פיל נושב מפיו רוח קרירה המתלוואת בחתיכות שלג קטנים ולבנים. את הכל הוא מכוון אל פרצופו של הפוצ'יאנה. כתגובה להתקפה זו הפוצ'יאנה מסתובב ומתחיל לברוח, עובר אותך וממשיך לרוץ בשביל. הוא לא מספיק להתרחק לפני שהוא מועד על אבן קטנה שבאמצע השביל, אתה יכול לשמוע מאיפה שאתה קליק חזק במיוחד המגיע ממנו. הוא מפסיק לזוז לאחר מכן.
אתה מתקרב בזהירות אל הפוקימון הקטן, הוא מחוסר הכרה. בנוסף לרגלו דם מתחיל לנזול גם מפיו ורגלו הקדמית הלא מדממת עקומה. למרות מצבו העגום, הוא לא זז כרגע או בכלל במצב להתקפה- אתה יכול לטפל בו. עלים יש בשפע באזור העצים, בלי הכלב עכשיו אתה יכול להגיע אליו בלי בעיה. אתה ניגש אל האזור ואוסף כמה עלים שאתה צריך, עלים ירוקים טריים וחזקים. אתה מתקרב אל ספיל ומבקש ממנו להרטיב את העלים שאספת בלי לקרוע אותם, הוא יורק עליהם זרם מים חלש. כך בעצם הם נרטבים בלי להיקרע. אתה חוזר אל פוצ'יאנה, עדין מחוסר הכרה במקום שהשארת אותו. אתה מצמיד את העלים הרטובים לפצע שברגלו, לוחץ ומנסה לעצור את הדם. הפצע שעשית לו גדול מדי, זה לא מספיק כדי לעצור לגמרי את הדם. אתה חותך בעזרת הפגיון שלך את בגדיך, עוטף בעזרת הבד החתוך את הרגל יחד עם העלים. פחות דם נוזל, זה בטוח, אבל עדין הוא צריך טיפול רפואי רציני. פיל לא יכול להגיע עד לכלב, אתה מוותר על אבקת השלג ובמקום בודק את הפה שלו- זה נראה שהוא נשך את הלשון בנפילה. בנוסף נראה שגם אפו מעט נפצע מהחיכוך. אתה מרים את הכלב מחוסר ההכרה ומתחיל ללכת איתו בחזרה אל העיירה. פיל עוקב אחריך בשחיה.
כשאתם מגיעים אל העיר אתה נאלץ להשאיר את פיל בנהר, הוא איטי מדי על האדמה ואתה ממהר. אתה רץ במהירות אל המפקדה עם הכלב בידך, עדין מחוסר הכרה. בכניסה נמצא שומר שונה הפעם, הוא נראה בערך בגילך. יש לו שיער קצר ושחור, מבולגן מאוד. הוא לבוש בחולצה לבנה ומכנסיים שחורות.
קליק. מעליו מרחף פוקימון קטן הנראה כאילו כיסו אותו בכיסוי סגול כהה. מקצה ראשו יוצאת קרן ארוכה ועיניו גדולות וצבעוניות במיוחד

"כ-כן! איך אוכל לעזור לך?!" שואל הנער כאשר אתה נעצר לידו, עדיין אוחד בפוקימון הפצוע. הוא נשמע לחוץ, גורם לך לתהות האם גם זה היום הראשון שלו בצבא. אין לך זמן לשאול אותו שאלות, אתה ישר ניגש לעניין ומסביר לו על מה שקרה ומצבו של הפוקימון. "אה... אמם... תראה... אני לא חושב שאפשר לטפל כאן בפוקימונים שלא קשורים לצבא..." הוא עונה לאחר שאתה מסיים את הסברך:"אני גם לא חושב שיש כאן בית חולים לפוקימונים... זאת עיירה קטנה מדי... אבל אני אגיד לך מה, אני אדאג לו. אני לא שומר כאן לבדי, בקרוב השני יחזור ואז אקח אותו פנימה ואבקש שיטפלו בו! אני מבין את טוב הלב שלך, אחי! אל תדאג, אשמור עליו טוב! אני אגיד להם שזה הפוקימון שאני רוצה לאמן או משהו. רק תחזור בשבילו אחר כך, כי אני בקושי מצליח לשלוט בשאפט הזה... אני לא באמת יכול לדאוג לשני פוקימונים. אוקיי?"