[quote=ACMilaneZi;1311301]חשתי שהבהרתי את הנושא של העלבות בתגובה הקודם.
[quote=Sire Despair;1311302]זה לא רע לבקש עזרה,אפילו מכוח עליון-ולהפך,ברוב המקרים זה גם נותן לך יותר כוח ורצון.
אגב יש ביטוי כזה ביהדות(שכחתי בדיוק אבל הפירוש הוא)-שלאדם אסור להסתמך על הקב"ה ולא לעשות כלום-לעשות והקב"ה יתן את ברכתו.
קרדיט ענק לרועי!
אני חייב לחלוק עליך, אין הוכחה שאלוהים לא קיים אך באותה מידה אין הוכחה שכן.
אני חושב על זה ככה, אם אף אחד מחמשת החושים שלי לא יכול לקלוט אותו אין סבירות שהוא באמת קיים.
זאת אומרת, אם אני לא יכול לשמוע לראות או לגעת בו הסיכוי שהוא קיים קטן מהרבה מתולעת למשל שאני יכול לעשות את כל אלה עליה.
אני גם יכול כדוגמה עכשיו שיש יצור מסתורי הדומה לצב דולפין שמעופף כמו סוס פוני מעופף בשמיים, אבל הסבירות שזה היה אמיתי נמוכה מאותה סיבה.
חמוף
למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.
People are strange when you're a stranger ]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]
מה שאלבז מציג עכשיו היא מחלוקת די גדולה, האם ברגע שיש לך מספיק אמונה לא צריך לעשות כלום, או שלמרות שיש לך מספיק אמונה אתה חייב לעשות מינימום על מנת להיות "שוטף" של ה' בבריאה.
אני אגיב לאחר מכן את דעתי, אבל אני רק רוצה להגיד בינתיים שדיס כיוון לדעת גדולים.
אכן יש צורך באומץ רב כדי להחליט שאתה לגמרי לבדך בעולם, רק שלרוב מיד ברגע שעשית דבר כזה, אותו הצורך שלך לדבר גדול ממך יתועל (יכוון) לדברים אחרים ולא יעלם, כך שבמקום להאמין בדבר אחד, אתה תאמין בדבר אחר (נניח, לדוגמא, קבוצת כדורגל או זמר).
תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).
כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...
קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.
תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!
הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
אקס מן טיםספוילר
ספוילר
אני הייתי:
ספוילר
למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.
People are strange when you're a stranger ]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]
אני מאמין. לדעתי זה משפר את הדרך שבה אני רואה את העולם או מתנהג כלפי אחרים.
מה גם שבכל דבר שקורה לי אני משתדל לראות את הצד הטוב של הדבר ויוצא לי שאני בקושי נעצב מדברים או נעלב מאנשים.
אני לא מאמין.
לדעתי אין אלוהים, קודם כל מחוסר ההוכחה, כל עוד אין הוכחה ממשית אני לא רואה סיבה מספיק טובה להאמין. מובן שיש סיבות רבות נוספות כמו השואה וכד'.
אני מאמין בעצמי, ואחד הדברים הכי שגויים לפי דעתי הוא להגיד בעזרת השם על נושאים מסויימים (כמו "אני אעבור גיבוש מטכ"ל בעזרת השם") מכיוון שאדם לא יעבור גיבוש בעזרת אלוהים, אלא אך ורק בזכות עצמו ואני לא אעבור את המבחן בעזרת השם, אלא אך ורק בזכות עצמי אם אני אלמד ואשקיע.
דבר נוסף, לגבי "בריאת העולם" אני חושב שהמדע נתן מספיק הוכחות שמבחינה כרונולוגית לא יתכן שהעולם "נברא" לפני כ-8000 שנים מכיוון שהיו כל כך הרבה הוכחות לדוגמא לגראנד קניון שהתחיל בזכות מים שחילחלו במשך מיליוני שנים.
מובן, איש איש באמונתו יחיה.
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)