-
רייפריור, טוגקיס וגלסאון
אוקיי אז יש לי בקשה ושתי שאלות:
אני צריך סט לרייפריור ל*משחק* ולא לוויפיי.
שאלות-
גלסאון יכול ללמוד synchronoise ע"י רבייה אבל הוא פוקימון מפותח אז אם אני מרבה מונה שיודע את המתקפה זכר ואיווי או התפתחות כלשהי שלו נקבה ואני מקבל מהביצה איווי ומפתח אותו לגלסאון איך הוא מקבל את המתקפה?
ועוד שאלה- מה עדיף לטוגקיס- aura sphere או roost?
-
לגבי השאלה עם איווי אז אתה יכול איווי יכול ללמוד דרך רבייה את המתקפה ולא משנה לאיזה התפתחות הוא יתפתח המתקפה תשאר זה כולל את גלסאון
-
מה הרמה הנוכחית של הרייפריור (אם הוא כבר רייפריור) ומה אתה חושב תהיה הרמה הכי גבוהה שתגיע איתו אליה?
בנושא של טוגקיס, מה שאר המתקפות שיש לו מלבד התכנון של שתי אלה?
-
אז דבר ראשון תודה רבה על העזרה.
לגבי איווי כאילו לאיווי שיוולד יהיה את המתקפה?
רייפריור- הרמה לא משנה כי אני אשחק איתו עד שהוא יהיה רמה 100 אז רמות זה לא משנה.
וטוגקיס, המתקפות האחרות שאני רוצה לתת לו הם aura sphere, extreme speed, air slash התבלבלתי התכוונתי מה עדיף drain punch או roost.
-
טוגקיס: לך על הroost. טוגקיס הוא באופן מובהק לוחם מיוחד. מבחינת גרימת נזק יש לך את השלושה הנוכחיים ומבחינת השבת חיים בהחלט שעדיף לך את הroost כי לא סביר שתשיג יותר חיים עם הdrain punch מאשר עם roost. כמובן שטמונה הסכנה שיגרמו לך לנזק קריטי אם תעשה את זה אבל מרבית הסיכויים שהמכה לא תהיה סופר אפקטיבית.
רייפריור: אני אגיד את זה בצורה הכי פחות בוטה שאני יכול להגיד. יש לו שילוב סוגים לא משהו- רוק אדמה. יש עליו 6 סוגים סופר אפקטיביים כאשר 2 מהם הם פי 4 לעומת 5 לא אפקטיביים ואחד מהם הוא רבע נזק ועוד סוג אחד שלא משפיע וכמובן שהוא מאוד איטי.
מעבר לכך מה אני הייתי שם לו כmove set:
אם אתה מוכן להתפשר על מזל, קח horn drill. זו מתקפת 1 HIT KO ובכללי, זה נוח שיש כאלה.
מתקפות שהייתי לוקח בין כה וכה:
Earthquake- מתקפת אדמה בעוצמה 150 (STAB) ו100 דיוק. בונוס: היא סופר אפקטיבית על אחד הסוגים שאתה חלש נגדם.
Rock Wrecker- מתקפת אבן בעוצמה 225 (STAB) ו90 דיוק שאתה חייב לנוח בתור אחרי (כלומר אם לא ניצחת במכה אחת עם המכה הזו לא היה לך סיכוי מלכתחילה) בונוס: סופר אפקטיבי על סוג אחר שהוא סופר אפקטיבי עליך.
Stone edge- מתקפת אבן בעוצמה 150 (STAB) ו80 דיוק בעלת סיכויי פגיעה קריטית גבוהים יותר מהרגיל.
אם בחרת שלא ללכת על מזל:
קח Megahorn- מתקפת חרק בעוצמה 120 ודיוק 85 וכבונוס זה סופר אפקטיבי על סוג שהוא פי 4 עליך.
שוב, זה מה שהייתי עושה בעצמי (כי STAB זו לא מילה גסה) וזה לא מחייב, זה רק המלצה.
