ירגעו וישכחו שהם שנאו פעם יהודים. בסך הכל, הנטייה הטבעית של אדם היא לשלום ולא למלחמה.
[quote=Machine X;1242315]אני קורא לעצמי שמאלני שמאמין בזכות היהודים להתיישב בכל חלקי הארץ Xd[/quote]
אז כנראה שאתה מרכז או מרכז-ימין.
שמאל
[QUOTE=Pizza;1242327]
זה לא שטח של מדינת ישראל. זו בדיוק הבעיה.
השטח מצוי תחת ריבונות ישראלית, אבל לא סופח לישראל, בניגוד לרמת הגולן ומזרח ירושלים.
זו הסיבה היחידה שהממשלה מפנה התנחלויות- זו עבירה על החוקים הבינלאומיים והמקומיים.
מדינות ערב לא יחמשו את המדינה הפלסטינית, אפילו לא יתמכו בהן כלכלית. אין להם אינטרס ובכלל, יש להם דברים יותר חשובים על הראש. למשל (רק זורק רעיון) להתחיל לטפל באזרחים שלהם לפני שהם זורקים אותם לעזאזל. ובקשר לזה שתמיד ישנאו אותנו, זה טיפשי. יש הרבה מדינות שלא בהכרח אוהבות יהודים אבל הם חברות טובות של ישראל. ייקח להם זמן, אבל אם יהיה הרבה זמן של שקט הם ירגעו וישכחו שהם שנאו פעם יהודים. בסך הכל, הנטייה הטבעית של אדם היא לשלום ולא למלחמה.[/QUOTE]
הוא תחת ריבונות ישראלית= שטח של ישראל. לא חשוב איך הוא תחת ריבונות ישראל וכו'. עובדה.
למדינות ערב כן יש אינטרס לחמש והוא- הם שונאים אותנו. הם לא רוצים שנהיה פה, אז הם יעשו את זה דרך המדינה הפלסטינית. הם שונאים אותנו לא כי כבשנו שטח של פלסטינים מסכנים, אלא כי כבשנו אותם, לחמנו בהם, סתם שונאים ציונים וכו'.
כל עוד אתה פה הם לא ישכחו אותנו. הם רק רוצים להרוג אותנו. (אני מדבר על מדינות ערב). הנטיה הטבעית של אדם היא לשלום-זה נכון. אבל בין ישראל למדינות ערב יש גורם- שנאה- שגורם לנו לא לפנות אל דרך השלום בתור נטייה טבעית.(כי היא לא טבעית יש גורם אחר, מקווה שהסברתי את זה טוב). בני אדם ובמיוחד קבוצות גדולות לא ממהרות לשכוח ולסלוח.
[QUOTE=Ace Ventura;1242341]הוא תחת ריבונות ישראלית= שטח של ישראל. לא חשוב איך הוא תחת ריבונות ישראל וכו'. עובדה.
למדינות ערב כן יש אינטרס לחמש והוא- הם שונאים אותנו. הם לא רוצים שנהיה פה, אז הם יעשו את זה דרך המדינה הפלסטינית. הם שונאים אותנו לא כי כבשנו שטח של פלסטינים מסכנים, אלא כי כבשנו אותם, לחמנו בהם, סתם שונאים ציונים וכו'.
כל עוד אתה פה הם לא ישכחו אותנו. הם רק רוצים להרוג אותנו. (אני מדבר על מדינות ערב). הנטיה הטבעית של אדם היא לשלום-זה נכון. אבל בין ישראל למדינות ערב יש גורם- שנאה- שגורם לנו לא לפנות אל דרך השלום בתור נטייה טבעית.(כי היא לא טבעית יש גורם אחר, מקווה שהסברתי את זה טוב). בני אדם ובמיוחד קבוצות גדולות לא ממהרות לשכוח ולסלוח.[/QUOTE]
אבל שאתה מוקף בערבים,שכל יום מנסים לפגוע בך זה מצריך יותר הגנה,יותר כוחות באיזור הזה,יותר הרוגים פשוט יותר השקעה וביזבוז משאבים וחיי אנוש.
