מליפאן;
אתם נכנסים באמצע משפט של המורה, לצידו פוקימון לבן שעומד בשקט.
"..ולכן- סוגי על חושי כמו קירליה חלשים כנגד מתקפות חרק, אופל ורוח." מסביר המורה, ואחד הנערים מרימים את היד.
המורה נותן לו רשות דיבור, והנער שואל. "אבל אני נגיד נורא מפחד ממים.." הוא אומר, "אז זה לא ייחשב בתור חולשה של פוקימון העל חושי שלי? הוא לא ייפגע יותר?", הוא אומר ומביט בלחץ בפוקימון הירקרק שלצידו.
"לא ג'וני, זה לא. אבל הפחדים של המאמן והחששות שלו בהחלט משפיעים על הפוקימונים שלו, בין אם הם מסוג על חושי, דרקון או פייה, זה לא משנה" מסביר המורה, וג'וני נראה הרבה פחות לחוץ למשמע הדבר.
אתה מתיישב עם זואי בשני כיסאות בסוף הכיתה, טיילר עומד מהצד ובוחן את השיעור. "מה דעתכם שנעשה קרב מדומה?" שואל המורה, מחייך. כל המאמנים הצעירים מתרגשים למשמע ההצעה, והמורה מוציא מאחד הארונות קופסה ובה פוכדורים רבים. הפוקימון לצידו מתחיל לחלק בעזרת על-חושי לכל מאמן פוכדור, והמורה מסביר "אני רוצה שנצא למתחם הקרבות בחצר, וכל זוג יילחם באחד אחר, עם פוקימונים שמעולם לא נפגש קודם לכן. הפוקימונים צייתנים ולא יעשו בעיות, אל דאגה".
לבסוף קירליה עוצרת כשמגיע תורכם לקבל פוכדור, והמורה שואל "גם אתם תרצו להשתתף?", מביט בכם. זואי מסתכלת עליך ומחייכת, "למה לא?" היא שואלת.
לוקאס;
אהה חח, לא, אמרת שלא חייב. הנחתי שזה לא משניכם
בכל אופן, לרוח תער לוקח טיפה זמן לטעון. תתחשב בזה
--
להביו של סייטר זוהרים באור לבן, ולבסוף הוא שולח רוח נגדית, שמצליחה להפסיק את גלי הקול שנשלחים אליו.
סייטר מקיף את זובאט, בכעשרה כפילים שלו, שקופצים במהרה ומרימים את להביהם, חותכים את זובאט בחזקה.
זובאט נפגע, אך לא מבזבז שנייה ושועט אל סייטר, כשהכנף שלו זוהרת באור לבן.
רון;
אופס מיסקליק?
--
אתה מוציא את פוקימוניך, אתה רואה שסנטרט מעט מפוחד מארון ועולה על הגב שלך, מטפס אל הכתף.
לארון לא כלכך אכפת, הוא מחפש אתגר נוסף.
אתה מכריז על קרב אימונים בינהם, ארון נראה מוכן ומזומן, ומביט בסנטרט בקריאת תיגר.
סנטרט לא נראה מתלהב מהרעיון, והוא יושב מפוחד על הכתף שלך
סהר
אתה ממשיך בדרכך, מתלהב מהפוקימונים המופיעים בדרך.
"אני במקור מג'וטו, שזה די רחוק. פיקאצ'ו שלי בקעה מביצה, שמצאתי כשהייתי קטנה" היא משתפת אותך.
"עברתי להואן עם משפחתי לא מזמן" היא מוסיפה, "קצת מתגעגעת.. אבל המחוז הזה בהחלט מגניב!".
אתה מבחין בעוד כמה פוקימונים שדבוקים לעץ, עוד שניים משחקים בדרך, וכמה פרפרים מעופפים להם.

אייס;
אתה מסכים להקים מדורה, ומוציא את פוקימוניך. נראה שהם השתקמו מאז הקרב
אתם מתחילים לאסוף בולי עצים, כשלבסוף תום מוציא פוקימון, שלא ידעת שיש לו.
"ליט!" הוא קורא, מבעיר את המדורה.
לבסוף כולכם יושבים סביב המדורה, ואתה נותן לפוקימוניך אוכל, גם תום מוציא את באטרפרי וריולו. נראה שכולם נהנים
"אייס, מה התוכניות שלך למחר?" שואל אותך תום, "אתה מתכוון לאתגר את רוקסן, מנהיגת המכון?" הוא שואל בעניין.
לילי;
יש לקאיטו רק פוקימון אחד כרגע 0:
--
"אני אבחר בסאנדייל כמובן!", קורא קאיטו, וסאנדייל נוקשת בשיניה באיום.
את מורה לזיגזגון להתקדם לזירה, והוא מתחיל לצעוד אל מול סאנדייל.
"זיגזגון, חפירה!" את מורה לו, "סאנדייל חפירה גם כן!" קאיטו מורה לה.
שני הפוקימונים מתחפרים באדמה, וקשה לראות מה קורה כרגע. כשלבסוף זיגזגון מועף מתוך האדמה, חוטף מכה רצינית.
סאנדייל יוצאת מיד אחריו, ללא פגע. "סאנדייל היא פוקימון מסוג אדמה, אל תשכחי את זה. מתקפת החפירה שלה תהיה יותר אפקטיבית ממתקפת החפירה של זיגזגון" מספר לך קאיטו. בינתיים שון מביט בקרב בעניין, באטרפרי על ראשו.
סטיבן;
לא שלחתי תמונה שלו, איך אתה יודע שהוא קריפי? 0:
אבל אוקיי
--
אתה מתחיל לרוץ בחזרה אל מרכז הפוקימונים, והאחות ג'וי מופתעת לראות אותך.
"כלכך מהר חזרת? מה התגעגעת אליי?" היא שואלת, ואז מצחקקת. "סתם, הנה, בוא מכאן", היא אומרת ומובילה אותך אל מדרגות מאחורי דלפקה.
אדם המנמנם בפתח המסדרון אליו הובלת מתעורר, "כןכן.. לך לחדר 29" הוא אומר וחוזר לנמנם, מביא לך מפתח.
אתה מתחיל ללכת, כשלבסוף אתה עוצר לצד דלת עליה כתוב 29. אתה נכנס ומולך יש חדר בינוני עם שתי מיטות, שירותים, שולחן וארון.
מייק;
"אין ביכולתו של מאצ'אמפ ללמד יותר מידי מתקפות, וזה גם נורא תלוי ביכולת של צ'רמנדר" ממלמל הזקן.
אתה מוציא את צ'רמנדר, שמביט במ'צאמפ בתהייה.
"צ'אמפ!" הוא קורא, אתה מבחין כמה אגרסיבי וגדול הפוקימון שמולך, נראה שהוא עבר שנים של אימונים.
"בהחלט גידלת אותו טוב" אומר הזקן, כשהוא סוקר את הצ'רמדנר שלך, בעודכם מתקדמים אל עבר זירה קטנה, במרכז העיר.
"החלק הראשון בשיטת האימון שלנו, היא.. קרב" אומר הזקן, "כמובן שלא אשתמש במאצ'אמפ, אבל עליי לראות מה כוחו הפיזי של צ'רמנדר לפני שאני קובע איזו התקפה הוא יכול ובעל היכולת ללמוד" טוען הזקן.