-
אוקיי אז סיימנו עם טוגקיס. לגבי רייפריור אני הייתי מודע לחולשות ובגלל זה לא רציתי לעשות סט מתקפות בעצמי, יש רעיון למישהו במקום?
ולגבי איווי? מישהו יודע?
-
לגבי איווי, כן, Egg moves לא משתנים כשפוקימון מתפתח, הם קבועים.
לגבי רייפריור, השאלה שלי היא כזו: האם אתה רוצה פוקימון שילחם כנגד הסופר אפקטיב עליו (והוא כנראה יפסיד כי הוא פוקימון ממש ממש איטי) או פוקימון שיעשה את העבודה שלו?
-
נראלי פוקימון שיעשה את העבודה שלו, שיוכל להחליף אותו מבחינת סוגים. ומה עדיף למגמורטר? Flamethrower או overheat?
-
אם אתה שואף ל1 hit ko ושלא ישימו לך רצף אויבים חלשים נגד מתקפות אש אז overheat
אחרת flamethrower
-
-
[quote=RealGamer;1425132]טוגקיס: לך על הroost. טוגקיס הוא באופן מובהק לוחם מיוחד. מבחינת גרימת נזק יש לך את השלושה הנוכחיים ומבחינת השבת חיים בהחלט שעדיף לך את הroost כי לא סביר שתשיג יותר חיים עם הdrain punch מאשר עם roost. כמובן שטמונה הסכנה שיגרמו לך לנזק קריטי אם תעשה את זה אבל מרבית הסיכויים שהמכה לא תהיה סופר אפקטיבית.
רייפריור: אני אגיד את זה בצורה הכי פחות בוטה שאני יכול להגיד. יש לו שילוב סוגים לא משהו- רוק אדמה. יש עליו 6 סוגים סופר אפקטיביים כאשר 2 מהם הם פי 4 לעומת 5 לא אפקטיביים ואחד מהם הוא רבע נזק ועוד סוג אחד שלא משפיע וכמובן שהוא מאוד איטי.
מעבר לכך מה אני הייתי שם לו כmove set:
אם אתה מוכן להתפשר על מזל, קח horn drill. זו מתקפת 1 HIT KO ובכללי, זה נוח שיש כאלה.
מתקפות שהייתי לוקח בין כה וכה:
Earthquake- מתקפת אדמה בעוצמה 150 (STAB) ו100 דיוק. בונוס: היא סופר אפקטיבית על אחד הסוגים שאתה חלש נגדם.
Rock Wrecker- מתקפת אבן בעוצמה 225 (STAB) ו90 דיוק שאתה חייב לנוח בתור אחרי (כלומר אם לא ניצחת במכה אחת עם המכה הזו לא היה לך סיכוי מלכתחילה) בונוס: סופר אפקטיבי על סוג אחר שהוא סופר אפקטיבי עליך.
Stone edge- מתקפת אבן בעוצמה 150 (STAB) ו80 דיוק בעלת סיכויי פגיעה קריטית גבוהים יותר מהרגיל.
אם בחרת שלא ללכת על מזל:
קח Megahorn- מתקפת חרק בעוצמה 120 ודיוק 85 וכבונוס זה סופר אפקטיבי על סוג שהוא פי 4 עליך.
שוב, זה מה שהייתי עושה בעצמי (כי STAB זו לא מילה גסה) וזה לא מחייב, זה רק המלצה.[/quote]
curse אחת ההתקפות לראיפריור, אם אני לא טועה זו ההתקפה שהיה לי עם ריפריור בPOEMON ONLINE ופשוט פירקתי אותו. כמויות של הגנה, וכמויות של התקפה.. ממש חזק. פשוט משקיעים קצת בספיישל דיפנס כי מים ועשב לרוב עם מיוחדים
-
שים לב שהוא ביקש Moveset למשחק ולא לWIFI.
למשחק אתה צריך Moveset שמותאם לפוקימון כי אין לך שום סיבה להשתמש בצ'אריזרד נגד גרידוס.