אני מרכז וקצת ימני,וחוץ מהקטע של גבולות 67,אני חושב בדיוק כמו פיצה.
[quote=Ace Ventura;1242341]הוא תחת ריבונות ישראלית= שטח של ישראל. לא חשוב איך הוא תחת ריבונות ישראל וכו'. עובדה.
כל עוד אתה פה הם לא ישכחו אותנו. הם רק רוצים להרוג אותנו. (אני מדבר על מדינות ערב). הנטיה הטבעית של אדם היא לשלום-זה נכון. אבל בין ישראל למדינות ערב יש גורם- שנאה- שגורם לנו לא לפנות אל דרך השלום בתור נטייה טבעית.(כי היא לא טבעית יש גורם אחר, מקווה שהסברתי את זה טוב). בני אדם ובמיוחד קבוצות גדולות לא ממהרות לשכוח ולסלוח.[/quote]
אז זהו שלא.
יש שתי מצבים לשטח- כבוש (משמע, אינו שייך למדינה, חוקיה לא חלים בו וכמובן שאסור לאזרחי המדינה לגור בו) ומסופח (סופח למדינה, הוא חלק ממנה). רמת הגולן ומזרח ירושליים מסופחות למדינת ישראל, לעומת זאת שאר הגדה היא שטח במעמד "כבוש". בנוסף להסכמי אוסלו למעשה הביטחון והחוץ בידיים של ישראל וכל השאר בידיי הרשות הפלסטינית. שזה כולל ענייני פנים כולל מגורים.
אתה לא יודע איזה קל זה לשנות דעות של אספסופים. הכל תקשורת ותעמולה. הנאצים הפכו את גרמניה בשש-שבע שנים ממדינה שמרנית עם מיעוטים קומונסיטים גדולים למדינה נאצית-קיצונית ביותר באופן הומוגני כמעט.
ובכלל, אני לא התחיל להיכנס ללמה בדיוק מדינות ערב לא יחמשו את המדינה הפלסטינית, כי זה הרבה יחסי כוחות בינלאומיים והרבה מדע מדינה, אבל הרעיון הכללי הוא שכפי שכבר אמרתי הפערים במדינות ערב עצומים, כמו בהרבה מדינות עולם שלישי. בנוסף לתשתיות הגרועות והתחושה (המוצדקת) שהם לא הולכים לשום מקום זה הגורם לאביב העמים הערבי שפרץ לאחרונה. הערבים רואים בזה שינוי אבל זה תחילת הקץ, פשוטו כמשמעו.
זה אומר שמעתה יהיו מדינות ערב כמו כל מדינות העולם השלישי מפולגות, מפוררות ועם כלכלה גרועה. גם מדינות המפרץ הפרסי הם חלק מהעניין בעקבות העלייה במחירי הנפט (שגורם להאצת המחקרים בנוגע למקורות אנרגיה חלופיים או לקניית יתר של גז ופחם). במילים אחרות, לרוב מדינות ערב יהיו דברים חשובים יותר מאשר חימוש מדינה צעירה וחלשה. לא יעזור כמה שהם שונאים אותנו.
אני יכול להמשיך ולחפור ולהגיד שבעקבות כך תבוא מדינה מוסלמית שאינה כל כך נפגעת מהדברים שלמעלה (איראן או טורקיה) ותשלוט על המזרח התיכון. ואם היא לא תאהב אותנו(כי נגרום לה לא לאהוב אותנו, לכל אלה שחושבים שאנחנו יכולים על הטורקים) הגיוני ביותר שהיא תחמש את הפלסטינים. אבל זה כבר סיפור אחר ויקרה בעוד שנים.