במשחק פוקימונים צריכים להיות בעלי STAB, לא בעלי מתקפות שינצחו את מה שחזק עליהם (אלא אם הם דרקונים).
-
יש רעיון לפוקימון שיחליף את רייפריור?
-
מה אתה מחפש בעצם? מה המטרה שלו? כנגד איזה סוג הוא אמור לבוא?
-
לא כנגד סוג כי אני פשוט לוקח פוקימונים שאני אוהב. אני מחפש פוקימון שיהיה חזק על כל הסוגים שאין לי בשישיה שחזקים עליהם בשישיה יש לי גלייד, גלסאון, טוגקיס, אלקטיוויר ומגמורטר.
-
א. אני לא מבין מה רע בסמורוט נחמד וחמוד.
ב. עד כמה אתה אנטי לפוקימוני Stab או יותר מדויק: מה הmoveset שלהם כי בלי זה אני לא באמת יכול להכריז מה אתה צריך כדי להשלים.
-
טוגקיס-
Aura sphere
Extreme speed
Air slash
Roost
מגמורטר-
Thunderbolt
Flamethrower
Focus blast
Solar beam
אלקטיוויר-
Ice punch
Wild charge
Cross chop
Earthquake
גלסאון-
Ice beam
Dig
Substitute
Sinchronoise
גלייד-
Night slash
Ice punch
Zen headbutt
Close combat
זאת השישיה והמתקפות, גם אם היא לא משהו לא לרדת עליי ולהגיד נוב או בלי הצעות ורעיונות.
-
אם אתה צריך את הפוקימון לחלק הסיפורי של המשחק אז אתה במצב בעייתי כי אין לך מתקפות HM בכלל.
-תרשום לעצמך-
אם אתה מכין אותו לנצח את הליגה/אתגר אונובה שוב ושוב אז בגדול מה הייתי ממליץ לך:
קח פוקימון מים או פוקימון שמסוגל ללמוד מתקפת מים כי שים לב שאין לך שום דבר שהוא תמיד סופר אפקטיבי על סוג אש.
סיבה: לכאורה יש לך Earthquake אבל בפועל אין לך כי נגד פוקימון אש שהוא גם מעופף או בעל Levitate אתה במצב בעייתי. כמובן שאתה יכול להתנחם בעובדה שיש רק 4 כאלה ואחד מהם הוא צורה ייחודית.
כלומר, בתאכל'ס כיסית הכל די יפה, אתה יכול לשרוד גם אם החמישה הזו (בלבד) כאשר יש שלושה פוקימונים שלא תוכל לעשות עליהם סופר אפקטיבי בחמישיה הנ"ל:
sableye, spiritomb וrotom.
השניים הראשונים זה ברור למה ורוטום זה כי אין לך מתקפות סופר אפקטיבי על אש שאינן אדמה ויש לו את היכולת Leviate שהופכת אותו לחסין.
הפוקימון שהייתי ממליץ לך לקחת:
פוקימון מים שאתה אוהב.
למה מים ולא אבן?
לשניהם יש STAB עם מתקפות סופר אפקטיביות על אש רק ש:
א. פוקימוני מים ככל הנראה יהיו יותר מהירים מפוקימוני אבן ויהיה להם סיכוי יותר טוב לפגוע בפוקימוני אש לפני שהם יפגעו בהם.
ב. על פוקימוני מים יש רק 2 סופר אפקטיב בעוד שעל פוקימוני אבן יש 5 (המספר הכי גבוה והוא ביחד עם עשב).
מסקירה מהירה [URL="http://www.serebii.net/pokedex-bw/fire.shtml"]פה[/URL] יהיה אפשר לשים לב שפוקימוני אש נוטים יותר לכיוון הגנה מיוחדת מאשר להגנה (3-4 פוקימוני אש בלבד עם הגנה גבוהה מהגנה מיוחד) לכן אתה צריך פוקימון מים בעל התקפה גבוהה. לכן נסקור את הדף הזה [URL="http://www.serebii.net/pokedex-bw/stat/attack.shtml"]http://www.serebii.net/pokedex-bw/stat/attack.shtml[/URL] ונגלה שפוקימון המים בעל סטאט הגבוה ביותר של התקפה הוא kingler ואחריו גרידוס בהפרש לא גדול ואחריהם שרפדו, קרואדאנט ופלקיה (אותו מקום מבחינת התקפה).