מה שחשוב הוא שאתה רואה את זה בצורה ילדותית. מלחמות לא פורצות "כי הם שונאים יהודים" אלא כי לכל מדינה שתקפה היה אינטרס משלה לתקוף. אם לא היה לה אינטרס שכזה היא לא הייתה תוקפת.
הערבים ילמדו לאהוב אותנו, יש עמים שזה יקח להם חמש שנים ויש כאלה שחמישים שנה. אבל זה יקרה. במיוחד אם הם יפסיקו לשדר בטלויזיה דברים אנטי-ישראלים.
[QUOTE=Pizza;1242619]אז זהו שלא.
יש שתי מצבים לשטח- כבוש (משמע, אינו שייך למדינה, חוקיה לא חלים בו וכמובן שאסור לאזרחי המדינה לגור בו) ומסופח (סופח למדינה, הוא חלק ממנה). רמת הגולן ומזרח ירושליים מסופחות למדינת ישראל, לעומת זאת שאר הגדה היא שטח במעמד "כבוש". בנוסף להסכמי אוסלו למעשה הביטחון והחוץ בידיים של ישראל וכל השאר בידיי הרשות הפלסטינית. שזה כולל ענייני פנים כולל מגורים.
אתה לא יודע איזה קל זה לשנות דעות של אספסופים. הכל תקשורת ותעמולה. הנאצים הפכו את גרמניה בשש-שבע שנים ממדינה שמרנית עם מיעוטים קומונסיטים גדולים למדינה נאצית-קיצונית ביותר באופן הומוגני כמעט.
ובכלל, אני לא התחיל להיכנס ללמה בדיוק מדינות ערב לא יחמשו את המדינה הפלסטינית, כי זה הרבה יחסי כוחות בינלאומיים והרבה מדע מדינה, אבל הרעיון הכללי הוא שכפי שכבר אמרתי הפערים במדינות ערב עצומים, כמו בהרבה מדינות עולם שלישי. בנוסף לתשתיות הגרועות והתחושה (המוצדקת) שהם לא הולכים לשום מקום זה הגורם לאביב העמים הערבי שפרץ לאחרונה. הערבים רואים בזה שינוי אבל זה תחילת הקץ, פשוטו כמשמעו.
זה אומר שמעתה יהיו מדינות ערב כמו כל מדינות העולם השלישי מפולגות, מפוררות ועם כלכלה גרועה. גם מדינות המפרץ הפרסי הם חלק מהעניין בעקבות העלייה במחירי הנפט (שגורם להאצת המחקרים בנוגע למקורות אנרגיה חלופיים או לקניית יתר של גז ופחם). במילים אחרות, לרוב מדינות ערב יהיו דברים חשובים יותר מאשר חימוש מדינה צעירה וחלשה. לא יעזור כמה שהם שונאים אותנו.
אני יכול להמשיך ולחפור ולהגיד שבעקבות כך תבוא מדינה מוסלמית שאינה כל כך נפגעת מהדברים שלמעלה (איראן או טורקיה) ותשלוט על המזרח התיכון. ואם היא לא תאהב אותנו(כי נגרום לה לא לאהוב אותנו, לכל אלה שחושבים שאנחנו יכולים על הטורקים) הגיוני ביותר שהיא תחמש את הפלסטינים. אבל זה כבר סיפור אחר ויקרה בעוד שנים.
מה שחשוב הוא שאתה רואה את זה בצורה ילדותית. מלחמות לא פורצות "כי הם שונאים יהודים" אלא כי לכל מדינה שתקפה היה אינטרס משלה לתקוף. אם לא היה לה אינטרס שכזה היא לא הייתה תוקפת.
הערבים ילמדו לאהוב אותנו, יש עמים שזה יקח להם חמש שנים ויש כאלה שחמישים שנה. אבל זה יקרה. במיוחד אם הם יפסיקו לשדר בטלויזיה דברים אנטי-ישראלים.[/QUOTE]
אתה לא מבין, הייתה להם היזדמנות למדינה והם תקפו אותנו בכל הכוח... אם ניתן להם מדינה זה ייתן פלאש בק למלחמת העצמאות...