אני ממליץ לך לבחור את פלקיה (אלא אם יש לך בעיה להשתמש באגדיים. אם אין לך אני יכול להביא לך אחד, יש לי שניים אבל זה לפורום WIFI).
למה פלקיה ולא אף אחד מהקודמים?
א. יש לו הכי מעט מכות שעושות לו סופר אפקטיבי.
ב. הוא תוקף משולב מה שקצת נוח ומתיר לך להשתמש במתקפות מיוחדות.
אז בחרת פלקיה, מה הMOVESET שאמליץ לך עליו:
Special rend- המהלך הייחודי שלו שהוא מתקפת דרקון מיוחדת בעוצמה 150 (STAB) ודיוק של 95 וכמובן סופראפקטיבי על הסוג היחיד שסופר אפקטיבי עליו.
Stone Edge- סוג אבן פיזי שהוא מאוד טוב כנגד פוקימוני אש- מעופף (פי 4) ומכות קריטיות מגיעות בקלות.
עכשיו, בשלב הזה אני מאוד הייתי מאוד מתלבט לבחור 2 מתוך 3 המתקפות הבאות:
Hydro pump-מתקפת מים מיוחדת בעוצמה של 180 (STAB) אבל עם דיוק 80.
Aqua tail- מתקפת מים פיזית עם עוצמה 135 (STAB) ועם דיוק 90.
Draco Meteor- מתקפת דרקון 210 (STAB) עם דיוק 90 ונזק כלפיך של ירידה של 2 דרגות של ההתקפה המיוחדת (היא יורדת לחצי אם היא לא ירדה לפני).
זו המלצה שלי. בהצלחה.
-
תודה רבה! אני לא מת על שימוש באגדיים במשחק, אבל אני אקח פוקימון מים אין לי פוקימון צל אז אולי עדיף שראפידו או קרודאנט, אני חשבתי להשתמש בגרידוס אבל יש לו סוג מבוזבז, מעופף, וזה סתם מקשה להשתמש בו כי מתקפת חשמל אחת והוא מחוסל, למרות השימוש ברעידת אדמה. אני אבדוק מי עדיף מבין קרודאנט ושראפידו. לא בא לי כל כך על קינגלר, אבל אני אקח אותו בחשבון. תודה רבה!
-
בכל אופן, זה מה שאני הייתי לוקח אם הייתי עם השישייה שלך.
רק שתדע, חשבתי בהתחלה על שאולי תקח אחד משני אלה אבל אז הבנתי שזה די בזבוז. למה? יש להם 4 סוגים שעושים להם סופר אפקטיב. במקום מסוים היה עדיף לך לקחת את הגרידוס כי הסיכוי שיעשו לו סופראפקטיב נמוך מהסיכוי שיעשו סופר אפקטיב לשרפדו או קרודאנט.
כמובן שזו בחירה שלך ואם תדבוק בה אתן לך את הנקודה הבאה למחשבה:
שרפדו הוא:
א. יותר מהיר מקרודאנט.
ב. עם יותר חיים מקרודאנט.
ג. יש לו יכולת שגורמת Recoil ליריב אם המתקפה פיזית.
קרודאנט לעומתו:
א. יותר ממוקד התקפה פיזית ולא פונה כלל להתקפה משולבת.
ב. ההגנות שלו חזקות יותר משל שרפדו.
ג. יש לו או יכולת שמונעת מההתקפה שלו לרדת כתוצאה ממתקפות של היריב או יכולת שמונעת ממנו לספוג מכות קריטיות.
-
אתה צודק, אולי לא עדיף אחד מהם. חשבתי לקחת את קינגלר, גרידוס עדיף?
-
הבעיה עם קינגלר היא שהוא לא לומד מתקפות קרח פיזיות בכלל (סופר אפקטיבי על עשב וחשמל-מעופף) והוא לא משהו כתוקף מיוחד.
הבעיה עם גרידוס היא שהוא:
א. מת כנגד חשמל כמעט אוטומטית.
ב. בעיה קצת יותר מינורית זה שהוא מסוגל ללמוד מתקפטת ממש חזקות לתוקף מיוחד אבל הוא עצמו תוקף פיזי.
-
אני חייב להגיב לגבי synchronoise.. למה אתה רוצה את זה בכלל זאת מתקפה כל כך מעפנה שלא מובן למה גיימפריק בכלל שמו אותה זה לא עובד על פוקימונים שלא מהסוג שלך בתור התחלה (אומבראון LOL) ובכלל היא גם לא מתקפה חלשה אילו היא הייתה מתקפה של 500 נזק גם לא הייתי בחיים שוקל להישתמש בה.
סטים למשחק? למה? בכלל אם אתה כל כך רוצה קח את מה שבסמוגון ותנסה פשוט לקחת מה שעם יותר PP ולומר את האמת.. לא צריך סטים מי יודע מה כדי לעבור את המשחק..
-
אני יודע אבל אני נהנה להכין ולחשוב על הסטים. ולא היה לי מושג לגבי המתקפה ההיא... אז איזה מתקפה תוכל לעזור לי נגד לוחם? או איזה מתקפה עדיפה במקום לגלסאון? ונראה לי שבסוף אני אקח את שראפידו כי הסתכלתי בסרבי ולא ראיתי מישהו יותר שווה
-
[QUOTE=spiritomber;1425281]אני יודע אבל אני נהנה להכין ולחשוב על הסטים. ולא היה לי מושג לגבי המתקפה ההיא... אז איזה מתקפה תוכל לעזור לי נגד לוחם? או איזה מתקפה עדיפה במקום לגלסאון? ונראה לי שבסוף אני אקח את שראפידו כי הסתכלתי בסרבי ולא ראיתי מישהו יותר שווה[/QUOTE]
HIDDEN POWER SIGNAL BEAM SHADOW BALL ICE BEAM
זה בעצם כל המשתקפות שיש לו XD
עזוב אותך גלסאוס מעפן
למה צריך משהו "נגד לחימה"
אפילו HP PSYCHIC עושה 140 BP ואילו ICE BEAM נייטרלי עושה 135 נזק לכן עדיף HP GROUND ו2 מתקפות פילריות (מה שבר לך)
-
אני לא מחפש לשנות לו את כל הסט, רק למצוא לו מתקפה אחת במקום המתקפה ההיא
-
יש לך air slash אצל togekiss
-
-
-
אהה אוקיי אבל יש לך רעיון למתקפה אחרת לגלסאון?
-
במקום Synchronise?
hail יכול להיות חכם מבחינה אסטרטגית.
בליזארד זו סתם מכה חזקה.
אם אתה נלחם נגד לוחם שים פשוט טוגקיס.
-
-
אתה יכול.
אין לו באמת הרבה אופציות ריאליות.
זה יוצא 180 עוצמה אם פוגע.
-
-
Hail+ Blizzard= תמיד פוגע
למשחק זה סבבה (אבל לא לעלילה רק לחזית הקרב כי אין ממש צורך בקומבואים לעלילה זה סתם Stall בעלילה זה Useless יש יותר מדי מה להרוג ואם תתחיל Stall ימר לך הpp)
אה כבר אמרתי שהשלישייה לא משהו? טוגקיס סבבה אבל ריפריור.. יש לך פה 2 חולשות כפולות ופוקימון איטי לא מומלץ בכלל למתחילים... וגלסיון סתם גרוע.
-
בסוף אני לא לוקח את רייפריור, כנראה שאת שראפידו