[quote=Conscript;1242833]אתה לא מבין, הייתה להם היזדמנות למדינה והם תקפו אותנו בכל הכוח... אם ניתן להם מדינה זה ייתן פלאש בק למלחמת העצמאות...[/quote]
מאיפה הגעת לזה?
אם ניתן להם מדינה, הם לא יחזרו על מלחמת העצמאות.
הם לא טיפשים, כפי שאולי אתה חושב, הם לא חוזרים על אותה הטעות פעמיים.
וגם אם יתקפו אותנו בכל הכוח, אז מה? צה"ל יותר חזק מהצבא הפלסטיני, והצבא הסורי, והלבנוני. ירדן ומצרים לפחות לעכשיו לא יכולות לתקוף.
[QUOTE=Pizza;1242842]מאיפה הגעת לזה?
וגם אם יתקפו אותנו בכל הכוח, אז מה? צה"ל יותר חזק מהצבא הפלסטיני, והצבא הסורי, והלבנוני. ירדן ומצרים לפחות לעכשיו לא יכולות לתקוף.[/QUOTE]
חוץ מזה שהם יתקפו, גם הם לא מספיק מוכנים למדינה. אין להם שלטון נורמלי, שום דבר שאפשר לבסס עליו מדינה. יהיה שם כאוס ובלאגן.
[quote=Ace Ventura;1242845]חוץ מזה שהם יתקפו, גם הם לא מספיק מוכנים למדינה. אין להם שלטון נורמלי, שום דבר שאפשר לבסס עליו מדינה. יהיה שם כאוס ובלאגן.[/quote]
עדיין אני לא מבין למה אתם חושבים שהם יתקפו. ומה אכפת לכם אם הם לא מוכנים למדינה. הם רוצים מדינה. מבחינתי, שיקבלו את המדינה שהם רוצים ויסתדרו לבד.
[QUOTE=Pizza;1242850]עדיין אני לא מבין למה אתם חושבים שהם יתקפו. ומה אכפת לכם אם הם לא מוכנים למדינה. הם רוצים מדינה. מבחינתי, שיקבלו את המדינה שהם רוצים ויסתדרו לבד.[/QUOTE]
חחחח מתכחש גאה XD.
איכפת כי אם אתה נותן להם שטחים, אתה לא רוצה שתהיה שם מדינה לא מסודרת ובלאגן וחרטה ברטה. זאת לפחות דעתי. אני לא אתן שטחים כדי שהם יקימו שם מדינה לא מאורגנת ומסודרת. זה כמו לתרום כסף לארגון צדקה לא טוב ויעיל. די בזבוז.
[QUOTE=Pizza;1242842]מאיפה הגעת לזה?
וגם אם יתקפו אותנו בכל הכוח, אז מה? צה"ל יותר חזק מהצבא הפלסטיני, והצבא הסורי, והלבנוני. ירדן ומצרים לפחות לעכשיו לא יכולות לתקוף.[/QUOTE]
הם לא טיפשים כמו שאני חושב אתה צודק... הם אפילו יותר...
הם יעשו את זה שוב הם לא יפסיקו עד שכל המדינה הקטנה שלנו תהיה שלהם
בקיצור שניכם חסרי אמונה בבני אדם אתם חדורים באמונה שאם ניתן להם שטחים הם ירצו יותר, דבר טיפשי לדעתי כי רובם, כמו כל עם, מעוניינים בשלום ובשלווה ומסתפקים רק בחצי מהשטח. הם לא יצאו למלחמה כי הם לא טיפשים הם יודעים שישראל תנצח. ותחליטו- זה או פיגועים ומצב מלחמה תמידי או "לבזבז" חצי מהשטח ולתת להם מדינה שבה הם יוכלו להשמיד את עצמם בדרך שבה הם רוצים.